středa 5. srpna 2015

Jakou varnou desku

Někdo nedá dopustit na plynovou varnou desku , jiní si zase oblíbili sklokeramický nebo indukční typ. Tento průvodce vám pomůže se ve všem zorientovat a vybrat tu správnou varnou desku. V tomto videu vám odborník Bosch poradí, jak vybrat ideální domácí spotřebič.


Provede vás jeho funkcemi a výhodami. Jakou výbavu a vlastnosti je dobré při výběru nepodcenit, aby vám výrobek sloužil co nejlépe? Dozvíte se v následujícím článku.

Vařit můžete na různých typech sporáků, od těch plynových až po elektrické, mezi kterými můžete vybírat mezi těmi s klasickými plotýnkami, nebo sklokeramickou varnou deskou. Pokud kupujete varnou desku takto samostatně, jde vždy o vestavný spotřebič, který hezky zapadne do vaší kuchyňské linky. Jen pro vaši informaci ale uvedeme, že existuje i tzv. Desku tohoto druhu je možné kombinovat s pečicí troubou.


Obvykle se pořizují od stejného výrobce, jsou umístěny. O varnou desku se vyplatí pečovat pravidelně, nenechávejte její mytí až na chvíli, kdy je plná zbytků jídla a mastnoty. Doporučuje se umývat ji hned po vaření, protože připečené nebo zaschlé skvrny odstraníte s větší námahou.


Indukční varnou desku si můžete vybírat i podle dalších funkcí, které daný typ má, jde např. Je na vás, kterou funkci indukční desky v kuchyni účelně využijete.

TEST varných desek s návodem jak vybrat nejlepší varnou desku. Přečtěte si recenze lidí, vítěze testů a jak vybrat. Vybíráte varnou desku do rodinného domu? Pak nejspíš máte nejširší výběr díky možnosti zapojit varnou desku do třífázové zásuvky.


Desky jsou velmi výkonné, například vaření vody v hrnci se rychlostí často vyrovná nebo i předčí vaření vody v rychlovarné konvici. Nesmíte zapomenout ani na výkon. Už tisíce let vaří člověk na ohni.


Teprve před sto lety vstoupila do kuchyní elektřina. A od té doby svádějí souboj o přízeň všech kuchařů a kuchařek. Někteří na oheň (dnes reprezentovaný převážně plynem) nedají dopustit, v poslední době se však objevují stále sofistikovanější technologie, které hrají fanouškům elektřiny do karet. Varná konvice, nebo indukce? Indukce přivedla k varu litru vody za cca minuty.


Varné konvici to trvalo zhruba minut. Osobně jsem očekával trochu vyrovnanější. Spotřebiče v této cenové kategorii nabízejí většinou základní funkce. Ohlídejte, aby deska měla časovač, kontrolku zbytkového tepla a dětskou pojistku.


Jak vybrat varnou desku ? Nejdůležitějšími parametry, na něž musíte při výběru varné desky brát zřetel, jsou typ spotřebiče, jeho výkon a počet plotýnek.

Podstatnou roli hrají i způsob ovládání a materiál, z něhož je deska vyrobena. Opomíjet byste neměli ani různé přídavné funkce a bezpečnostní prvky. Celkový rozměr a počet plotýnek je samozřejmě jedním z hlavních parametrů výběru indukční desky.


Pokud již máte vybranou kuchyň s předpřipraveným otvorem na desku , není co řešit. Dvoučlenné domácnosti, ve kterých vaření nepatří mezi priority mohou sáhnout po menších deskách. Jakou velikost jističe zvolit pro dvoufázovou idukční varnou desku ? Měli byste vybírat tu, která má čtyři plotýnky, abyste mohli v kuchyni pohodlně vařit i pro celou rodinu. Jakou vestavnou varnou desku do kuchyně v bytě nebo rodinném domě? Jinak můžete varnou desku umístit prakticky kamkoliv do kuchyňské linky a nemusíte se vázat na troubu, kterou stejně mnoho lidí preferuje nikoli pod sporákem, ale spíše v úrovni očí.


Moderní jsou kuchyňské ostrůvky s varnou deskou, někteří zase preferují, když je výška linky v místě desky snížená, což zaručí. Indukce, nebo sklokeramika aneb Jakou varnou desku vybrat Vzhledově stejné varné desky se od sebe liší hlavně způsobem zahřívání hrnců a pánví. Sklokeramická varná deska funguje stejně jako elektrická plotýnka, která se rozehřeje, a její sálavé teplo pak nádoby na ní položené přijímají a díky tomu vaří, pečou, dusí či jen ohřívají. Nádobí na elektrickou varnou desku.


Klasickou elektrickou varnou desku známe asi všichni. Pro někoho je to trochu retro, jiný si bez ní vaření neumí představit. Na elektrickou varnou desku a elektrický vařič se hodí všechny běžné typy nádobí. Hrnce a pánve přijímají teplo z plotýnek a rozehřívají se. Indukční, sklokeramická, plynová varná deska – jakou varnou desku si vybrat?


Naleznete zde rady a tipy, které vám pomůžou s výběrem té správné varné desky pro vaši kuchyň.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky