čtvrtek 16. listopadu 2017

Přívod vzduchu ke krbovým kamnům

Externí přívod vzduchu pro spotřebiče na tuhá paliva je fénoménem dneška. Takto přiváděný vzduch slouží pouze k hoření v topeništi, neslouží k rozvádění tepla po domě ani neplní žádnou jinou funkci. Přívod vzduchu ke krbovým kamnům Autor: Oldřich Novák Datu17. Chtěl bych se zeptat, jestli je nutný přívod externího vzduchu (v podlaze) k novým krbovým kamnům výkon cca kW, nový zděný RD nikoliv pasivní a bez rekuperace.


Pozor na hranaté přívody vzduchu.

Pokud pro přívod venkovního spalovacího vzduchu použijete hranatou rouru, tak je potřeba si uvědomit, že proudění v takové rouře neprobíhá v celé rouře, ale že v rozích vzduch skoro stojí a vzduch proudí pouze pomyslnou elipsou, která je vepsaná do obdélníku, viz. Kudy je nejlépe vést přívod vnějšího vzduchu do krbové vložky. V projektu mám přívod udělaný 100mm KG trubkou vedenou v podlahovém polystyrenu. Animace přívodu vzduchu na hoření komínovým systémem CIKO TEC. Vzduch se při průchodu komínem předehřívá a může tak zvyšovat účinnost spotřebiče.


Komunita okolo bydlení, stavění a realit. Jak dlouhý může být externí přívod vzduchu? Také by neměl mít zbytečně hodně kolen.

Zde platí, že čím je externí přívod. Měl bych dotaz, jak nejlépe provést přívod vzduchu ke krbovkám. Obývací pokoj, kde budou krbovky bude nad sklepem, krerý bude mít vlastní přívod vzduchu kvůli odvětrání.


Toto odvětrání bude provedeno pomocí větrací šachty v komíně. Možnosti přívodu vzduchu ke kamnů1. Krbař mi ke krbovým kamnům nainstaloval na externí přívod vzduchu automatickou klapku, která při poklesu teploty spalin pod 3°C uzavře přívod ext.


Mám ale pasivní dům a je maximálně vzduchotěsný (bdtest 4). Mám obavu , co se stane, když ventilační. Hezká krbová kamna Vision nabízí díky proskleným bokům hned.


Kamna správně hoří neboť v moderních domech používaná okna jsou těsná a množství vzduchu pro spalování není dostatečné. Při externím přívodu vzduchu se nemusíte obávat zakouření při spuštění digestoře. Základním předpokladem pro možnost vytvořit přívod vzduchu vedený v podlaze je samozřejmě to, že stavba domu je ještě ve fázi hrubé stavby, před dokončením čistých podlah. Ve skladbě podlahy je obvykle plánována velká vrstva izolace (až cm), a tak v ní máme dostatek prostoru pro instalaci potrubí i pro jeho. Na rozdíl od klasických krbových kamen , která vypouští do ovzduší nežádoucí kouř, krbová kamna s výměníkem jsou napojena přímo do teplovodního systému a. Repasovaný náhradní záložní zdroj 230V, MK300S pro oběhová čerpadla , kotle, krbová kamna a solární ohřev TUV.


Vhodný pro čerpadlo, ke krbu , plynový. Jak již jsem dříve zmiňoval, rekonstruuji starý domek.

Nyní odkopávám a rovnám základy snad z hald bordelu a po srovnání k nim lepím 10cm XPS. Potřebuji vědět jaký průměr roury je vhodný jako externí přívod vzduchu k budoucí krbové vložce. Vložka bude mít nominál dle mých.


Dobrý den, prosím o radu s externím přívodem vzduchu ke krbovým kamnům. Při rekonstrukci rodinného domu jsme postavili komín na krbové kamna. Zatím nemáme nachystaný externí přívod vzduchu do kamen a přemýšlíme zda. Před zakoupením kamen nebo krbové vložky je potřeba znát vnitřní. Pak je možný přívod vzduchu zabudovat přímo do podlah.


Přívod venkovního spalovacího vzduchu – ASTRA – krby, krbová kamna kamna. V nabídce figurují i kamna s externím přívodem vzduchu (CPV), která jsou ideální zejména do nízkoenergetických či pasivních staveb. Oct Třicet procent lidí vidí jen romantickou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky