úterý 1. srpna 2017

Přisávání vzduchu ke krbu

Externí přívod vzduchu pro spotřebiče na tuhá paliva je fénoménem dneška. Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu.


Komunita okolo bydlení, stavění a realit. Kovovu konstrukci krbu to bude silně ochlazovat a třeba od 2hodin do rána krb bude fungovat jako lednička.

Protože nikdo ve hodiny nebude vstávat aby zavřel externí přisávání vzduchu. Minule jsme si vysvětlili, k čemu je dobré přivádět vzduch pro spalování z exteriéru a představili jsme si i způsoby, odkud a jak můžeme vzduch přivést. V tomto dílu si podrobně ukážeme návrh a sestavení přívodu vzduchu pomocí obdélníkového potrubí v podlaze. K čemu je externí přívod vzduchu dobrý?


Ke správnému spalování paliva v kamnech nebo krbu potřebuje oheň velké množství kyslíku a správný tlak. Pokud nejsou kamna nebo krbová vložka napojena na externí přívod vzduchu , pak si spotřebič bere vzduch pro hoření z místnosti. V té pak logicky ubývá kyslík.


Páč to co vyletí komínem, musí někudy přijít do místnosti.

Pokud by bylo vzduchu ještě méně, tak může. Buď netěsností, nebo digestoří (tam bacha na těsný barák, když se zapne odtah, klidně se obrátí kouř do místnosti) Osobně bych dal plastovou, a nebál se chladného mrazivého vzduchu. Přívod vzduchu z exteriéru. Zde vidíte přisávání vzduchu pro hoření z exteriéru. V tomto případě se jedná o vyvedení vzduchu do prostoru obestavby.


Doprava vzduchu do prostoru krbu je v možnostech vytvoření podtlaku v obytném prostoru. Ať izolujete jakkoliv tak komínový efekt vznikne vždy pokud je rozdílná teplota sloupce vzduchu v přívodu a ve venkovním prostředí. Nejmarkantnější je to v zimě.


Venkovní teplota bude vždy nižší a komínové těleso bude mít. Ideální je počítat s použitím krbu už v projektu. Pak je možný přívod vzduchu zabudovat přímo do podlah. Podle něj je možné najít řešení i při rekonstrukcích. Většinou se můžete probourat do sklepa, garáže, na fasádu, použít.


Před instalací nových kamen nebo krbu je potřeba zohlednit různé faktory, ať už se do ní pustíte sami, nebo práci přenecháte kamnářské firmě. Jøtul má rozsáhlou síť prodejců, kteří jsou zkušenými odborníky a jsou připraveni Vám kdykoli pomoci. Spolu s nimi jsme sestavili seznam nejčastějších dotazů a. Set k napojení externího přívodu vzduchuOriginální set od Aduro sloužící k napojení kamen na přívod vzduchu z exteriéru.


Set obsahuje všechny díly potřebné k napojení externího přívodu vzduchu ze zadní části kamen.

Obývací pokoj, kde budou krbovky bude nad sklepem, krerý bude mít vlastní přívod vzduchu kvůli odvětrání. Toto odvětrání bude provedeno pomocí větrací šachty v komíně. Možnosti přívodu vzduchu ke kamnů1.


Přisávání vzduchu ke krbu komínem nebo základovou deskou? Ve standardu je průměr komínu 160mm, který by měl. Nicméně přisávání by mělo být co nejkratší a mít co nejméně kolen, aby vzduch mohl dobře proudit. Pokud není v krbu rošt s popelníkem musí být v rámu dvířek lišta regulace vzduchu pro hoření. Na tom něco určitě je, na druhou stranu přívod vzduchu zvenku má také svoje výhody.


Použití horních přívodů je vázáno na konstrukci objektu. Pokud jsou z hlediska tepelně izolačních vlastností řešeny, jako konstrukce pro EP objekty je možné použít horní přívod vzduchu s využitím dýz, talířových ventilů, anemostatů apod.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky