úterý 5. dubna 2016

Domace bagety

Entreq Grounding Box Expert Dealer, Wide Range in Stock, Demo Boxes Available, Call Us Now. Poctivé domácí bílé pečivo. Doma pečené bagety bez chemických přísad.


Takto poctivě doma upečené bagety jsou. Francúzske bagety , domáce chrumkavé bagety ? Nevedela som ako tento recept nazvať ;) Každopádne už dlhšie experimentujem a týmto chcem poďakovať svojej rodine za výdrž, pretože posledné dva týždne jeme doma len bagety.

Recept na bagety , ktoré sú chrumkavé, vnútri jemné a chutia aj druhý deň. Tyto bagety doma peču skutečně často. Letos jsem je upekla i na narozeninovou oslavu pro Violku k zelenině, masovým kuličkám a špízům.


Postup: Do velké mísy dáme sůl s moukou. Tieto bagety sú uplne jednoduché a naozaj vynikajúce. Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť. Cesto je jednoduché a dobre sa s ním pracuje.


Z rovnakého cesta som upiekla aj menší bochník chlebíka. Potrebujeme (na veľké bagety ): lyžička sušené droždie hrnčeky hladká múka hrnček voda lyžička soli 1.

Pripravili sme super rýchly recept so zaručeným výsledkom. Ten väčšinou predlžuje dobu prípravy na približne hodín. Rýchle domáce bagety Skúste a uvidíte. Tip: Olej sa dá nahradiť ľubovoľnou masťou, prípadne sa ňom dá opiecť cibuľka a vychladnutá sa zamieša do cesta. Po povrchu podľa ľubovôle môžeme nasypať sezam, rascu, h. Dlho som sa odhodlávala na tento recept.


Pozrela som si viacero receptov na bagety v knihách, na nete a videá, na ktorých sa ukazuje prekladanie riedkeho cesta. Nebojte sa, skúsiť to aj Vy, nevyžaduje to extra šikovnosť, len trpezlivosť, lebo recept je náročný na čas a nie na prácu a zručnosť. Myslím, že sa Vám vynaložená.


Bagety odkryjeme a na každé uděláme tři šikmé zářezy zhruba do poloviny. Otevřeme rozpálenou troubu a na dno vlijeme asi čvrt hrnku vody, přidáme plech s bagetami a rychle zavřeme, aby pára neunikla. Pečeme asi minut dokud nezezlátnou. Také ráda zkouším různé pečivo – housky, rohlíky, bagety , no není nad domácí, krásně ovoní kuchyni při pečení a ještě mám radost z toho jak chutná.


Vytvarované bagety uložíme na plech mírně vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem a necháme je ještě asi minut dokynout. Samozřejmě se bagety mohou dělat v různých velikostech podle naší potřeby, tomu pak odpovídá i dělení a tvarování těsta. Hlídám, aby nebyly moooc tmavé. Můžou se sypat hrubou solí, sezamovým semínkem atd. Přikrýt utěrkou a aby toho nebylo málo, nechat znovu odpočinout minut.


Teď už zbývá doladit pár detailů a bageta může do trouby.

Vyberajte si Domáce pekárne podľa parametrov a porovnávajte ceny z internetových obchodov na Heuréke. Ve stejném okamžiku, kdy dáváme bagety do trouby, vlijeme do plechu na dně trouby 100–1ml horké vody a ihned troubu zavřeme. RECEPTY DOMÁCE PEKÁRNE. Po minutách otevřeme troubu, odvětráme přebytečnou páru a necháme bagety dopéct dozlatova (cca minut).


Po upečení necháme bagety vychladnout na mřížce. V tejto pekárni si môžete, pomocou špeciálneho nástavca, upiecť tiež bagety. Nástavec však nie je súčasťou balenia a je potrebné ho dokúpiť. Veľkosť bochníka, ktorý sa chystáte piecť, sa dá jednoducho nastaviť. Po minutách vytáhněte bagety z trouby a rozpalte ji a 250°C.


Mezitím, co se bude trouba rozehřívat potřete bagety vodou a nožem je několikrát nařízněte. Můžete je posypat hrubozrnou solí. Bagety pečte zároveň s hrnkem studené vody, budou pak krásně zlatavé a křupavé, asi – minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky