středa 31. října 2018

Tučková fabrika

Tučková fabrika

FABRIKA : Příběh textilních baronů z moravského Manchesteru. V dobách největší slávy se Brnu říkávalo moravský Manchester. Látky ze zdejších textilek zaplavovaly doslova celý svět a bouřlivý průmyslový rozmach v 19. Zanedlouho však založil manufakturu a stal se jedním z nejvýznamnějších textilních baronů. Ve strhujícím vylíčení rodinné historie se odráží i celá 250.


Fabrika vznikla jako doprovodná publikace k výstavě „Brno – moravský Manchester“. Kniha je z části faktografickým dílem, které ale vhodně kombinuje skutečné i fiktivní postavy tak, aby vytvořený příběh co nejvýstižněji obsáhl veškeré podstatné informace o významné éře formování moderního Brna a okolí. Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty. Dnes objednáte, zítra vyzvednete… a můžete začít číst.


Tučková narrates their complicated history because persecutions by the inquisition in the 17th century, and the later Priests’ Initiative in the 19th century were finally suppressed by communist government. Líbila se mě i Fabrika. Pro ty čtenáře,kteří znají Brno jak je popsané v knize, to je určitě zážitek.


A Vyhnání Gerty Schnirch by si měl přečíst každý proto,aby jsme nezapomněli. Přeji jí hodně úspěchů a. Kateřina Tučková se stala mojí oblíbenou spisovatelkou. Když žila v oblasti brněnské ulice Cejl, jenž bývá nazývána brněnským Bronxem kvůli nynejší početné romské komunitě, pátrání po historii této části města ji přivedlo k námětu jejího prvního románu Vyhnání Gerty Schnirch.


Kdo napsal knihu Fabrika ? Hodnocení, recenze, zajímavosti a informace o knize. ALe i tak stojí za to mít ji ve své knihovně, alespoň pro čtenáře z Brna a okolí, protože kniha vychází z historie tohoto města. Brno bylo původně německá textilní velmoc a osudy lidí této velmoci jsou popisovány v této knize. Není to klasická Tučková , ale je to její kvalita.


Tučková fabrika

Díky spolupráci s Moravskou galerií v Brně se teď oba obory jejího zájmu protnuly v publikaci nazvané Fabrika. Ta tvoří svým způsobem katalog k. Autorské čtení Kateřiny Tučkové z knihy Fabrika. Moravský Manchester, tak se říkávalo Brnu v dobách jeho největší slávy.


Co znamená podstatné jméno fabrika ? Význam slova fabrika ve slovníku cizích slov včetně překladů do angličtiny, nemčiny, francouzštiny, italštiny, ruštiny a polštiny. Fabrika - Příběh textilních baronů z moravského Manchesteru Tučková Kateřina. Popis: 1 Stav knihy - jako nová! FABRIKA PŘÍBĚH TEXTILNÍCH BARONŮ Z MORAVSKÉHO MANCHESTERU KATEŘINA TUČKOVÁ A KOL. Výstava a publikace jsou výstupem institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj.


Přednášku o pěti generacích textilních baronů proložila jen jednou ukázkou z knihy Fabrika , zato ale velmi sugestivní. Nechyběly v ní hladovějící a umírající sirotci. Pódium nakonec patřilo. Německé kulturní sdružení Region Brno ve spolupráci s Ústavem germanistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity a Moravskou zemskou knihovnou v Brně vás srdečně zvou na autorské čtení Kateřiny Tučkové z jejího nejnovějšího románu Fabrika. Táborská knihovnice Eva Měřínská představuje knihu Kateřiny Tučkové Fabrika.


Návštěva píseckého bytu básníka Adolfa Heyduka. Fabrika není jejím prvním „libretem“ k výstavnímu projektu. Předloni jí předcházela publikace Na hraně příběhu provázející 4. Sochy v ulicích, v níž Tučková zachytila příběhů brněnské historie 20.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky