úterý 5. června 2018

Jaký presovač

Prozradíme vám třeba, jestli lepší kávu uvaří kapslový, pákový nebo automatický kávovar. Přinášíme také rady a tipy, jak vybrat kávovar. Rozebrali jsme parametry, funkce i design kávovaru a vám už tak zbývá jen zvážit, která kritéria jsou pro vás podstatná a která méně.


V neposlední řadě můžete zvážit i cenu kávovaru, nebo lépe řečeno, kolik jste do něj ochotní investovat a jaký výsledek za své peníze můžete očekávat. Pokud se rozhodnete pro tento typ přístroje, počítejte s tím, že se jedná o presovač na kávu ale už mletou. Veškerou přípravu vašeho oblíbeného nápoje tedy budete muset obstarat vy a přístroj vám jej pouze uvaří. U tohoto typu byste marně hledali zásobník na kávu, proto pokaždé, když si budete chtít uvařit šálek. Ideální je do míst, kde se káva pije opravdu ve velkém (kanceláře, recepce, provozy, atd.).


U těchto kávovarů si pohlídejte, aby bylo možné nastavit výšku výpusti kávy (ten zobáček, ze kterého teče káva do šálku), vyhnete se pak problémům s velikostí šálků, které pod nenastavitelnou výpust nemusí jít umístit. Vypít si dobrý šálek kávy, respektive espressa, aniž byste za ním museli jít do kavárny či restaurace, není v dnešní době všelijakých kuchyňských robotů a pomocníků žádný problém. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Pokud chcete zjistit, jaký tlak odpovídá oněm doporučovaným dvaceti kilogramům, zkuste páku s kávou položit na váhu a potom na ni zatlačit.


Chce to cit a trochu cviku, ale časem sami správný tlak odhadnete. Správně upěchovaná káva musí být v první řadě rovně, jinak jí voda nebude ideálně protékat. Hledáte-li kvalitní presovač pro domácnost nebo do kavárny, budete se rozhodovat, zda vzít automatický nebo pákový kávovar.


Oba typy mají své plusy a mínusy. Pákový presovač vyžaduje více zručnosti, zkušeností a pozitivní vztah k celému procesu přípravy kávy. Základní typy kávovarů. Před tím, než se rozhodnete, jaký typ kávovaru koupíte, byste si měli určit, co od nového přístroje vyžadujete.


Pokud vám vyhovuje časté pití méně aromatické a chuťově ne tak výrazné kávy, zkuste se v obchodech poptat po překapávači. Jaký kávovar si pořídit. Nejvíc mi chutná káva, kterou si připravím sám. Recenze, test a jak vybrat nejlepší automatický kávovar s mlýnkem, na kapsle (překapávač, presovač ). Když se náhodou káva nepovede,. Já bych jim snad doporučil nejdřív tu Rowentu Prelude.


Dobrý presso se s ní dá udělat, naučí se základní a klíčové body obsluhy kávovaru. Kč za tuhle mašinku je akorát a hlavně jim zbydou peníze na kvalitní mlýnek, protože správné namletí je pro kvalitní presso extrémně důležité. Asi záleží na tom, jaký jste gurmán a zda dokážete ocenit kvalitu.


Lze zakoupit již namletou kávu v plechovce, která je plně dostačující. Nejdříve bychom si měli ujasnit, jaký typ kávovaru chceme. Jednotlivé typy kávovaru jsme si už popsali. Při koupi kávovaru se zaměřte na informaci o tom, pod jakým tlakem je káva v přístroji připravována. Jestliže toužíte si doma připravit kvalitní espresso kávu, pak by kávovar měl vyvinout tlak alespoň barů.


Uvažujete o koupi automatického kávovaru, který vám připraví vaše oblíbené espresso, latte či cappuccino doma? Ale jak se zorientovat v tak široké nabídce a vybrat pro vás ten nejlepší kávovar? Zásobník si můžete snadno otočit jediným pohybem ruky. Při pokládání otázky jaký kávovar na kapsle zvolit se také zaměřte nato, jestli se vaše chuťové buňky spokojí se sušeným mlékem. Pokud ne, poohlédněte se po takovém kávovaru, který má zásobník na mléko a funkci automatického šlehání nebo parní trysku.


Kdo by si nechtěl každý den dopřát pravé italské espresso, cappuccino s bohatou mléčnou pěnou a další kávové speciality? Toužíte-li si lahodné šálky vychutnávat v pohodlí domova, pak se neobejdete bez kvalitního kávovaru. Mletí kávy keramickými mlecími kameny namele kávu rovnoměrněji. Pokud vám jde o dokonalou rovnoměrnost, vybírejte kónické mlecí kameny. Ty ploché mají větší podíl prachové složky ve výsledné kávě, což opět negativním způsobem ovlivňuje extrakci.


Od domácích kávovarů se profesionální stroje velmi liší. Velikostí, funkcemi nebo technickými parametry. Zásadní změnou oproti automatickým a poloautomatickým kávovarům je ale způsob přípravy espressa a jeho výsledná kvalita. Nejprve ze všeho byste si měli dobře rozmyslet, jaký typ kávovaru vlastně hledáte.


Obecně je možné se setkat s výrobky pákovými, kapslovými a automatickými. Mezi nimi jsou již na první pohled výrazné rozdíly, jež se stanou ještě patrnějšími při důkladnějším obhlédnutí zařízení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky