pátek 24. dubna 2020

Těsnění pod hlavou

A protože jde o specificky konstruovaný agregát, vyžaduje také výměna těsnění pod hlavou specialistu. Jinak se může stát, že těsnění vyměníte a za chvíli to budete dělat znovu. Rover třeba předepisoval při výměně použití nových šroubů hlavy válců (v tomto případě vlastně celého motoru). Zdravím, je tu další garážový vlog a dneska máme na práci těsnění pod hlavou Felicie.


Trošku se to protáhlo, jelikož jsem měl navíc upálený uhlík na startéru a prasklou pružinu, která přitlačuje uhlíky, ale co se týká výměny těsnění. Nech si udělat nabídku v případně vhodném servisu.

Materiálový náklad je, na výměnu těsnění pod hlavou , poměrně nízký. Ale výměna těsnění je spojena s demontáží ventilových rozvodů a hlavy, což je zdlouhavější a pak montáž zase je spojena rovněž s následujícím seřízením ventilů, což je trochu více práce. Mizí chladicí kapalina.


Netěsnost chladiče by to být neměla, není to tak dávno, co byl měněn (původní měl prasklinu na neopravitelném místě). Ahoj, chtěl bych požádat o radu. Je mi teda jasný že je to těsnění pod hlavou.


Chtěl bych se zeptat jestli by jste mi nemohli napsat nějaké orientační ceny výměny těsnění pod hlavou , včet. Jinak tím těsněním to nemusí končit klidně to může být prohnutou nebo i prasklou hlavou , jak bylo psáno již výše chtělo by to napsat o jaký vůz se jedná. Prosím ,kolik zhruba stojí oprava těsnění hlavy a kolik stojí oprava prasklé hlavy?

Valí mi voda z pod auta. Hadičky vyměněny,těma to není,voda valí dál. Opravář říkal,že možná těsnění pod hlavou ,možná prasklá hlava. Když se dělá jakékoliv sundání hlavy a dání nového těsnění je potřeba dát vždy hlavu na srovnání a na přetlakování.


Výměna těsnění pod hlavou cena - Motor 1. Těsnění pod hlavou - Motor 1. Výmena tesnenia pod hlavou MPI - AUTO BLOG - Tdipower. Postupujeme asi nasledovne: 1. Vypustíme chladiacu kvapalinu, odpojíme. Zdravím,mám takový problém,zřejmě prasklé těsnění pod hlavou. Jak to doma zjistím na 1 ? Ať je teplo nebo zima,auto hulí jako fabrika,jak se motor ohřeje,kouřit to přestane,po odvzdušnění chladící soustavy je to dobré tak dva dny,pak jakmile zastavím,teplota začne lézt až ke 120°C.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Tak sem dnes auto hodil do servisu, nechám vyměnit aj rozvodák s kladkama. Dýval jsem nevé těsnění pod hlavu-Victor Reinz, těsnění svodů výfuku (corteco) pod sání VR,, těsnění víka hlavy VR,nové šrouby hlavy také VR.


Ano nacpi si pod hlavu tmel, to je to nejlepší co můžeš udělat Ne teď vážně, ano nové těsnění sice stojí pálku a zrovna u tohohle dílu na motorce bych se nesnažil šetřit, kup originál co tam má být a nevymýšlej kraviny Pokud to nějak zbastlíš a nacpeš tam co tam nepatří, může ti pak vletět voda do oleje nebo naopak a můžeš zadřít motor. Jen doplním, že u metody A je potřeba těch 20Nm projít šrouby aspoň nadvakrát, hlava si sedne a první šroub už 20Nm dávno nemá. A nezapomeňte na matice pod svíčkama, které mají samozřejmě menší utahovací moment.


Po výměně těsnění už to nendělá a jezdí sní brácha do teď.

Pro srovnání – na můj dotaz v neznačkovém servisu jsem na otázku ceny výměny těsnění pod hlavou u let starého vozu dostal odpověď cca - tis. V závislosti na tom, co všechno se bude muset dělat a jaké při tom mohou nastat komplikace. Naproti tomu někteří tvrdí, že to v. HLAVA VÁLCŮ A) demontáž 1. Preskočiť na CENA - Někdo říká, že cenu tvoří těsnění pod hlavu a sada šroubů, tj. Plus cca 50- Kč za srovnání hlavy. TDI KW má již delší dobu špatné těsnění pod hlavou , což se.


Sundáme kryt motoru, odpojíme akumulátor, hadice a kabely připojené k hlavě, k sání, nebo škrtící klapce (klapka, sací i výfukové potrubí zůstávají na hlavě). Jak namontovat těsnění hlavy motoru. Bohužel, není to jen těsnění pod hlavou , které se musí vyměnit ( cca 5Kč), přibudou k tomu těsnění na sání, těsnění na výfukové svody, těsnění na termostat, těsnění víka ventilů, šrouby na hlavu, rozvodový řemen, olejový filtr, nový olej, přebroušení hlavy válců. Těd ještě sem tam vypustit vodu po zahřátí aš poteče čistá s motoru ale bude to dlouho trvat neš. Ahoj kluci, jsem trochu zoufalí.


Měl jsme prasklé těsnění pod hlavou a chtěl jsem si to vyměnit sám a nastal problém.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky