úterý 6. března 2018

Vaříme v mikrovlnné troubě

Vaříme v mikrovlnné troubě. Nevíte, jak použít mikrovlnnou troubu, aby pokrmy v ní připravené byly chutné? Používáte “mikrovlnku” pouze na ohřev potravin? Právě zde se dozvíte, že i mikrovnná trouba je vhodnou alternativou k přípravě mnoha chutných jídel. Zásady vaření potravin v mikrovlnné troubě.


Zeleninu či přílohy vaříme vždy s alespoň trochou tekutiny.

Až na výjimky je kromě vhodné varné nádoby nutné používat též vhodný poklop, například tedy nekovovou poklici, víčko, případně talíř nebo poklop určený přímo do mikrovlnné trouby. Cibuli pokrájíme a zesklovatíme na olivovém oleji nebo na másle v mikrovlnné troubě min. Přilejeme l vývaru nebo vodu s kostkou bujónu. Přidáme pokrájená rajčata, zamícháme a vaříme další minuty. Na závěr dáme protlak s bazalkou a povaříme 2-minuty.


Vaření v mikrovlnné troubě závisí na výkonu mikrovlnky. Většinou stačí – minuty. Proto mladé a čerstvě sklizené růžičky vaříme ještě kratší dobu.


Brokolici z obchodu musíme povařit déle, oněch minut.

Potraviny s rozdílnou výchozí teplotou ohříváme v mikrovlnné troubě zvlášť. Nikdy neohříváme potraviny vuzavřených sklenicích. Pokud ohříváme potraviny v obalech z plastických hmot,před vložením do mikrovlnné toruby je na několika místech propíchneme.


V mléce rozmícháme pudink s cukrem, nastavíme plný výkon trouby a vaříme asi min. Mícháme asi každé min. Kuře v mikrovlné troubě recepty, které budete milovat. Mikrovlnná trouba je dnes součástí každé domácnosti.


Netradiční recepty na bábovku, moučník a nebo smažený sýr vás mile překvapí, stejně jako mnoho dalších receptů z mikrovlnky. Když se dá něco živého do mikrovlnky, tak to zemře. Je správná moje domněka, že když mám nějaký nekovový předmět a chtěl bych ho vydezinfikovat nebo vysterilizovat tak, aby na něm nebyly žádné bakterie a viry, mělo by stačit předmět na pár minut nechat v mikrovlnné troubě a bakterie a viry by neměly mít šanci přežít? Přestože to zní podivně, a pro někoho může být nepředstavitelné, pravdou je, že vaření v mikrovlnné troubě přináší mnoho výhod: je to záležitost několika mála minut, jednoduchá příprava, úspora času a energie, zachování nutričních hodnot potravin, jejich vzhledu, barvy, šťavnatosti.


Jahody v misce promícháme a vaříme v mikrovlnce ještě jednu minutu. Ovoce necháme přikryté až minut mírně vychladnout a pak ho dáme do sklenic, které důkladně uzavřeme a sterilizujeme klasickým způsobem v hrnci s °C horkou vodou minut. Necháme v mikrovlnce minuty péct a mezitím si nakrájíme papriku.


Přidáme ji do směsi a necháme v troubě na další minuty. Brambory znovu z mikrovlnné trouby vytáhněte, smíchejte s kostičkami uzeniny a nakrájeným rajčetem. Rozkvedlejte vajíčko a přilijte ho k bramborám.


Od nejnovějších Od nejprodávanějších Podle ceny Nebe nad kantýnou. Vaření rýže v mikrovlné troubě recepty, které budete milovat.

Kouzelný sáček uvaří brambory v mikrovlnce za minuty. Pořiďte si perfektního pomocníka do kuchyně! Brambory v sáčku Potato Express uvaříte snadno a rychle během pouhých minut v mikrovlnné troubě.


V sáčku se vytvoří parní kapsa, díky které jsou brambory za minuty hotové a krásně měkké. Tématické fráze: zapečené brambory v troubě zapékané brambory v troubě zapečené brambory v mikrovlnce zapečené strouhané brambory v troubě zapékané brambory v mikrovlnce vaření v mikrovlnné troubě zapečené brambory v troube recept brambory v troubě pečené brambory v troubě recepty z brambor pečené brambory v.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky