středa 12. srpna 2015

Cibetková káva cena

Cibetková káva se dá připravit i přes filtrační papír jako filtrovaná káva ve V60. Obecně platí, že při přípravě cibetkové kávy se stačí držet několika základních pravidel (téměř stejných, jako při přípravě filtrované kávy): Koupit kvalitní a ideálně i certifikovanou cibetkovou kávu. Hlavním důvodem tak vysoké ceny je neobvyklý způsob výroby této kávy. Káva je vyrobena z kávových zrn, která prošla trávicím traktem malé indonéské šelmy zvané cibetka.


Ako vidíte na fotkách toto je podvodná cibetková káva. V truse cibetky nie je žiadne iné jedlo, ale čisto len kávové zrnká.

Ako som písal na začiatku, cibetky jedia kávu len sporadicky, takže fotky trusu, kde je len trusom zlepená káva, napovedajú o podvodných praktikách. Suverénní vítěz – filipínské národní bohatství. Káva, která prošla trávícím traktem kunovité šelmičky jménem cibetka. Více informací naleznete ve článku o cibetkové kávě.


Táto káva je vyrobená z kávových zŕn, ktoré prešli tráviacim traktom indonézskej mačky nazývanej cibetka. Tak som sa rozhodol pre toto video. Toto zvířátko, které je velmi podobné lasičce, se kromě hmyzu, drobných hlodavců a tropického ovoce živí také pojídaním sladkých bobulí kávovníku, z nichž si vybírá ty nejuzrálejší.


Hodnotenie produktu:.

Nenechte se oklamat častými nabídkami různých prodejců, kteří cibetkovou kávu míchají se standardní kávou či u kterých je cibetková káva tvořena zrny nekvalitní robusty. Proto je cibetková káva jednou z nejkvalitnějších ale logicky zároveň nejdražších druhů. Kvalita a cena cibetkové kávy. Její vysoká cena je způsobena i tím, že trus cibetek plný zrnek kávy je nutné hledat a sbírat ve volné přírodě.


Cibetky se kávovými plody odmítají živit v zajetí. Kopi Luwak - Ide o najdrahšiu a najexotickejšiu kávu na svete. Kávy se ročně vyrobí cca.


Není tedy cibetková káva jako cibetková káva. A tak treba sledovať ich pohyb v prírode, chodiť za nimi, zberať ich trus. To nie je ľahká robota, a aj preto patrí cibetková káva k najdrahším. Jej milovník samozrejme platí aj za exkluzivitu. Veď sa jej vyprodukuje len asi 5kilogramov ročne.


A tak cena za kilogram prevyšuje 6dolárov. Díky němu navíc patří k nejdražším na světě. Tato káva (1 arabica) pochází pouze z divokých cibetek žijících ve svém přirozeném prostředí.


Vybírejte si Káva podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Bavíme-li se o kávách, přijde vždy na přetřes starý známý dotaz „Vy už jste zkusili tu cibetkovou?

Inu, máme pro vás jak špatné, tak i zajímavé zprávy. Simulovaná cibetková káva. Němečtí vědci duplikovali enzymy, které jsou zodpovědné právě za změnu chuti cibetkové kávy.


Káva zraje mimo žaludky živých cibetek za účasti naprosto stejných enzymů. Výsledek je výborný a káva je téměř k nerozeznání od pravé cibetkové kávy. Výhodou je i cena , káva je ještě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky