čtvrtek 22. března 2018

Dávkování co2

Jak správně vybrat COset, co vše by měl set obsahovat? V druhém díle se podrobněji zaměříme na redukční ventil. Dávkování COdo akvária je prakticky nutnost pokud máme silně. Tip: nastavení dávkovaného množství COneuspěcháme, zvyšujeme po malých krocích každý den, dokud nebudeme mít dropchecker v optimu (myslíme přitom na latenci, dropchecker bude zeleným zbarvením signalizovat optimální koncentraci COtřeba i dvě hodiny po vypnutí dávkování).


Shrnutí: Přesto, že většina prodejců mluví o dávkování COjako nutnosti, není to tak úplně pravda.

Vaše problémy s řasou to vždycky nevyřeší, také to neznamená, že do akvária nemusíte lít hnojiva, ba naopak a při nesprávném dávkování se dá nadělat dost škody. Problematika dávkování COnení jednoduchá. Určitě se nedá říct, že v každém akváriu jde o zbytečnost, nebo módní tren protože mně to tak roste, nebo naopak, že se musí COdodávat do každého akvária s rostlinami.


Přitom buďte opatrní - čím mohutnější je pohyb hladiny (např. způsobený filtrem či vzduchováním), tím více CObude z akvária unikat. Zdravím, také bych položil dotaz. Cituji prodejce: Number of bubbles depends on the type of diffusion, indirectly on the size of the aquarium.


Další dražší, ale o mnoho pohodlnější metodou je použití tlakové láhve jako zdroje COv akváriu.

Na tu je nasazen regulační ventil a umožňuje tak dosáhnout přesného a stabilního dávkování CO přesně dle vaší potřeby. Co se šetření s COtýká, tam není potřeba si dělat starosti, samotný plyn je skoro zadarmo. MarcelG to COaspoň měl a něco o tom věděl, bohužel hlavně v laboratorních podmínkách. Nejvíc ho ale rozčilovalo když jsem po něm chtěl ukázat jak to funguje v praxi. Nic proti teorii nemám ale zajímá mě jak se to dá využít, nebo jestli to nejsou příliš velké nesmysly.


Volné místo Přijďte posílit náš tým akvaristů Prodejna Vysoké Mýto pro tuto prodejnu hledáme schopného prodejce-akvaristu. Náplň práce: servis a udržba výstavních akvárií, servis akvarijní techniky, obsluha a poradenství zakazníkům, příjem a výdej zboží, expedice zásilek. Fungují ale obě varianty a to jak dávkování COpřes den pomocí elektromagnetického ventilu, kdy v noci COnepřidáváme, přes den je ale možné COpřidávat více. A nebo druhá varianta, kdy dávkujeme COnonstop s tím, že se do akvária dodává menší množství CO, aby nedošlo k noční otravě ryb.


Vyberte si kvalitní soupravu pro dávkování COdo akvária. Skladem máme profi sety i řešení pro začátečníky. Náhradní láhev pro Tropica CONano-Set 95g. Jehlový ventil pro precizní dávkování COdo Vašeho akvária. Skleněný COdifuzor vyrobený z vysoce kvalitního laboratorního skl.


Aby byla hodnota COvždy optimá.

Kdo vymyslel pití vody s COa jaký to má smysl? Sodová voda vznikla v druhé polovině 18. Hnojiva pro rostliny a COsystémy.


COjsem vypočítal, že 15kg kapalného cov mé lahvi se odpaří na 8. Tyto COgenerátory se hodí pro většinu pěstebních stanů z naší nabídky. Dá se zajistit automatické dávkování COdo většího skleníku? Velkokapacitní tlakové láhve s COneprodáváme, ale máme několik chytrých controllerů od EcoTechnics, které z nich zajistí ideální dávkování ve správný čas.


COpH kontroler, pH metr, EC testr, dlouhodobý COtest, pH sonda, kalibrační (pufrovací roztok) a jiné přístroje na přesné měření a regulaci dávkování COv akváriu. Automatické dávkování hnojení COv akváriu vám dokonale zabezpečí naše pH kontrolery.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky