pátek 1. září 2017

Těsto na nudle do strojku

Když chci mít nudle do foroty, těsto nesolím, aby mi nezavlhly. Tématické fráze: nudlové těsto do strojku testo na domaci nudle strojkové nudle testo na testoviny recept na nudlové těsto recept na strojkové nudle strojkove domaci nudle strojek na nudle recept nudlové těsto těsto nanudle recept na široké nudle strojkove domácí nudle strojkové domací cinské nudle čínské těsto těstoviny. Domaci nudle ze strojku recepty, které budete milovat. Příprava je přitom tak snadná. Stačí jednoduchý recept, ze kterého můžete připravit mnoho druhů těstovin.


Domácí nudle se ničemu nevyrovnají.

Viz trick Romana na nudlové těsto a. Výhodou okamžité výroby je to, že těsto rozválené strojkem ihned (bez čekání) strojkem nakrájím. Když pak nudle dám hned vařit, neslepí se. A protože těsto není vysušené, vaření je kratší.


Těsto bychom pak měli zpracovávat – minut, můžeme ho natahovat do stran nebo s ním i praštit. Hotové těsto necháme půl hodiny odpočinout zabalené do potravinářské folie. Potom ho posypeme moukou a dál zpracováváme na strojku , který si nastavíme podle požadovaného výsledku. Těsto upravíme do tvaru válečku a rozkrájíme na kousky.


Ty pak naplníme lanýžovou pastou, v dlaních vyválíme do tvaru kuličky a pomocí vidličky vytvoříme noky.

Ty jemně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme - minuty, dokud nevyplavou na povrch. Uvařené gnocchi vložíme do talíře a přelijeme napěněnou. No a pak vyválet a pokračovat podle návodu zde. Na strojku nešetřete, nevyplatí se to. Já mám italskou značku Marcato.


Až to na něm zkusíte, neodtrhnete se od toho. Jde to nesmírně snadno a nudle jsou nejen krásné na pohle ale i chuťově nesrovnatelné s. Vyjmout těsto na trochu pomoučený vál a hníst ho ručně po 2-3min. Přikrýt ho utěrkou a nechat ho po 30min. Jak vyválet těsto: Rozdělit těsto na 2-kousky se kterými se lépe pracuje. Pracovat s jednou částí a ostatní přikrýt.


Jak připravit domácí nudle do polévky - recept. Do každého správného vývaru patří nudle. Jejich příprava není nic složitého, zvláště pokud máte ručí strojek, který je speciálně určený na jejich výrobu. Těsto nesmí být moc tvrdé, uděláme placku, kterou rozválíme válečkem na nudle , chviličku počkáme, ne moc dlouho, těsto by přeschlo a už by se při krájení lámalo, uděláme asi 5-ti centimetrové proužky po celém plátu a ty potom ještě překrojíme na menší, které dáváme do strojku na nudle , kdo nemá strojek. I když mám těsto jen ze vajec, musim ho rozdělit tak na 5-kousků, které prejedu válečkem, jinak není problém vyválet i 2m pás těsta Testo necham trochu oschnout na prostěradle a pak už dělám nudle , do strojku je dávám stranou, kterou jsem řezala (prostě si ten pás nařežu na obdelníčky).


Pokud je těsto ještě moc. Já používám kamenný váleček, těsto se na něj nelepí a svou váhou krásně a jednoduše rozválí těsto , které následně rozkrojíme na tři díly, aby se nám vešly do ručního strojku na nudle.

Opatrně nudle odděláváme ze strojku , aby se nám neslepily a vkládáme na sušicí pevné pláty ze sušičky ovoce. Ali, já mám odzkoušený recept na těsto : celá vejce smíchat s 2g hrubé mouky, pořádně uhnětat v ruce do válečku, ten položit na nahřátý talířek, překlopit nahřátým kastrólkem a umístit na minut do tepla (teď před Vánocema jsem dělala postupně ze 14ti vajec a dávala jsem talířek na topení). Ze všech surovin zpracujeme tuhé těsto , v robotu, domácí pekárně na program nudlové těsto , nebo těstoviny zpracujeme postaru, rukama 2. Rozválíme, já strojkem na sílu nebo válečkem na tenké pláty, necháme usušit a nakrájíme na nudle tenké polévkové, široké přílohové, fleky nebo pláty na lasagne 3. Připravte si v kuchyni své vlastní domácí. Při vkládání těsta do strojku na těstoviny použijte na podsypání mouku, což zamezí jakémukoliv nežádoucímu přichytávání.


Nesnažte se do strojku vkládat příliš veliké těsto. Přístroj byste mohli poškodit a dokonalého vzhledu těstovin stejně nedocílíte. Vanocni testo do strojku recepty, které budete milovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky