pátek 7. srpna 2015

Venuše bohyně

Později byla ztotožňována s řeckou bohyní Afroditou. Jedná se o jedinou planetu sluneční soustavy, která je pojmenována po ženě. Jejím synem byl zlatokřídlý Erós. Je zobrazován se zlatým lukem se zlatými šípy, před jejichž účinky jsou bezbranní lidé i bozi. Koho Erós zasáhne zlatým šípem, podléhá lásce navždy.


Nosila jej bohyně smylsnosti, krásy a lásky.

Pod vlivem kultu řecké bohyně Afrodity na jihu Itálie a na Sicílii došlo později ke ztotožnění s řeckou bohyní Afrodítou a její přeměně v bohyni lásky. Neskôr bola stotožnená s gréckou Afroditou, čím sa stala bohyňou lásky a manželstva. A když se mnohem později. Byla patronkou zahra bohyně plodnosti a rozkvětu všech úrodných sil.


Proto bylo v Římě velké množství oltářů a svatyní. Bohyně osudu, před níž nikdo neunikne. Nymfa Adrásteia spolu se svou sestrou Ídaiou vychovala nejvyššího boha Dia.


Jiná Adrásteia byla fryžská bohyně hor a někdy byla ztotožňována s bohyní odplaty Nemesis. Pamětní zlatá medaile Sádrový model: ak.

Vladimír Oppl Rytec Lubomír Lietava. Další informace Afrodita. Homéra byla dcerou nejvyššího boha Dia a bohyně deště Dióny, podle Hésoida se zrodila z mořské pěny oplodněné bohem nebe Uranem a vystoupila z moře na ostrově Kypr.


Její oběžná dráha je téměř kruhová, s excentricitou menší než. Planeta dostala svoje jméno pravděpodobně proto, že byla mezi planetami známými. Má pevný kamenitý povrch, jsou na něm však extrémní podmínky kvůli silnému skleníkovému efektu, teplota může být až 500°C a příliš se neliší ani v závislosti na přilehlé či odvrácené straně od Slunce. Právě si zobrazuješ nalezené výsledky hledaného výrazu syn bohyne venuse. Pokud k tomuto spojení nevidíš správný výsledek a znáš ho, pomoz nám obohatit tento slovník a vlož jeho definici díky jednoduchému formuláři.


Nebylo člověka, který by k ní nevzhlížel. Muže odzbrojovala svoji krásou, ženy svým talentem a citem pro estetiku. Nachází se v ohnivém znamení Berana kolem 17. To jí dává zvýšenou sílu, přitažlivost, vášeň, nespoutanost a určitou dávku štěstí a hojnosti.


Byla jím pojmenována staroitalská bohyně jara, a později bylo dáno i bohyni krásy. Erató - milostné básnictví, Euterpé - lyrická poezie doprovázená hrou na flétnu, Kaliopé - epický zpěv a věda, Kleió - historie, Melpomené - zpěv a tragédie, Polymnia - vážný zpěv, Terpsichoré - tanec, Thaleia - komedie. Je symbolem jarní očisty a znovuzrození přírody. Přináší štěstí a harmonii do partnerských vztahů i do života, nastoluje zklidnění rozjitřených vášní, urovnává mezilidské vztahy, napravuje nedorozumění, učí odpouštět, učí milovat nesobecky a nepodmíněně. Venuše byla matkou Erota.


Jó, bejby, ona to pochopila. Romantické představy o nevlastní sestře Země vzaly zasvé, když se zjistilo, jaké poměry na ní ve skutečnosti panují.

Mars byl bohem války, jeho řeckým protějškem byl Arés. Původ bohyně je pravděpodobně u babylonské Ištar. V souvislosti s její výškou jsem si povšiml ještě jedné zarážející souvislosti. Ovšem nazýváme tak i druhou planetu sluneční soustavy. A schválně, víte jak daleko obíhá od Slunce?


Původně staroitalská bohyně jara a probouzející se přírody, teprve později bohyně krásy. Po první punské válce ztotožnili Římané bohyni s řeckou bohyní lásky Afrodítou. Její kult byl nejvíce rozšířen v Římě, kam však byl přenesen pravděpodobně. Mimozemšťanky a mimozemšťané, na návštěvě na Zemi. Snad proto se stala symbolem krásy a lásky v mnoha kulturách.


Proto ji mytologie přiřkla úlohu bohyně lásky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky