pátek 13. září 2019

Recirkulace u digestoře

Co je recirkulační režim u digestoře ? Dobrý den, rodiče plánují novou kuchyň a vzhledem k dispozici bytu a umístění kuchyně bude bohužel nutné použít digestoř s recirkulací. Odtah digestoře mimo místnost. Nejčastěji používané řešení při instalaci digestoře a zároveň také to nejúčinnější.


Samotná instalace digestoře je stejná jako u recirkulačního provozu, jen s tím rozdílem, že ji musíme napojit na odtah pomocí potrubních systémů.

Další komponent, který je vhodné použít je. Digestoře se mezi sebou liší také tím, jakým způsobem odvádí páru ven z místnosti. K dispozici máme v podstatě jen dva typy: odtahové nebo recirkulační digestoře.


Můžeme však narazit ještě na kombinované digestoře , u kterých můžeme tyto dva způsoby měnit podle libosti. U recirkulační digestoře odpadají případné stavební práce spojené s vybudováním odtahové cesty, na druhou stranu musíte počítat s čištěním a výměnou filtrů. Tento úkon je třeba provádět v závislosti na znečištění, obvykle je to ale v řádu měsíců.


Filtry jsou uhlíkové - obsahují přírodní aktivní uhlí, které dokáže zachytit pachy, tuky i vlhkost.

Kde u nás najdete recirkulační digestoře ? Recirkulační digestoře bez odtahu u nás nejsou v žádné zvláštní kategorii. Výsuvný odsavač par se třemi stupni výkonu zajistí svěží a zdravý vzduch během vaření. Omyvatelný filtr a LED osvětlení dělají z tohoto odsavače par skvělého pomocníka při vaření.


Alzaboxů (odběrný míst) po celé České republice. Máme pořádně širokou nabídku produktů i doplňkových služeb. U nás naleznete širokou nabídku digestoří a příslušenství, které si můžete osobně vyzkoušet v našich prodejních centrech.


Poradíme Vám také, jaký typ a jak výkonný odsavač par je pro Vás nejvhodnější. Nabídneme montáž digestoře a vzduchotechniky našimi odborníky. Digestoře jsou nejčastěji vyráběny v provedení matovaného nerezu, který se snadno čistí. Nebo si můžete vybrat digestoř, která kombinuje hliník, ocel a čiré mléčné sklo.


U skla však počítejte s tím, že pro dokonalý vzhled bude potřeba jej důkladně leštit. Z módy zatím stále nevyšly ani klasické bílé. Ať už jde o sporák, varnou desku nebo třeba ventilátor, všude tam funguje jako šikovná pomůcka, která vám usnadní každodenní život. V případě sporáku nebo multifunkční trouby ohlídá jídlo.


Máte-li ji také u ventilátoru či u digestoře , nemusíte se starat o jejich včasné vypnutí.

Recirkulace ( u digestoří) Systém recirkulace neboli bezodtahový provoz odsavače par znamená, že digestoř nasává vzduch, který přefiltruje, zbaví ho pachu a mastnoty a přes uhlíkový filtr vrací vzduch zpět do místnosti. Režim recirkulace se používá v případě, že vaše stavební úpravy neumožňují odvod do komína, tedy typicky v bytových domech, panelácích apod. Při tomto režimu se používají uhlíkové filtry, přes které se vyfiltrovaný vzduch vrací čistý zpět do místnosti.


Podskříňkové digestoře neboli digestoře pod skříňku zaberou v kuchyni nejméně místa. Jak z názvu vyplývá, umísťují se pod horní skříňku kuchyňské linky. Podskříňové digestoře jsou nejlevnějším ale funkčním řešením odsávání par a pachů. U digestoří je nejdůležitější se rozhodnout jestli využijeme odsávání par s odtahem nebo vnitřní recirkulací (většina u nás nabízených digestoří zvládne oba principy). Digestoř s odtahem znamená, že veškerý odsátý vzduch je odveden mimo místnost např.


Kuchyňské digestoře fungující na recirkulačním. Takováto digestoř poskytuje vysoký výkon, má možnost recirkulace vzduchu i odtahu. V našem eshopu nabízíme ostrůvkové digestoře Cata, ostrůvkové digestoře Empire, ostrůvkové digestoře Faber a ostrůvkové digestoře Best. Ostrůvkové odsavače par pomohou s udržením kuchyně ve vynikajícím stavu. Vestavné digestoře s recirkulací.


Porovnejte ceny, zjistěte dostupnost, přečtěte si recenze produktů nebo hodnocení e-shopů! Montáž digestoře s odtahem. U digestoře s odtahem již kutilové najdou větší prostor pro svoji realizaci.


Především se musí zabývat jejím správným napojením do odtahové větrací šachty. Při výběru digestoře je proto třeba dbát na to, aby měla boční i horní vývod. Ty obyčejné je zpravidla mají!


Už víte, jaký typ digestoře bude vaší kuchyňské lince nejlépe sedět? Pořídíte je u nás také levně!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky