čtvrtek 11. října 2018

Domácí žitný chléb v troubě

Recept na chléb , který mám ještě od mojí maminky. Když se chléb vytáhne z trouby, krásně voní a připomíná. Tématické fráze: domácí zitny chleb domácí zitny chleba do trouby recept na domácí žitný chleba do trouby domácí žitný chleba domácí žitný chléb v troubě domací pšenično žitný chleba žitný chléb z trouby recept na chleba domácí chleba do trouby z kvasnic psenicno zitny chleb domácí pšenično- žitný chléb. Pečení chleba s větším než polovičním podílem žitné mouky je náročnější. Domácí žitný chléb v troubě.


Na žitný chleba nemůžete vzít droždí, ale musíte si udělat kvásek. Ten si lze vyrobit doma nebo koupit v pekárně. Skladuje se v ledničce, přikrmuje moukou a vodou, a můžete ho tak vlastně živit po mnoho let. K pečení není potřeba pekárna. Těsto na tento chléb kyne nejméně hodin.


Proto je vhodné si těsto připravit před odchodem do práce a po příchodu z práce už jen chleba upéct. Nebo těsto připravit večer, nechat kynout přes noc a upéct v sobotu ráno. Jak upéct žitný chléb v domácí pekárně. Na trhu lze sehnat hotovou směs na žitný chléb pro domácí pekárny, ale složení často není ideální. Pojďte si upéct kvalitní a zdravý žitný chléb v pohodlí domova.


Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Tématické fráze: žitný chléb v troubě chléb se semínky aby chleba nepraskal pšenično žitný chléb v troubě domácí žitný slunečnicový chleba chléb z žitné mouky se seminky aby chleba při pečení nepraskal žitný chléb se sušenym droždím zitný chléb recept domácí chleb videorecept celozrnný žitný chléb recept. Nemusíte mít pekárnu abyste si pochutnali na dobrém chlebu, protože i chleba pečený v troubě může být chutný. Na plechu necháme chléb ještě přibližně minut kynout.


Povrch těsta ještě potřeme slanou vodou, na plech umístíme kastrůlek s vodou a plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi minut při teplotě 250°C. Ve chvíli, kdy začne chléb červenat, stáhneme teplotu na 140°C a dopékáme dalších minut. Vyberte si ze stovek receptů na žitný chleba pečený v troubě , které se vám budou snadno a rychle vařit. Připravte si ingredience a můžete se pustit do vaření žitný chleba pečený v troubě.


Domácí žitný chléb v troubě

Sušené droždí se požívá především při pečení žitného chleba v domácí pekárně. Při použití sušeného droždí u pečení žitného chleba v troubě , se může stát, že těsto tolik nevykyne. Tématické fráze: chleba ze sušeného droždí recept na chleba v troubě domaci chleba chleba z trouby super recept na domácí chleba pečení chleba v troubě domaci chleb jak upéct chleba v troubě chleba v troubě pečení chleba v elektrické troubě recepty na chleba do trouby pečeme chleba v troubě domácí chleba video.


Tématické fráze: domácí chleba v troubě domácí chléb pečený v troubě domaci chleb z trouby domácí chleba do trouby chleba pečený v troube domácí chleba z trouby domácí chléb v troubě domácí chleba pečený v troubě rychlý domácí chléb recept na rychlý chleba jak péct chleba v troubě chleba v troube chleba z. Dokonce až tak, že jsme úplně přestali kupovat chléb v obchodě. Inspirací na upečení tohoto chleba mi byl skvělý rozpis na autorkou nazvaný Vinohradnický chléb ze stránky maskrtnica. Chléb podle tohoto receptu však byl bílý, což mně docela nevyhovovalo a tak jsem si ho upravila.


Domácí žitný chléb v troubě

Nádoba musí být s víkem a vhodná pro použití v troubě , tedy z varného skla, litinová, kameninová apod. Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní. Pečeme v předehřáté troubě na cca 2°C, potíráme slanou vodou. Výsledek je lepší a chutnější kůrka. Ale výsledek stojí za to.


Přečtěte si něco o tom, proč právě tento chléb je nejlepší.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky