čtvrtek 4. října 2018

Pečení chleba

Huge Range Of Fluorescent Tubes. Guaranteed Next Day UK Delivery! Podobně postupujte v případě pečení v nádobě – tu zahřejte bez kamene v troubě na roštu rovněž na nejvyšší možnou teplotu. Do nahřáté opatrně vložte vyklopený chleba s papírem (lépe se přesouvá), nařízněte a pečte přikrytý asi minut.


Milí přátelé, zde najdete recept (krok za krokem) jak upéct kváskový chleba.

Hodně zábavy při pečení a dalším experimentování! This feature is not available right now. Please try again later. Je opravdu nutné, pořizovat si kvůli občasnému pečení poctivého domácího chleba pekárnu? Následně pak zkoušet ultrazdravé celozrnné recepty, jejichž výsledku se mnohý muž bojí jako čert kříže?


Takže bych si neměl na co stěžovat. Problém je ale v tom, že mi zatím vždy střídka sedla.

Kváskový chleba pšenično-žitný. Když už jsem se dala na pečení tak jsem se rozhodla si péct chleba doma. Nemám domácí pekárnu, abych si usnadnila zadělávání těsta a jeho samostatné pečení. První krok mě zavedl na různé webové stránky, kde jsem si přečetla různé návody a rady už zkušených pekařinek. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní dutě je hotový.


Do hrnku si dáme vodu a ocet a těsně před vložením do trouby ho jen zlehka potřeme, aby nám těsto nespadlo dolů. Pak těsto vložíme do trouby a zprudka pečeme - minut, pak úplně pomalu dopékáme asi tak minut. Během pečení párkrát domácí chleba potřeme s vodou a octem. Kontrolní chleba je hotový dřív, můžeme ho porovnat s tím z pece.


A jindy zase trochu nedopečený. Ale sní se skoro vždy : ). Pak jistě potřebujete ošatku na kynutí chleba. Těsto si v ní před vložením do pece krásně odpočine.


A až vytáhnete z pece teplý a voňavý chléb, nechte ho vychladnout v některé z našich ošatek na pečení chleba. Skoro bych řekla, že hrnec je důležitý, protože chleba pečete zpočátku přikrytý.

Musela byste ho zkusit zakrýt alobalem a možná by se taky více rozjel do šířky. Když máte menší nádobu, těsto Vám při pečení nabude více do výšky. Zkuste s hrncem a pak, až to budete mít v ruce, sama uvidíte.


Rozhodně za pokus stojí! Pořádají zde i kurzy o pečení kvasového chleba – to je Tomášova parketa. Maruška začátečnice ihned po kurzu peče jako divá, rovnou hned kvasové buchty – a povedly se jí. Domácí pečení chleba - jaké je potřeba vybavení? K tomu, abyste si upekli chléb, není potřeba žádné zvláštní vybavení.


Vystačíte si s jakoukoli formou, ve které chléb upečete, igelitovým sáčkem či utěrkou, pod kterou bude kynout, a pokud pečete kváskový chléb, tak i ošatkou, ve které chléb nakyne a dostane tu. Výborným pomocníkem jsou domácí pekárny. Při jejich výběru ale záleží na tom, co umějí. Zda mají programy nastavené na několik běžných druhů chleba či dovolují manuální nastavení jednotlivých kroků během pečení.


Podzim přeje pečení chleba. Pečení chleba v pekárně. Neexistuje období, které by bylo nejvhodnější pro pečení kváskového chleba doma z hlediska technologického, tedy kynutí nebo pečení.


No na jaře a celé léto i začátek podzimu nás „zaměstnává“ na plný úvazek hned vedle práce i zahrada. Proto je nejvhodnější čas na pečení chleba. Tradice pečení chleba v Anglii je rovněž velmi dlouhá a pod termínem Anglický chleba si jistě představíme ten Toustový.


Z Anglie se takovýto chleba dostal do celého světa a pečení ve formě buďto hliněné či plechové je zde datováno už v 17.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky