pondělí 20. dubna 2020

Zavařování v zavařovacím hrnci

Jak správně zavařovat v zavařovacím hrnci ? Prosím o postup od plnění do sklenic. Doplňuji: Co dělat se sklenicemi, pokud po opětovném zavařování nedrží? Uzamčená otázka – ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce. Zavařování v zavařovacím hrnci.


Při méně častém zavařování nebo zavařování menšího počtu stačí i obyčejný větší hrnec, vždy je ale dobré mít zavařovací teploměr.

Na horní dno zavařovacího hrnce vyskládáme sklenice. Chceme-li zavařovat v páře, nalijeme vodu jen pod sklenice. Při zavařování ve vodě zalijeme sklenice do čtvrtiny až poloviny. Použijeme-li teplý nálev, může být voda v hrnci horká. Hrnec přiklopíme poklicí a vodu rychle uvedeme do varu.


Sledujeme teplotu a čas podle. Sterilizace okurek v zavařovacím hrnci recepty, které budete milovat. Dobu zavařování menších sklenic zkrátíme v poměru odpovídajícímu jejich poměru k velikosti l — například sklenici l.

Slyšela jsem, že se prý dá zavařovat v normálním hrnci , jen se na spodek musí dát nějaká utěrka. Vše je v něm jednoduché. Výsledky zavařování jsou spolehlivější a nefungují na principu „pokus–omyl“ jako u jiných typů zavařování.


Recept na zavařování třešní v hrnci recepty, které budete milovat. Dá se to však časem dobře vychytat. Teplota v troubě by měla být 2až 2°C, doba sterilizace je přibližně stejná jako u klasického zavařování v zavařovacím hrnci – menší sklenice až minut, větší až minut. V zásadě platí, že měkké ovoce či zeleninu zavařujeme kratší dobu než tvrdé druhy.


U všech ostatních potravin a surovin. Tímto způsobem můžeme zavařit i mandle, piniové oříšky, lískové ořechy a jiné. Ořechy jsou pak celý rok po ruce k použití.


Elektrický zavařovací hrnec vám celý proces zavařování dokáže náramně usnadnit, zavařování v zavařovacím hrnci je velice snadné a bezpečné. Přečtěte si, které zavařovací hrnce patří mezi nejhledanější. Ideální teplota při zavařování v papiňáku. Pro většinu bobulovin a měkkého ovoce je při zavařování v tlakovém hrnci velmi vysoká teplota.


Ovoce v ní praská, ve sklenici stoupá pod víčko a tam tvoří hrudky. K teplotě v samotném hrnci je totiž nutné připočítat ještě teplotu ve sklenicích. V mikrovlnce lze zavařovat hotový masový pokrm.

Základní nastavení: sklenice o objemu l se nechá v mikrovlnné troubě minut při výkonu 7W. Sterilaci provádíme buď v zavařovacím hrnci nebo ve vyšším hrnci , kde musíme použít na dno dřevěnou podložku nebo třeba utěrku. Pečení a zavařování v zavařovacím hrnci.


Sklenice se zavařeným masem takto vydrží několik měsíců. Pak sklenice necháme pomalu vychladnout. Gumičky a víčka vlivem horkého vzduchu více trpí a mohou začít praskat. Voda vytvoří vlhké prostředí jako v zavařovacím hrnci. Přes sklenice dejte více vrstev navlhčených novin, abyste zabránili přehřívání skla.


Určitě to udělejte při zavařování v horkovzdušných troubách. Ahoj-já si myslím,že na láku zas až tak nezáleží,jako spíše na způsobu sterilizace. Já zavařuju už nějakej pátek a třeba ze stovky sklenic nechytne jedna dvě. Dodržuju pár pravidel-okraje lahví a víčka jsou suchá,nesmí být rezavá či jinak poškozená. Pak to všechno narvu do zavařovacího hrnce-klidně dvě patra-zaliju tak do půlky prvního patra vodou a nechám.


Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy. Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte. Mohl by mi prosím někdo poradit se zabařováním kompotu? Mají se ty sklenice ponořovat částečně do vody v zavařovacím hrnci , nebo má být voda jenom pod pařáčkem?


Ale když se ořechy urodí, máme vyzkoušeno loupat je ještě mokré a sušit jen jádra - proto jsem tu psala.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky