pátek 23. března 2018

Chleba do domácí pekárny

V tomto pořadí do pekárny nalijeme vodu, ocet a přisypeme všechny mouky. Základ je žitná a pšeničná mouka, ale může se namíchat i jiný druh do váhy 5g. Dále přidáme postupně sůl, kmín, droždí (podle návodu na obalu, tedy množství na půl kila mouky) a případně oblíbené koření. Domácí pekárna - recepty na každý den.


S pečením chleba v domácí pekárně jsem začal před cca lety, kdy se objevily na trhu první pekárny , a udělám ho stejně kvalitní jako z pečící trouby s hnětením a kynutím, s tou výhodou, že pekárna má daleko menší spotřebu el. Chytrá řešení Sledujeme trendy u nás i ve světě a nabízíme inovativní řešení, díky kterým naše produkty fungují v každé domácnosti.

Různé cenové třídy domácích pekáren. Je to podle nás nejvíce vypovídající kritérium – s cenou přibývá programů, zlepšují se hodnoty spotřeby, výkonu i celková kvalita a to poměrně přímo úměrně. Vítejte na stránkách domácí pekárny Koupě pekárny - jak vybírat.


Zajímavosti historie pečení. Seznam nejnovějších zajímavostí z historie pečení. Některé pekárny kromě pečení chleba nabízejí i program na pečení sladkého pečiva, baget, těsta na pizzu nebo zavařování.


Přípravu svého první chleba budete pravděpodobně velmi prožívat, a možná vám vše bude připadat složité. Vložíme do domácí pekárny v uvedeném pořadí. Na mé pekárně Moulinex zvolím program 3P a hmotnost chleba 5g.

Po vykynutí (těsně před pečením cca minut před koncem programu) -posypáno lžičkou slunečnicových semínek. Pečení chleba se s domácí pekárnou stane velice jednoduchým. Právě to, že je příprava chleba tak snadná, dělá z domácí pekárny stále oblíbenějšího pomocníka ve vaší domácnosti.


Kvalitní domácí chléb z kvalitních surovin může perfektně nastartovat váš nový den a dodat vám tak plno energie. V našem hledáčku tentokrát skončily ty nejlepší domácí pekárny , které se na trhu objevují. Zohlednili jsme objem pekárny , tzn. Stačí pouze do pekárny nasypat suroviny a ona si poradí sama.


Suroviny nejprve promíchá, uhněte těsto a nechá ho vykynout. Po kynutí těsto upeče a můžete vyndat čerstvý a voňavý domácí chleba. Chleba z domácí pekárny vypadá trochu jinak než kupovaný z obchodu. Místo oblého bochníku má tvar cihličky, která má. Výborný chléb z domácí pekárny recepty, které budete milovat.


Tak nevím,ale fotečky receptíku by mi zlákaly více než teda video,ten výsledek je nesrovnatelný. Někdy by bylo lépe snad ani to video nedávat jen to pokazí dojem z receptu a může aj odradit,tady se to opravdu nepovedlo,nebo snad autorka s výsledkem souhlasí? Protože její chlebík opravdu láká k vyzkoušení,ale kdyby tam bylo jen to video,tak mne by to osobně moc. Takto dochucenou vodu dáme do pekárny , přidáme mouku, do jednoho rohu dáme cukr, nahoru do mouky uděláme důlek a přidáme kvasnice.


Doba přípravy chleba v domácí pekárně je hodiny. Je prakticky jedno, jakou mouku použijete, vždy si vytvoříte originální chléb.

Vyberete si režim, při kterém chcete chléb péct, např. Poté hotové těsto z pekárny vyndejte, vložte do pekáčku na chleba a nechte na teplém místě kynout přikryté asi hodinu. Všechny ingredience dejte do pekárny dle manuálu. Pečte v předehřáté troubě na 3°C po dobu minut. Z domácí pekárny získáme podle zvoleného typu bochník chleba trochu odlišného tvaru, než na jaký jsme zvyklí z obchodu.


Díky tvaru použité pečicí formy bude mít místo tvaru klasického protáhlého zploštělého bochníku spíš podobu cihličky, která má běžnou křupavou kůrku hlavně na horní straně. Moderní domácí pekárny totiž rozhodně nejsou určeny pouze pro přípravu chleba , zvládnou. Dopřejte si vůni chleba linoucí se celým bytem či domem bez zbytečné námahy navíc.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky