čtvrtek 7. listopadu 2019

Velikonoční formy na pečení

Připravte si velikonoční formy na pečení včas, abyste mohli ukázat, že u vás tradice dodržujete. A nemusí jít přitom jen o velikonoční formy na pečení beránka nebo zajíčka. Vyzkoušejte i netradiční formy na přípravu sladkých velikonočních vajíček nebo formu ve tvaru pekáče na velikonoční nádivku.


Záleží jen na vás, kolik do pomůcek na pečení chcete investovat a jakému materiálu dáváte přednost. Na výběr jsou totiž formy z kameniny, keramiky, hliníku nebo plechu potažené některým z nepřilnavých materiálů. Stále populárnější je takové silikon, z něhož se hotový moučník dobře vyklápí.

Velikonoční sladkosti hýří jarní hravostí a tradiční symbolikou. Ke svátečnímu stolu lákají kuřátka z piškotů, která mohou tvořit i děti, dort šimlík bílý jako bělouš, beránci, věnce, mazance, jidáše, boží milosti. Skvělý nápad na beránka bez formy.


Pečete na plechu z kynutého těsta a vyhrajete se s těstem dokonale. Zapojit do pečení můžete i děti, určitě vám pomohou a hlavně se zabavíte. Na oči a nos jsem použila rozinky a nakolik nemám ráda v těste rozinky, tak jsem je vynechala. Pevnost porcelánových forem zaručuje stabilitu při pečení , nepřilnavost zase snadné vyklápění. Keramika dobře absorbuje teplo.


To se pak během pečení postupně uvolňuje pro dokonalé propečení zákusku.

Klasikou mezi keramickými formami jsou formy na velikonoční beránky a zajíčky, které v naší nabídce nesmí chybět. Pečený velikonoční beránek patří mezi tradiční české pochoutky už od nepaměti. Beránka si však nemůžete jen tak vyplácat na stole, k jeho výrobě je zapotřebí speciální forma.


ORION Domácí potřeby působí na českém trhu více jak let, patří mezi špičkové prodejce, nabízí více než 5. Stále více oblíbené jsou formy silikonové, a různé jsou už i dortové formy. Materiály a technologie umožňují výrobcům neustále rozšiřovat nabídku a tak původní jednoduché kulaté nebo hranaté formy nahrazují mnohem. Formy a plechy na pečení na Alza.


Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice. Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb. Formičky na pečení jsou tím nejlepším pomocníkem nejen pro vánoční nebo velikonoční pečení. Vybírat můžete ze silikonových formiček, které vám usnadní vyklápění a umožňují pečení i bez vymazávání, nebo plechových formiček s nepřilnavým povrchem. Forma na pečení velikonoční beránek.


Nordic Ware forma na pečení velikonočního beránka, 3D. Nejklasičtější pochoutkou tohoto období je určitě velikonoční mazanec. Připravuje se ze sladkého kynutého těsta a typicky se peče na Bílou sobotu.


Na velikonoční tabuli také nesmí chybět velikonoční beránek. Ve většině rodin se recept na něj předává po celé. Stovky úžasných vychytávek pro kreativní chvilky v kuchyni – formy , formičky, vály i válečky, které ocení každý, kdo si bez pečení nedokáže život představit.


Cukrářské pomůcky DELÍCIA navíc uspokojí i nejnáročnější profesionály.

Vynikající pro rychlou přípravu cukroví s velikonočními motivy, vykrojí najednou až kousků. Opatřeno vyjímatelnou vložkou pro snadné odstranění zbytků vykrojeného těsta. Vhodné pro linecké i perníkové těsto. Univerzální formy můžete použít na sladké i slané pečení či zapékání. Díky odolné glazuře lze z forem servírovat u stolu nožem či nerezovým náčiním.


Dokonalá ručně vyráběná forma se stane ozdobou každého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky