úterý 13. března 2018

Jogurtovač návod

Proto je také dobré vybírat jogurtovač s časovačem. Vyšší čas se vám může hodit, budete-li si chtít z originální kultury vyrobit třeba acidofilní mléko. LCD displej a časovač má i objemný Steba JM 2. Výroba domácího jogurtu se stává čím dál populárnějším způsobem, jak si doma levně připravit tuto oblíbenou lahůdku bez chemie.


A zvládne to opravdu každý – dokonce i bez jogurtovače.

Připravili jsme pro vás jednoduchý návod krok za krokem. Naučte se vyrábět vlastní jogurt, poděkují vám vaše zdraví i peněženka. Malé spotřebiče Jogurtovače jsou schopné spotřebiče, které dokáží z pouhého mléka a přidané jogurtové kultury vytvořit za pár hodin chutný domácí jogurt.


Před uvedením do provozu si pozorně přečtěte tento návod. Dodržujte všechny bezpečnostní a výstražné pokyny a řiďte se uvedenými doporučeními. Vybalím tedy jogurtovač z krabice, ale jaké je moje zděšení - návod nikde!


Jistě velice dobře znáte ten pocit, kdy pro něco automaticky jdete na místo, kde to vždy bývá a ono to tam není.

Podobný pocit jsem měl, když jsem našel jogurtovač v krabici bez návodu, přitom vím, že návod dávám vždy k němu. Jogurtovač mám od svých cca let a už dlouhou dobu jsem ho nepoužívala. Dnes mám letého syna, na jogurtovač jsem si vzpomněla tak jdeme vyrábět jogurt, at se synáček něčemu přiučí.


Než si však povieme, ako na to, musíme sa najprv pozrieť jogurtu na zúbok. Pre mnohých z vás môže byť prekvapivé zistenie, čo vlastne robí jogurt jogurtom. Pro mnohé z vás může být překvapivé zjištění, co vlastně dělá jogurt jogurtem.


Našťastie, jogurtovač patrí medzi úsporné zariadenia, ktoré pracujú s nízkym príkonom. Za hodín chodu tak aj najväčší jogurtovač neodoberie zo siete viac ako kWh. V pohodlí domova si můžete připravit mnohdy chutnější, stejně jako i zdravější jogurt, bez různých éček a přidaných cukrů, konzervantů, zahušťovadel nebo barviv. Kúpila som si jogurtovač aby som môjmu malému synčekovi mohla robiť zdravé domáce jogurty bez všelijakých umelýn.


No jediný recept k tomu bol na 1l mlieka a 1ml jogurtu. Máte niekto prosím vás aj iné recepty poprípade rôzne vylepšenia? Poprípade ak máte doma recepty čo boli vo vašom jogurtovači a mohli by. Pro zajištění stabilní polohy je jogurtovač vybaven.


PL sušeného mlieka s malým množstvom čerstvého mlieka, asi liter čerstvého mlieka s tým zmiešam, zohrejem asi na stupňov C, pridám 1ml bieleho jogurtu, zmiešam, naplním do pohárov, uzavriem, odložím na noc naplnené poháre do deky.

Součástí balení je český návod s recepty. S jeho obsluhou si poradí úplně každý – na jogurtovači najdete jen jediné tlačítko, které slouží k zapnutí a vypnutí. BRAVO jogurtovač obsahuje návod na použití, včetně instrukcí k přípravě samotného jogurtu. Je nenápadný a zapadne mezi ostatní spotřebiče.


Výhodou je velmi příjemná cena. Pro ty, kteří sní jeden jogurt měsíčně, se přístroj kupovat docela jistě nevyplatí. Patříte-li však mezi ty, kteří jogurty mohou takzvaně „na kila. Ahoj všem šikovným hospodyňkám nedávno jsem objevila, že se dá dělat domácí jogurt, za pomoci mléka a třeba jogurtu Hollandia…„vysockovala“ jsem od své mamky jogurtovač , ale bohužel na něm není ani název, a ani návod , a vzhledek k tomu, že jogurty dělala mamka naposledy před lety, tak si postup už nepamatuje - hlavně je dělala asi dvakrát ráda bych se tedy. Celý môj postup je takýto : Mlieko zohrejem na cca 75°C, potom ochladím na cca °C Pri tejto teplote dám do mlieka jogurt a dobre premiešam.


Nalejem do pohárikov, uzatvorím, dám do hrnca, prikryjem dekou a paplónom. Domácí jogurt bez jogurtovače. Za prvé – víte přesně, z čeho se výrobek skládá a můžete se tak spolehlivě vyhnout potencionálně nebezpečným konzervantům, náhražkám, barvivům, dochucovadlům či éčkům.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky