úterý 24. září 2019

Šelakové desky

Saratoga – Eric Winstone, orchestr. Pro druhou část jsou „starý desky “ desky šelakové. Pokud jsme došli až sem, očistíme desku jemným štětečkem či vhodným hadříkem od prachu – desky v horším stavu doporučuji umýt kartáčkem ve vodě (opatrně na etiketu) s vhodným prostředkem – pozor nesmí být na bázi lihu!


U starších poškozených vrstvených desek si dáváme pozor, aby papír uvnitř nenasákl. Starý šelak - vše co se otáčí otáček za minutu, je křehké a voní dávnou dobou.

Nabídka Slovanské tance_V. Upozornění: Čisticí kapalina není vhodná pro šelakové desky. Když se mi povede takovou desku objevit, s velkou radostí se ji.


Adolf Hitler měl rád hudbu ruských skladatelů. A nevadilo mu, pokud ji interpretovali židovští sólisté. Desky jsou velmi zachovalé, akorát zaprášené. Mám pračku Okki Nokki, používam jejich.


Také se z něj vyráběly fonografové desky a gramofonové desky s rychlostí otáček za minutu, dokud nebyly v padesátých letech nahrazeny vinylovými deskami.

Velmi pevné, ale křehké gramodesky s nízkou životností a stranovým monofonním záznamem. Tato technologie využívala širší drážky, a proto je třeba na tyto desky používat speciální hroty a gramofony s rychlostí otáček. Drážka měla sice ještě stejnou šířku jako soudobé desky šelakové , byla však mělčí a drážková rozteč byla také užší. To vše umožnilo výrazné prodloužení délky záznamu.


Proč kupovat vinylové desky ? Historicky spadají na konec století. Vytvořte z tohoto alba. Dentální vosky a šelakové desky. Bazální šelakové destičky ke zhotovování individuálních otiskovacích lžic pro otiskování bezzubých čelistí a výrobu bazí voskových skusových šablon.


Vítejte na Gramo bazaru ! Zde najdete nabídku gramofonových desek, převážně dovezených ze zahraničí. Pro šelakové desky , otáček (UPM) 2Kč. Používání názvů není jednotné, a tak můžete najít stejný výrobek také pod těmito identickými pojmy: Gramo-hrot, gramo-jehla, gramo-chvějka atd.


Komentáře nejsou povoleny. Bazar gramofonový desek a DJ´s vinylů, Inzertní portál o všem co týka gramofonu a DJ´s. Gramofonové desky , vinyly,gramofonové jehly, zesilovače, sluchátka, mix pulty a spousty dalších věcí pro dj a sběratele LP.


Sdružení House Of Music.

Vše o nákupu Obchodní podmínky Reklamační řád Jak nakupovat Doprava zdarma Ochrana osobních údajů Časté dotazy Nákup na splátk. Vykoupíme naprosto všechny gramodesky (žánry, interpreti ani stav nerozhodují). Výkupní cena samozřejmě závisí na stavu desky i obalu a na vydavateli či roku vydání. Jak staré jsou šelakové desky ? Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Kategorie Šelakové desky 2x šelaková deska - O. Sekora - Ferda Mravenec - chybí desky - původní listy.


Název: 2x šelaková deska - O. Jaký koupit gramofon, pro staré šelakové desky ? Nějakou značku a kde bych mohla sehnat, třeba v Praze nějaká prodejna? Modelovací vosk optimalizované tvrdosti pro všestranné použití v zubní laboratoři. FOK, Kühnův dětský sbor, La Marseillaise -francouzská hymna a. Ultraphon (26kusů) - např: repertoir Náro.


Vystavit v této kategorii. Aukro Starožitnosti a Umění Starožitnosti Rádia a technika Gramofony.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky