středa 28. prosince 2016

Sklokeramická deska nebo indukce

Obecně se pod pojmem sklokeramika rozumí deska s elektrickými topnými spirálami, které ohřívají varné zóny. Na tuto desku lze, oproti indukcím, použít nádobí z jakéhokoli materiálu. Ovšem když vám třeba vykypí hrnec a tekutina zateče mezi rámeček a sklokeramický zákla hůře se čistí. Anebo si lze pořídit i. Proto se rozlitá jídla nikde nepřipečou a desku lze pak velmi snadno čistit.


Teplotu lze regulovat mechanicky nebo dotykem a typické červené světlo vydávané topnou spirálou indikuje intenzitu nahřátí. Sklokeramická deska je schopná rychle se zahřát i zchladnout. Po vypnutí zůstává svítit kontrolka konkrétní plotýnky do okamžiku bezpečného zchladnutí, což minimalizuje riziko popálenin. Kromě nízké ceny potěší také dvouokruhová zóna a vysoký výkon.


Jedná se o model se čtyřmi plotýnkami , z nichž jedna je dvouokruhová , což znamená, že je možné použít její vnitřní nebo vnější obvo a varnou plochu tak podle potřeby zmenšit nebo zvětšit. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Proto taky musíš používat nádobí, které zjednodušeno řečeno je magnetické (udrží magnet).


Nejmodernějším zástupcem ve světě vaření je sklokeramická deska s indukčním ohřevem. Jedná se o úsporný zdroj tepla, který pracuje na principu zákona o elektromagnetické indukci. Položením kovové nádoby na keramickou desku se vytvoří silné magnetické pole, jehož proudy procházejí skrz dno kovové nádoby, a tak ho. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné zjistit rozdíl v úspoře elektrické energie mezi indukční a sklokeramickou deskou?


Zařizujeme byt, který nemá plynovou přípojku a tudíž všechny spotřebiče musí být na elektriku. Klasická sklokeramická vs. Jak se bude na novém sporáku vařit, záleží na varné desce. Ohřívá se a produkuje sálavé teplo, kterým se. Vždyť sklokeramickou desku má i indukce a naprostá většina dnešních plynových varných desek.


Sklokeramická deska nebo indukce

Ale to jen tak naokraj, všichni totiž moc dobře víme, jaký typ spotřebiče se sklokeramikou vlastně myslí. Už dávno však neplatí, že např. Takže, plynová, sklokeramická , nebo indukční varná deska ? Oceňují zejména rychlou regulaci teploty – podle potřeby lze okamžitě upravit sílu. Hitem posledních let ve světě vaření je sklokeramická deska s indukčním ohřevem. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je.


Plyn, nebo sklokeramická varná deska ? Tuto téměř hamletovskou otázku vyřešila už před několika lety třetí varianta: indukční deska. Ani kuchaři z michelinských restaurací se už za ni „nestydí“ a pořizují si ji do profesionálních kuchyní. Indukce : úsporná, ale nejdražší.


Plynové hořáky, litinové plotýnky, sklokeramická deska nebo indukce ? Vařit můžeme na různých typech desek a sporáků, které se od sebe liší intenzitou, spotřebou energie a účinností. Jejich příkon je často enormní, proto asi každého napadlo, zdali by se nedalo na vaření ušetřit. Jak to tedy je a která varianta je. Disponuje několika speciálními funkcemi, které vám usnadní vaření.


Vybrat si můžete bezrámečkovou variantu, která splyne s povrchem kuchyňské linky, nebo s nerez rámečkem, který chrání desku před mechanickým poškozením. Samostatná varná deska – nebo s pečicí troubou. Středobodem Vaší kuchyně je varná deska. S pečicí troubou nebo bez ní?


Sklokeramická deska nebo indukce

Více o tématu „Konstrukce“ Provedení indukce Pro individuální zálibu v. Rozhodněte se podle Vašich požadavků.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky