pondělí 6. listopadu 2017

Dlažba na terče ukončení

Na hotovou izolaci s položí plastové terče a do nich se osadí dlažba. Na fotografiích je zobrazen detail ukončení dlažby pomocí hliníkového profilu. Nejčastěji se využívá pokládky dlažby na terče právě na balkony, lodžie a terasy.


Co jsem zatím studoval, tak se mě nejvíc líbí dlažba na terče , dolů bych dal zhutněný štěrk, možná pro sychr pod terče hliníkové profily do štěrku. Jenže nevím jak to zakončit.

Konec trápení s dlažbou na terasách a balkonech! Může se stát, že vám dlažba na terase začne odmrzat třeba již po letech. Lze ji tak použít na místa, kde řešíte každý centimetr navíc ve skladbě podlahy. Navíc 2cm dlažba zatíží balkon či terasu v patře méně. Keramická dlažba na terče je ideální volbou pro použití na balkon, terasu i zahradu.


Instaluje se suchou cestou za použití terčů, díky čemuž pod ní můžete umístit i elektroinstalace či rozvody vody. Námi dodávaná keramická dlažba na terče je vyrobena z kvalitní biokeramiky.

Při pokládce možno zvolit různé tvary (např. pokládka rovnoběžně se stěnou, na koso pod úhlem stupňů nebo kombinovaně). Hlavní výhodou keramických dlažeb a obkladů je odolnost vůči vlhku, mechanickému namáhání, chemickým vlivům, snadná omyvatelnost, dlouhá životnost. U přírodních materiálů se naopak síla koncentruje do zóny s nějakou strukturální chybou a nejmenší pevností. Zvolíte-li na terasu dlažbu s pokládkou na terče , určitě si tuto volbu nebudete vyčítat. Položil jsem na to ještě textilii a zatím je to dobrý - ale teď až bude trochu lepší počasí, tak budu muset ty terče trochu doštelovat, protože asi vlivem tlaku a teplot si to sedlo, takže dlažba nesedí na rohy, ale to je tím doštelováním.


Pokládka dlažby na terče probíhá velmi podobně bez ohledu na druh terče , který při práci použijeme. Práce probíhá od rohů a od stěn směrem k okrajům plochy a samotnou pokládku je možné modifikovat řadou doplňků – například protihlukovými podložkami. Nejen majitelé malých bytů si touží dopřát více prostoru v podobě obytné střechy, balkonu nebo terasy. Právě pro tyto případy uvedlo Rako na trh dlaždice s věrným vzhledem dřeva nebo kamene a zesílenou tloušťkou cm. Lze je pokládat nasucho bez použití lepidla, třeba na nízké terasové terče.


Dlaždice výborně odolávají zatížení, konstrukce podlahy je. Dlažba na terče se jednoduše rozebere a opětovně složí. Pokud se dlažba pokládá na výškově nastavitelné terče , vznikne mezi hydroizolací a dlažbou vzduchová mezera, která slouží pro odvod dešťové vody.


Pokud se do této mezery položí plastová chránička, lze tento prostor využívat pro vedení instalací. Ne výhodou pokládky dlažby na terče je, že oproti klasické pokládce dlažby přímo do tmelu je dlažba po položení na terče výš právě o výšku terčů která je dle typů cca cm.

Prohlédněte si některé námi realizované plochy kde jsme provedli izolace a také pokládku venkovní dlažby na terče. DLAŽBA NA TERČE Nabízíme moderní terasovou dlažbu na terče. Tento postup doporučujeme dodržovat rovněž u pokládky jednobarevných dlažeb, kdy se tak eliminují odlišnosti barevného odstínu, kterým se nelze ve výrobě vyvarovat.


This feature is not available right now. Please try again later. Plovoucí dlažba z kamenného koberce PIEDRA v pořadu ČT Polopatě ze dne 11.


Tento způsob položení dlaždic v sobě skrývá spoustu výhod jako je rychlá a téměř bezproblémová pokládka včetně výměny jednotlivých dlaždic, snadná údržba a jednoduchá, nenákladná demontáž. Složení podlahy je ŽB strop a na něm dvojitá hydroizolace (pás ipy, pás ipy se sloužkou skla). Podlaha je vyspádovaná od baráku a terasa je zastřešená polykarbonátem.


Chci realizovat dlažbu, pokládanou na terče , jen si nevím rady s okrajem. Hrana, nalepená na barák je jasná, tm bude dlažba doléhat až na stěnu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky