pondělí 26. prosince 2016

Mandlova muka

Mandľová múka je jedna z najobľúbenejších surovín bezlepkového pečenia. Mandle sú zdrojom niektorých vitamínov a minerálov, napríklad horčíka, fosforu, zinku, vápnika a vitamínu E. Navyše obsahujú nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pôsobia preventívne pri niektorých ochoreniach. Minulý rok som si rozšírila cestovateľské obzory o návštevu Berlína.


Kto nebol, odporúčam ísť! Aj keď som si po sviatkoch povedala, že aspoň dva mesiace nič nebudem piecť, nedalo mi, keďže v chladničke sa mi už týždeň povaľovali zvyšné dva bielky.

Mandle majú vysoký obsah mononasýtených tukov, ktoré sú pre organizmus rovnako prospešné ako aj olivový olej. Podľa štúdií pôsobia mandle veľmi blahodarne na kardiovaskulárny systém, pretože znižujú riziko srdcových chorôb o. Na základe vášho správania na Heureke personalizujeme jej obsah. Kliknutím na „Rozumiem“ alebo inam súhlasíte aj s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na webe pre zobrazenie cielenej reklamy na ďalších weboch. A jaké jsou výhody mandlové mouky? Je samozřejmě bezlepková, ale navíc má relativně nízký obsah sacharidů – v porovnání s moukou klasickou je to třikrát méně.


Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.

Mandlová mouka je jedna z nejoblíbenějších surovin bezlepkového pečení. Mandle jsou zdrojem některých vitaminů a minerálů, například hořčíku, fosforu, zinku, vápníku a vitaminu E. Navíc obsahují nenasycené mastné kyseliny, které působí preventivně při některých onemocněních. Vyzkoušejte přidat mandlovou mouku! Gaštanová bezlepková múka Všestranné použitie, vhodné ako pre pečenie chleba, tak na sladké pečenie a koláče (obzvlášť pre palacinky a vafle).


Možno použiť aj do omáčok. Vašim pokrmům dodá výbornou ořechovou chuť a ještě oplývá spoustou vitamínů, třeba E, kterého vám dodá na celý den. Pridávam zdravú verziu receptu na cesto na rolády. Rýchly, jednoduchý koláčik.


Pre mňa je táto verzia chutnejšia a omnoho ľahšia ako klasické rolády. A čo je vlastne glykemický index alebo v skratke GI? Na tom ti ukážeme ako súvisí chudnutie s múkou.


Všetko, čo zmastíš, sa v tele premení na palivo. To sa nazýva glykogén, naše telo ho ukladá do zásobární - pečene a svalov. Keďže sladké sa snažím jesť v malom množstve, robila som cesto z polovičnej dávky. Ako forma na pečenie mi poslúžila menšia zapekacia miska.


Orechová múka je dokonalou alternatívou bežnej múky obzvlášť pri pečení. Jemná chuť čerstvých orieškov prevonia každý koláč a navyše je múka skvelým prírodným zdrojom zdravých tukov a bielkovín.

Bio mandľová múka je z lúpaných mandľových jadier, ktoré sú odtučnené a jemne mleté. Pri pečení sa môže až pšeničnej múky nahradiť týmto mandľovým produktom. Výrobok je bohatý na vápnik a magnézium a vďaka svojim vlastnostiam sa. Objavte v dm produkty do domácnosti, pre dieťa, starostlivosť o telo a tvár či dekoratívnu kozmetiku a mnohé iné.


Nakupujte teraz pohodlne online!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky