středa 4. září 2019

Sklokeramika nebo indukce

Sklokeramika nebo indukce ? Představíme vám jejich plusy a minusy. Varné desky bývají krásným designovým doplňkem #128247; Další fotografie v galerii. Potřebujete vyměnit sporák nebo varnou.


Oběd nebo večeři vám uvaří ze všech desek nejrychleji. Hrnec se vám ohřeje skoro hne a navíc přesně ve výkonu, který navolíte.

Indukce vytváří teplo přímo ve varné nádobě a varná zóna přitom zůstává téměř nezahřátá. Proto se rozlitá jídla nikde nepřipečou a desku lze pak velmi snadno čistit. Jak se ale rozhodnout, pokud si nejste jisti, jestli pro vás bude lepší indukce nebo sklokeramika ? Přinášíme užitečné srovnání na téma indukce vs. Poradíme nejen, jak vybrat varnou desku, ale také jak ji správně zapojit a udržovat v čistotě. Indukce , nebo sklokeramika aneb Jakou varnou desku vybrat Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví.


Vedle klasiky, plynové varné desky, se nám už hezkou řádku let nabízí mnohem elegantnější řešení – indukce nebo sklokeramika. Jejich čištění vám díky hladkému povrchu zabere podstatně méně času. Ano, indukce i sklokeramika si jsou na první pohled podobné jako vejce vejci.

Při detailnějším zkoumání však. Na první pohled rozdíl není patrný ale způsob zahřívání hrnců a pánví je naprosto rozdílný. Jednou z velkých vhod je flexibilita varné plochy, která se automaticky přizpůsobí velikosti a tvaru varných nádob. Ať už potřebujete dvě varné zóny různých velikostí nebo jednu velkou varnou zónu, není problém – stačí zapnout zvolený režim a můžete propojovat jednotlivé části podle potřeby.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné zjistit rozdíl v úspoře elektrické energie mezi indukční a sklokeramickou deskou? Zařizujeme byt, který nemá plynovou přípojku a tudíž všechny spotřebiče musí být na elektriku. Rozhodujeme se z důvodu úspory financí i elektrické energie, který způsob bude lepší - sklokeramická deska nebo indukční deska. Snadno se poškrábe nebo popraská (těžké hrnce).


Rukojeti hrnců bývají často horké. Nefunguje v případě výpadku proudu. Jídlu ubírá léčebnou a výživnou hodnotu. Proč je elektromagnetická indukce z hlediska energií nevhodná?


TZ_ Indukce _versus_ sklokeramika _jaký_je_v_tom_rozdíl Společnost Electrolux nabízí několik ra jak poznat rozdíl mezi indukční a sklokeramickou varnou deskou. Hlavní výhodou ohřevu pomocí indukce je snížení tepelných ztrát, protože se neohřívá nejprve plotýnka a od ní dno nádoby. Tady je třeba mít se na pozoru, vařič ohřívá pouze nádobí s obsahem železa, staré hliníkové, teflonové, nerezové nebo skleněné nádobí vám bude na indukční desce k ničemu.


Rozdíl mezi indukční deskou a ostatními třemi zmiňovanými typy sporáků je ve způsobu ohřevu. Indukční deska nepoužívá k ohřevu teplo, které produkuje pomocí hořáku nebo topné spirály, ale funguje na principu elektromagnetické indukce.

Ta vzniká působením cívky umístěné pod sklokeramickou deskou na železné dno. TEST varných desek s návodem jak vybrat nejlepší varnou desku. Dozvíte se, jestli zvolit indukční, sklokeramickou, nebo plynovou, kolik plotýnek a která je dobrá.


Přečtěte si recenze lidí, vítěze testů a jak vybrat. Výběr velikostí Vhodné pro každou situaci v kuchyni. Nevýhodou je potřeba speciálního nádobí s podporou indukce , přesněji s železným nebo ocelovým dnem, což poznáte přiložením magnetu.


Pokud nechcete nádobí obměňovat, jsou východiskem kombinované varné desky, které kombinují indukci a elektrickou spirálu jako u sklokeramické desky, obvykle v poměru plotýnek dva ku dvěma.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky