pátek 16. března 2018

Dzezva na kavu

Džezvu dejte na plotýnku a začněte zahřívat. Jakmile se na kávě začne vytvářet krusta, sundejte džezvu z plotýnky, krustu sklepněte a proces ještě dvakrát zopakujte. Hotovou kávu pomalu přelijte do šálku. Toto je základní postup přípravy, každopádně verzí přípravy je více, a liší se podle zemi od země.


Džezva na kávu je nádoba so širším dňom, ktoré sa smerom nahor postupne zužuje.

Z jednej strany je na džezve zobáčik na nalievanie a naproti nej je dlhá rukoväť. Tvar džezvy je veľmi dôležitý pre prípravu kávy, vďaka rozšírenému dnu by totiž kávová usadenina mala zostávať dole. Ako pripraviť kávu v džezve?


Avšak turecká káva nabývá na popularitě i západních státech. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech.


Jak připravit kávu v Džezvě?

Přiveďte k varu tak, až káva vybublá po okraj (pozor aby nepřetekla) a stáhněte. Džezva je pravděpodobně nejstarší známý způsob přípravy kávy. Ve světě je táké známá jako cezve nebo ibrik.


Káva takto připravená je chuťově úplně něco jiného, než čeho dosáhnete zaléváním či tlakovou extrakcí. Saznaj svoju budućnost sad. I dobro i loše, sve ću ti pogoditi. Postavte na oheň a čekejte, dokud káva nevytvoří na svém povrchu krustu. A hlavně nikam nechoďte, půjde o vtěřiny.


Kávu odstavte ve chvíli, kdy začně pěnit, což většinou zabere pár vteřin. Kávu sklepněte, aby klesla pěna a opakujte 2x bod č. Nenechte ale nápoj projít varem. Predaj džeziev na kávu. Na horním okraji má rozšířený límec, kam káva při vaření vyběhne, aniž by přetekla. Na okraji je i hubička, která usnadňuje nalévání.


K tělu džezvy je přinýtována dlouhá rovná rukojeť, často kovová, někdy dřevěná. Vítejte na stránkách Džezva. Stránky se snaží přinést komplexní informace o přípravě a podávání pravé turecké kávy v džezvě.

Tento způsob přípravy patří mezi nejstarší na světě a chceme jej co nejvíce propagovat a dostat mezi nejširší podvědomí. Prosíme naše zákazníky o novou registraci na našich stránkách. Príprava pravej tureckej kávy: Do džezvy sa nasype veľmi jemne namletá káva – gramov na deciliter vody. Pridá sa podľa chuti cukor a prípadne aj korenie napr. Všetko prelejeme studenou vodou a zmes sa nechá pomaly zahrievať na sporáku.


Vo chvíli, keď vzkypí a pena dosiahne okraj nádoby, sa džezva odstaví, aby. Nádobu poté odstavte na chvilku z plamene. Celý proces zopakujte celkem třikrát.


Nakonec kávu sundejte z ohně, obsah sklepejte a přelijte do. Džezve za kafu i čajnici proizvode se u različitim bojama i sa različitim kapacitetima. Pomoću ovih posuda za kuvanje brzo ćete pripremiti svoj omiljeni napitak. V kategorii Džezvy naleznete širokou nabídku produktů za skvělé ceny. Vybírejte v přehledně tříděném katalogu Džezvy!


Slovenská pošta) nedoručuje na adresu. Jako dopravce jej ale zvolit samozřejmě můžete s tím, že zásilku bude potřeba vyzvednout na pobočce pošty, kam bude zásilka umístěna.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky