pátek 30. listopadu 2018

Pekáč na chleba

Formy a plechy na pečenie, bez ktorých sa nezaobídete nielen na Veľkú noc. Potom vám život uľahčí vhodná kúpa plechu alebo formy. Tie sú alfou a omegou každého pečenia.


Vyberte si podľa tvaru a materiálu ten, ktorý potrebujete. Po odstránení pokrievky a ďalšom pečení sa na povrchu mäsa vytvorí chutná chrumkavá kôrka.

Rímsky hrniec je vhodný iba na pečenie v rúre, nikdy ju nepoložte na otvorený oheň, lebo pekáč Vám môže popraskať. Dbajte na to, aby sa pekáč rýchlo neochladil. Odporúča sa rímsky hrniec po vybratí z rúry položiť na drevo. Ošatka na přípravu domácího chleba oválná Vám pomů. S formou na pečenie šiestich kusov malých bochníkov chleba od Lékué.


Každá má iste niečo do seba, preto má TESCOMA oba varianty v mnohých obľúbených tvaroch. Horký pekáč po vyjmutí z trouby nebo tepelného zdroje nikdy nepokládejte na kov, kámen, dlaždice - vždy jen na dřevěnou podložku.

Při nevyzkoušené přípravě těsta a pečení v táborové peci zároveň, je mnohem větší nebezpečí, že se vloudí chybička. Nebo na táboře můžeme péct kontrolní pecen chleba pod kotlíkem. Na toustový nebo žitný chléb se vám bez debat bude hodit forma, v níž chleba pokyne a následně se i upeče.


Zkusila jsem na chleba keramické, skleněné, silikonové, železné a obyčejné z pocínovaného plechu. Poslední dva jmenované materiály to vyhrávají. Máme kamennou prodejnu na Praze 8. Na prodejně máme široký sortiment, zboží si zde můžete prohlédnout a zakoupit.


Naši vyškolení prodavači Vám rádi poradí. Navíc se do naší prodejny snadno dostanete veřejnou dopravou. Peceni chleba v pekarne recepty, které budete milovat.


Nabízíme vám pekáče z různých materiálů – převažuje samozřejmě smalt a litina, nechybí ale ani nerez nebo sklo. Vybírat můžete z mnoha velikostí, tradičních i moderních tvarů a dokonce i barev, máme pekáče s poklicemi i bez nich. Výroba pecí na pizzu, chleba , koláče, mäso a iné s novou technológiou formou povrchovej izolácie s minerálnou vlnou rockwool.


Pece sú novinkou na trhu s izol. Po odstranění pokličky a dalším pečení se na povrchu masa vytvoří chutná křupavá kůrka.

Dbejte na to, aby se pekáč rychle neochladil. Na pekáč ,alebo plech položíme papier na pečenie a chlebík preložíme. Doporučuje se římský hrnec po vyjmutí z trouby. Necháme ešte asi minút kysnúť.


Vložíme do rúry predhriatej na 2stupňo. Keramika zachová pečivu jeho vláčnost, chléb neokorá a vydrží dlouho čerstvý. Směs na chléb s lněnou vlákninou bezlepkový 5g NOMINAL. Popis Popis Směs na chléb se lněnou vlákninou slouží k přípravě chleba s výraznější chutí, strukturou i barvou střídy připomíná běžný chléb.


Pekáč využijete i pro skladování chleba. Obsahuje kvalitní lněnou vlákninu. Kromě lepku neobsahuje tato směs ani mléko, vejce, aromata, umělá barviva.


Cesto preložíme do horúceho pekáča, zakryjeme pokrievkou a vložíme do spodnejšej časti rúry na minút piecť. Znovu vložíme do rúry bez pokrievky a pečieme ďalších minút na 2stupňov. Potom pekáč vyberieme a pokrievku dáme bokom. Takto sa prepečie kôrka chleba krásne do zlatista.


Už dávno jsem si chtěl postavit pec na chlebe nebo pizzu dle mých představ. Kde jinde jdou vaše představy realizovat, než právě doma. Samotná stavba trvala docela dlouho, protože jsem se jí věnoval pouze o víkendech a jen tehdy, pokud byl čas.


V peci můžete připravit chleba , pizzu, buchty a veškeré druhy masa.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky