pátek 28. srpna 2015

Digestoř bez odtahu

Další využití recirkulačních digestoří bez odtahu je v kuchyních, kde by bylo příliš složité nebo cenově nedostupné vést odtah digestoře vně budovy. Určitou roli také hraje vzdálenost digestoře od komína. Při recirkulačním provozu digestoře je okruh bez odtahu mimo místnost.


V takové situaci musíme (chtě nechtě) vybavit digestoř uhlíkovým filtrem. Výhodou je samozřejmě rychlejší a. Podvěsná digestoř bez odtahu.

Pokud žijete v bytě bez komínu, je recirkulační digestoř bez odtahu jasným řešením. Takový odsavač par funguje v režimu recirkulace, kdy vzduch prochází přes tukový nebo uhlíkový filtr. Ten ho zbaví pachů a následně je čistý vzduch vypuštěn zpět do kuchyně.


Výsuvný odsavač par se třemi stupni výkonu zajistí svěží a zdravý vzduch během vaření. Omyvatelný filtr a LED osvětlení dělají z tohoto odsavače par skvělého pomocníka při vaření. Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu.


S našimi radami se dopracujete k nákupu digestoře, která bude vyhovovat vašim požadavkům – tiše a bez složitého obsluhování odvedete přemíru par a zápachů z vaření.

Ahoj maminky, budem dělat novou kuchyň a chtěla jsem se zeptat jestli někdo máte digestoř bez vývodu do komína. Máme starší dům, takže to není tak jednoduchné. Co si o tom myslíte, máte někdo takovou? Každá digestoř obsahuje elektrický ventilátor.


Když hovoříme o výkonu kuchyňské digestoře, nemyslí se tím výkon resp. Digestoř funguje správně pokud dokáže vyměnit vzduch v místnosti (kuchyni) 7-krát za hodinu. Montáž digestoře bez odtahu.


Instalace digestoře bez odtahu , jíž se jinak říká recirkulační, je naprosto jednoduchá. Stačí, když ji podvěsíte pod horní skříňku nebo do prázdného prostoru nad sporák do takové výše, abyste mohli pohodlně nahlížet do nádob na plotně a zároveň nic nebránilo při filtraci par. Pak již jen digestoř zapojíte do zásuvky a jediné.


Jestliže chcete umístit digestoř do míst, kde není komín, větrací šachta nebo jiná možnost odtahu , poohlídněte se po digestoři recirkulační. Taková digestoř funguje pomocí aktivního uhlíkového filtru, který absorbuje pachové složky a páry a přefiltrovaný čistý vzduch se poté navrací zpět do místnosti. Napojovat větší potrubí na menší mi přijde nesmyslné. Digestoř bez rušivých prvků s ladně zaoblenými rohy je v jedné rovině s podhledem, není tak rušen výhled při vaření a kuchyň se stává vzdušnější. Digestoř Gorenje WHC 623E14X s odtahem do komína pořídíte za velmi příznivou cenu, její výkon vás přesto nezklame.


Odsavač je určen k instalaci nad. Díky klasickému designu tento model navíc snadno zapadne do každé kuchyně.

Digestoř Mora disponuje až odtahy a hliníkovými filtry, které lze mýt v myčce. Klasický odsavač par Bosch. Pořádná digestoř neboli odsavač par a pachů, je nezbytnou součástí malých i velkých kuchyní.


V dnešní době je na trhu množství variant, které se liší provedením, výkonem i funkcemi. Pro každou kuchyni tak najdete ideální řešení. Při výběru vhodného odsavače par je potřeba vycházet z velikosti a možností.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky