pátek 3. listopadu 2017

Jaký šicí stroj

Nevíte, jaký šicí stroj pro začátečníka? Před koupí šicího stroje pamatujte hlavně na to, že kvalitní šicí stroj vám vydrží klidně i celý život. V zásadě doporučujeme vyšší investici, která se během let vyplatí.


A proč si koupit šicí stroj ? Nejdříve je nutno říci, že se nejedná o klasický šlapací šicí stroj , který známe z ložnic našich babiček.

Takové stroje se už dnes nevyrábí. Mechanický šicí stroj dostal svůj název podle toho, že jej ovládáme ručně. To znamená, že má nejrůznější páčky, kolečka, knoflíky a. Pokud ano, pak si přečtěte našich tipů jak si vybrat správný šicí stroj a zodpovězte si několik otázek, které vám k ideálnímu stroji usnadní cestu.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Klasický šicí stroj si poradí s běžnými druhy stehy a lze jej označit za univerzálního pomocníka při zašívání, sešívání a prošívání. I tyto produkty ostatně bývají vybaveny základním overlockovým stehem.


K jeho tvorbě jsou použity pouze dvě nitě, takže není dosaženo plnohodnotného.

Mechanické šicí stroje nemají automatické zapošití (zakončení stehů). Je potřeba to udělat manuálně, kdy na konci šití nebo na jeho začátku šijete na místě dopředu a dozadu. Elektronické šicí stroje mají automatické zapošití – ryglování, stačí jednoduše stisknout tlačítko a šicí stroj sám zapošije. Ahoj :-) Sháním nějaký šicí stroj , ráda bych se s ním ve volných chvílích naučila ať nemusím vše šít v rukách.


Procházela jsem tak různé diskuze, ale zjistila jsem, že se v tom absolutně nejsem schopná vyznat. Neexistuje žádný univerzální nejlepší stroj pro všechny. Každá švadlenka šije různé projekty a tak bude mít i jiné nároky na svého, jak já familierně říkám, “mazlíka” #128578; #128512; Já sama jsem vybíráním strojů strávila snad stovky hodin. Tím Vás nebudu dnes zatěžovat, už tak je.


Pravda je, že nabídka šicích strojů a značek šicích strojů je v současnosti na trhu tak obrovská, že si některé zákaznice ani po ujasnění svých potřeb nemusí vědět rady, který šicí stroj si vybrat. Nebo si na některý šicí stroj či šicí stroje „myslí“, ale není si jistá, zda je to správná volba. Rozhodli jste se, že se vám sériově vyráběné oblečení nelíbí a chcete si ušít vlastní? V tom případě budete potřebovat kvalitní šicí stroj. V našem rádci vám poradíme, pro jaký stroj se rozhodnout.


Představíme stroje mechanické i elektronické, poradíme, které šicí stroje se hodí pro začátečníky a seznámíme vás se slovíčky jako ryglovat nebo overlock. Nejdůležitější volbou jaký šicí stroj vybrat je Druh šicího stroje. Pojďme si tedy jednotlivé druhy představit.


Pokud doma zatím žádný šicí stroj nemáte, určitě zvolte Klasický šicí stroj.

Umí látku sešít, začistit, většina těchto strojů umí automaticky nebo poloautomaticky ušít. Jedná se o šicí stroje pro domácí a hobby šití, které ale poslouží i náročnějším uživatelům či profesionálům. Jaký šicí stroj si vybrat, Vám rádi a ochotně poradíme. Stroj má automatický odstřih látky, takže všechny stehy z rubu začistí a vypadá to profesionálně.


Na trhu jsou dostupné různé druhy, od těch základních pro občasné domácí šití až po vyšívací stroje s nejrůznějšími funkcemi. Mohu vám předat svou zkušenost s nákupem šicích strojů. Vyberte si důkladně, kde si šicí stoj koupíte.


Hned úvodem nedoporučuji kupovat šicí stroj v hypermarketu, pokud ovšem nechcete za dva roky kupovat nový. Vybírejte kvalitní značku. Uvědomte si už při koupi, že budete potřebovat servis.


Záleží jak už bylo řečeno na tom co by měl umět. Píšeš jako možnost výdělku. Znamená to ale, že na něm bude maminka šít povlečení (pak stačí obyčejný domácí menší šicí stroj tak se 4-druhy stehů), nebo bude maminka šít plesové šaty pak je potřeba, aby měl strojek sundávací podavač, náhradní a podavač s měkkým povrchem apod. Hledáte nový šicí stroj a chtěli byste vědět, na co se při výberu zaměřit? Pak si přečtěte můj článek, ve kterém jsem pro vás sepsala několik kroků k tomu, jak vybrat šicí stroj.


Chcete si zakoupit nový šicí stroj , ale nevíte jaký typ? V tomto článku se zaměříme nejen na základní typy šicích strojů, ale také na speciální stroje zvané Overlock. Před samotným výběrem byste měly znát hlavní rozdíl mezi elektronickým a mechanickým šicím strojem.


Jak vypadá overlock neboli obnitkovací či smyčkovací stroj - to je téma tohoto videa. Dozvíte se, jak moc je složitý, jak se s ním pracuje, na co si dát pozor při koupi a hlavně, co.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky