úterý 12. listopadu 2019

Stolování příbory

Ostatní druhy, například steakové příbory nebo příbory na ryby, použijte podle potřeby, přičemž opět platí, že nejvzdálenější příbor od talíře se použije jako první. Při našem povídání o stolování je dobré ještě zmínit, že správně podle etikety by se vidlička měla držet vždy hroty směrem dolů. Byl by počet chodů vyšší, obsluha by dodatečně přinášela další příbory během stolování.


Nejdále od talíře se zakládá dezertní vidlička na studený předkrm , blíže k talíři následuje taktéž dezertní vidlička na teplý předkrm a nejblíže u talíře nalezneme masovou vidličku na hlavní jídlo. Látkový ubrousek si položte na klín a před pitím nebo po jídle si s ním jemně utřete ústa. Po skončení stolování ho položte na stůl tak, aby skvrny od jídla nebo nápojů zůstaly složené uvnitř.

PAPÍR NA TALÍŘ Papírový ubrousek odkládejte napravo vedle talíře a po jídle ho odložte na talíř. Podmínkou každého správného stolování je prostírání a správně založený inventář. UBROUSEK PATŘÍ NA KLÍN. Ubrousků známe hned několik druhů. Pro slavnostní stolování bychom měli vybírat ubrouseky o velikosti x 40cm.


Měl by být látkový nebo vyrobený ze speciální netkané textilie (airlaid). Jídelní příbory jsou nedílnou součástí vybavení pro stolování. Kvalitní příbory dokáží pozdvihnout každý obyčejný i slavnostně prostřený stůl.


Pokud upravujeme stůl jako bufet, dáváme ke středu stolu mísy s pokrmy (pokud možno přikryté), příbory na podávání, džbánek s nápojem a sklenice.

Ke kraji stolu narovnáme na sebe potřebné talíře, po straně příbory a ubrousky. Každý si poslouží sám a odklidí po sobě upotřebené nádobí, aby i ten poslední našel. Příbory Příbory jsou velmi podstatné pro stolování.


Jsou sice země, kde je vůbec nepotřebují, ale v naší kultuře se bez nich neobejdeme. Vyberte si je jednotlivě, nebo rovnou jako sadu příborů. Cokoliv, co potřebujete pro pohodlné a stylové stolování , najdete na FAVI. Ať už hledáte slavnostní nádobí, dětské talíře, mlýnky a kořenky, sady na ocet a olej, otvíráky nebo etažéry, u nás najdete nejširší výběr vybavení pro stolování na celém českém internetu. Máme pro vás vše pro krásné stolování a nádherně prostřený jídelní stůl.


Pořiďte si talíře, hrnky, misky, sklenice, příbory a další doplňky. Správné stolování by se mělo tak vrýt pod kůži, že je už dítě musí mít za samozřejmé, a jako mimořádné cítit, když se od etikety stolování odchýlí. Naučit správnému stolování je v první řadě úkolem rodiny, ale měla by to upevňovat i výchova v mateřské a základní škole. Hlavní společenské zásady ohledně stolování Dnešní etika společenského chování, ale i pravidla správného stolování , nejsou již tak striktní, jak tomu bývalo dříve.


Tím jak se tato pravidla mění , tím více lidí je uznává a snaží se proniknout do tajů etiky stolování. Jak se chovat před jídlem, během něj a po něm? Stolování je noční můra nezasvěceného. Ve radách si rychle shrneme to důležité, ať si nepošlapeme společenský status. V MAKRO je pro vás připraven široký sortiment příborů v rozličných provedeních.


Nejčastěji využívaným výrobním materiálem je nerezavějící ocel, která je velmi odolná a snadno se udržuje.

Luxusnější variantou jsou příbory postříbřené, pozlacené či satinované, které vyžadují citlivější péči. Vyřizování, odesílání i výdej internetových objednávek probíhá jako obvykle. Ke správnému stolování patří ucelená kolekce jídelních talířů. Někdo však nakupuje talíře samostatně a poté si je vkusně kombinuje s dalšími kousky nádobí. Nezbytnými doplňky jsou příbory , dochucovací soupravy a prostírání.


Celkový dojem dovedou k dokonalosti misky různých velikostí a podnosy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky