pátek 21. srpna 2015

Jak připravit kávu ve french pressu

Jak připravit kávu ve french pressu Nejdříve si umelte kávu na velmi hrubo. Jemně namletá káva se nedoporučuje, protože by vám mohl lógr v nápoji zůstat. Je to také kvůli tomu, že french press vyžaduje delší extrakci, což umožňuje právě nahrubo umletá káva. Doporučuje se gramů umleté kávy na litr nápoje.


Jak vykouzlit co nejlepší chuť kávy z french pressu ? Namelte zrnka příště trochu hruběji a přidejte víc vody. Jak french press funguje a proč je z něj káva tak dobrá? Toto zařízení je postaveno na jednoduchém principu louhování a následné filtrace rozemleté kávy.


I přes poměrně primitivní funkcionalitu je káva z french pressu opravdu lahodná a říká se, že některé druhy káv opravdu rozvinou své chutě právě a pouze ve french pressu. Příprava kávy ve french pressu je velmi jednoduchá, navíc u každého kvalitního french pressu naleznete návod k použití. Přesto si pojďme trochu podrobněji popsat, jak kávu ve french pressu připravit co.


Jak připravit kávu ve french pressu

Přátelé, množí se dotazy s ohledem na rozhodnutí vlády, takže: Kurzy v ČR – do odvolání zrušeno. Navíc si s jeho pomocí dokáže excelentní kávu připravit i naprostý laik. Pro domácí a kancelářské podmínky se proto jedná o přímo ideálního společníka. Poradíme vám, jak na to, abyste si ve french pressu připravili opravdu neodolatelnou kávu.


Návod jak na přípravu kávy pomocí french press. Vodu používejte ideálně filtrovanou. Seriál, který jsme věnovali způsobům přípravy kávy, prozradil už mnohé.


Jak připravit kávu ve french pressu

Dnes přichází řada na to, co mají všechny způsoby přípravy společné – na kávové zrno a vodu. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých postupů, jak si kávu na French Pressu připravit co možná nejkvalitněji. Za použití čerstvě upražené výběrové kávy tak docílíte mnohem lepšího výsledku, než na který jste zvyklí z většiny kaváren.


Kávu poté zalijte malým množstvím vody tak, aby její hladina byla těsně nad okrajem kávy. Nechejte kávu chvíli pracovat (cca sekund). Můžete vidět, jak obsah french pressu jemně bobtná. To se uvolňuje oxid uhličitý.


Výběr kávy samozřejmě závisí na vás, ale mě se osvědčila jednodruhová Arabika nebo směs arabic. Stejně tak ve french pressu připravíte kávy ovocné, šťavnaté a nakyslé, které si s mlékem vůbec nerozumí. Výběr je na vás, důležitý je správný postup.


Jde o skleněnou konvičku a víčkem a také s presovacím sítkem, často nazývaným píst. Na french press použijeme tu nejhruběji namletou kávu , většinou se tato hrubost i označuje také french press. French press velmi připomíná konvičku na přípravu bylinkového čaje. Kafetiér, jak se jinak french pressu také říká, představuje nejkratší cestu od „turka“ ke správně připravené kávě.


Pro kávu z kafetiéru je typická plná, silná a sladká chuť. Jakmile uvaříte vodu, nechte ji asi půl minuty odstát a vychladnout. Nasypte do french pressu mletou kávu (přibližně dvě vrchovaté lžičky na hrnek kafe) a zalijte ji nejdřív jen tak, aby byla těsně ponořená a uvolnila aroma. Máme pro vás několik tipů a užitečných rad pro správnou přípravu vaší oblíbené kávy.


Značková káva Čerstvé espreso směsi Jednodruhovky Aromatizovaná káva Káva bez kofeinu Mletá káva Nejprodávanější. Namelu ručně nahrubo, zaleju, zamicham umelohmotnou lzickou, necham min.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky