středa 27. listopadu 2019

Vývod digestoře

Kondenzace par , které prochází potrubím od digestoře je celkem nepříjemný problém, který Vás bude otravovovat celý život. Tedy za předpokladu, že to definitivně nevyřešíte již nyní. Já bych se přimlouval za vertikální odtah.


Kuchyňské digestoře jsme pro vás rozdělili do přehledných kategorií dle provedení: kuchyňské digestoře komínové, ostrůvkové, rohové, rustikální, kuchyňské digestoře podskříňkové, vestavné a výsuvné digestoře. Využití je zřejmé už z názvu a vyplývá z našich přání hlavně na design.

Naše nástěnné digestoře jsou navrženy tak, aby z kuchyně odsávaly pachy a uvnitř nechávaly teplý nebo chladný vzduch. Zbavíte se tak nechtěného zápachu a navíc nemusíte zapínat klimatizaci, když je puštěná digestoř – ušetříte tedy čas i peníze. Klikněte sem a podívejte se na naši nabídku. Vzdálenost digestoře od vstupu do komína. Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven.


Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu. Zadní odtah u digestoře se využívá pouze u malých vestavných, výsuvných nebo podskříňkových digestoří.

Otvor pro odtahové potrubí je na zadní straně digestoře. Digestoř se zadním odtahem se montuje přímo na otvor ve zdi. Vybírejte si Digestoře podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Při výběru digestoře se soustřeďte na velikost vaší varné desky a způsob, jakým zařízení umístíte. Rozměr digestoře by měl být shodný nebo větší, než je rozměr varné desky.


Podle způsobu umístění máte na výběr z digestoří komínových, ostrůvkových. V této sekci naleznete nabídku podstavných odsavačů par MORA. Vybrat si můžete z různých šířek a barev. Dobrý den, v domku jsme nainstalovali (tedy odborníci) digestoř, zdálo se mi, že je dost hlučná a málo, resp téměř vůbec nesaje. Všechny odsavače jsou vybaveny vnějším odtahem a některé umožňují recirkulaci.


Přijel servis, chyba je prý na střeše - pokrývači dali klobouček, který se údajně dává na odpady apod. Vzduch z digestoře vyletí nahoru, klobouček má úzké. Odsavače par neboli digestoře.


Pořádná digestoř neboli odsavač par a pachů, je nezbytnou součástí malých i velkých kuchyní. V dnešní době je na trhu množství variant, které se liší provedením, výkonem i funkcemi.

Pro každou kuchyni tak najdete ideální řešení. Ahojte, chcem sa opýtať, že ako najlepšie vyviesť vývod z digestora. Mám možnosť cez (izolovanú) stenu, ale tam je terasa. Lepšie sa mi zdá cez strechu. Len sa bojím, aby para nekondenzovala a kondenz netiekol v zime späť do kuchyne.


Z kuchyne do podkrovia by šiel vývod v stene. Nad stropom by už išla rúra. Digestoře fungují buď na principu odtahu, nebo recirkulace vzduchu. Odtahové digestoře odvádí páry do komínu, ventilační šachty nebo skrz speciální vývod rovnou ven.


Pokud odtahové potrubí povede rovnou ven, je potřeba, aby digestoř měla zpětnou klapku. Trubky rozhodně použij podle výstupu vzduchu zvolené digestoře - a pozor, musí směřovat od digestoře mírně dolů (aby ti kondenzát nekapal zpět do hrnců). A digestoř si vyber podle výkonu, čím výkonnější - tím lépe (ideálně tak, aby hodinový výkon digestoře byl aspoň x objem místnosti) - málo výkonná digestoř sice hučí, ale problém vlhkosti neodstraní. Prosím o radu, jak řešit odtah z ostrůvkové digestoře. Mám varianty: 1) odvod přímo nahoru skrz spirollový strop, ve 2. NP by trubka procházela svisle podél příčky v pokoji (schoval bych do SDK kastlíku) a skrz zateplený strop přímo na střechu.


Výsuvné odsavače par jsou určeny pro přímou vestavbu do kuchyňské skříňky. Jejich velkou výhodou je, že efektivně vykonávají svojí funkci a zároveň neruší čistou a estetickou linii kuchyňské linky. Montáž digestoře s odtahem.


U digestoře s odtahem již kutilové najdou větší prostor pro svoji realizaci. Především se musí zabývat jejím správným napojením do odtahové větrací šachty. Ty obyčejné je zpravidla mají! Super věc, pokud budete mít vývod digestoře do komína.


Montuje se na vývod digestoře a zabraňuje vniknutí odvedené páry zpět do místnosti. Je vhodné po tomto parametru koukat – pokud tuto funkci digestoř má, nasátý vzduch projde filtry a vrátí se do místnosti. Svoje úskalí má potrubí vedené svisle přes střechu, může zde vznikat.


Vývod do venkovního prostředí odtahovým potrubím, ventilační šachtou,. Kde koupit a jak sestavit odtahové potrubí digestoře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky