čtvrtek 1. března 2018

Hrnec na kysané zelí

Keramický zelák, hrnec na zelí v objemech 2l, 15l, 20l, 23l nebo 25l Keramický porézní zelák s víkem a zátěží v různých objemech. Součástí je poklička i zátěž. P oměr plnění zeláku zelím je 95.


Zelí očistíme, rozčtvrtíme, zbavíme košťálu, zvážíme a na krouhadle nakrouháme do vany, posypeme příslušným množstvím přísad (viz níže), lehce promícháme a postupně plníme do kameninových nádob (soudků), které se běžně prodávají v obchodech s domácími potřebami. Hrnec na zelí zelák 40l s víkem, keramický.

Zelák keramický sud na zelí 40l s víkem. Velice kvalitní sud na zelí vyrobený z přírodních materiálů. Vhodný k nakládání zelí ,masa nebo okurek. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah.


Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Na plotně rozpustíme v nádobě (umožňuje-li to pomalý hrnec , pak nejlépe přímo ve vyndávací nádobě pomalého hrnce) sádlo. Na něm orestujeme zprudka z obou stran stehna, která pak vyjmeme a na sádle zpěníme na drobno nakrájenou cibuli.

Přidáme cukr a za stálého míchání necháme pěkně zkaramelizovat. Pak přidáme kysané zelí a za stálého míchání necháme. Kdo by kysané zelí užívat neměl? Těhotné, kojící ženy, děti a kysané zelí.


Kysané zelí je velmi zdravé. Na druhou stranu však obsahuje také velké množství sodíku a nemělo by tak být běžnou součástí každodenního jídelníčku těhotných a kojících žen, ani dětí. V tlakovém hrnci na troše oleje osmahneme cibulku na kostičky.


Přidáme zelí , kmín, trochu vody a přiklopíme, jen co začne hrnec pískat necháme 3-minut dusit a hned vypneme. Odpaříme, otevřeme a zalejeme škrobem s vodou a zahustíme. Keramicky hrnec na zeli najdete a porovnáte na Srovnanicen. Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Nově přehlednější a rychlejší.


Keramika Krumvíř hrnec na zelí zelák 5l buclák. Keramický sud (Buclák) je vhodný nejen pro nakládání zelí , ale i masa, kvašených okurek apod. Mezi některé ze zdravotních účinků kysaného zelí patří schopnost zlepšit zažívání, krevní oběh, zdraví srdce, stimulovat imunitní systém, posílit kosti, snížit celkovou hladinu cholesterolu, zničit záněty nebo chránit proti některým druhům rakoviny.


Kdyby bylo ve sklenici během kvašení nedostatek tekutiny, svařte vodu se solí v poměru g soli na litr vody a tímto roztokem zelí po vychladnutí zalejte.

Na výrobu domácího zelí skvěle poslouží neprůhledný plastový kbelík, který zabrání přístupu světla. Postup receptu: 1) Z hlávkového zelí odstraníme přebytečné vrchní zelí. Nakrájíme na čtvrtky a nožem vykrojíme ze středu košťály. Aby bylo kysané zelí pěkně křupavé a déle vydrželo, volte výhradně pozdní nebo polopozdní odrůdy zelí , takzvané kruhárenské.


Když nemáte k dispozici vlastní úrodu a musíte ho koupit, počkejte, až přijde na trh čerstvé zelí z podzimní sklizně a nešetřete na levném výprodeji zelí letního. Domácí kysané zelí - recept. Přečtěte si, jak jídlo správně připravit a jaké si nachystat suroviny. Vše najdete na webu Recepty.


Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Cibule nakrájejte najemno a osmažte ji na zbytku oleje.


Když je zlatavá, přidejte na kolečka nakrájené klobásy a ty také krátce opečte. Nakonec přidejte pokrájené kysané zelí , prolisovaný česnek a kmín. Množství klobás a česneku není nijak závazné, záleží na tom, co.


Zelí nakrouhané prosolím, kmín, hořčičné semeno,cibule a nechám hodinu stát a změknout, není pak taková práce s dusáním ve vlastní nádobě. Slouží zejména k přípravě doma nakládaných pokrmů, jako jsou kvašáky, zelí , utopenci, ryby, sýry a další lahůdky nakládané do oleje nebo octového nálevu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky