středa 22. listopadu 2017

Fritovací oleje

Fabio Produkt Frito Premium - fritovací olej. Prémiová kvalita fritovacího oleje FRITO PREMIUM ve směsi rostlinných olejů bez palmového tuku. Díky odpěňovači se olej nevzpění ani při vložení potraviny z obsahem vody, stabilita fritování až hodi. Oleje a tuky na fritování jsou výrobky na bázi rafinovaných rostlinných olejů.


Jedná se o oleje jednodruhové nebo tzv. My jsme si vzali pár modelů na testy a zjistili jsme, které jsou lepší, které horší.

Nenecháváme však fritovací olej zahřívat příliš dlouho, jelikož se snižuje jeho kvalita. Ke fritování se nejčastěji používá fritovací hrnec. Fritují se hranolky, potraviny ve trojobalu (např. řízky), ryby atd. Pro snadnou údržbu má vyměnitelný pachový filtr a vyjímatelnou nádobu s nepřilnavým povrchem.


Fritovací hrnec pojme l oleje a má regulovatelný termostat v rozmezí 1- 190°C. Fritéza digitální ovládací panel se programy, kvalitní způsob přípravy pokrmů bez nepříjemného zápachu, snadno vyjímatelný koš o objemu 5. Ideální ke kontrola fritovacího oleje : S měřicím přístrojem fritovacího oleje testo 2vyměníte fritovací olej v pravý čas a tak ušetříte peníze. Vhodná je pravidelná výměna oleje , a také vnější očista spotřebiče, na níž dostačuje mírně navlhčený hadřík.

Dodatečné funkce a příslušenství. Pryč jsou doby, kdy byl fritovací hrnec pouze pomocníkem pro přípravu nezdravých smažených pokrmů. Bývají i nějaké oleje označené jako přímo fritovací , ale to si myslím, že to bude asi spíše marketingový tah než něco speciálního na fritování. Ono to jestli je nějaký olej vhodný na fritování asi nebude záležet hlavně na tom jestli je označený jako fritovací nebo ne. Olej fritovací Lukana za akční ceny #128176;.


Další slevy tuků a olejů na Kupi. Ujistěte se s naším testerem fritovacího oleje , zda je třeba fritovací olej vyměnit. S pH-metry od firmy Testo se dá jednoduše a spolehlivě určit hodnota pH ve kapalinách, v polotuhých a plastických médiích.


Signalizace oleje : Zvuková nebo světelná signalizace vás vyspraví přesně v době, kdy olej dosáhne ideální teploty pro smažení. Fritovací olej nemusíte neustále hlídat – technika se o vše postará za vás. Díky rotační technologii jsou potraviny ve fritéze nakloněny a otáčejí se v nižší vrstvě oleje než u klasických fritéz.


Smažená jídla totiž díky nim nemusíte chystat na klasické pánvičce. Jednak o čištění nádoby na fritování a jednak o vypouštění oleje. Snadno se čistí fritézy s vyjímatelnou nádobou ( fritovací hrnce s vyjímatelnou nádobou). Některé vyjímatelné části lze dokonce umývat v myčce. Vypouštění oleje je vždy špinavá práce, ale je nutné pro to, aby fritéza fungovala správně.


Nemusíte být zrovna zastáncem zdravé výživy, abyste si dali dokřupava propečené řízky a dozlatova osmažené hranolky zdravým způsobem bez přidání oleje. Recyklace a opětovné využití odpadních olejů – fritovací oleje , oleje z kuchyní Ne vždy je nutné, aby nám v domácnosti odpadní rostlinné oleje vznikaly.

Když už nám přeci jenom tyto odpady vzniknou, měli bychom s nimi zodpovědně naložit. Jak již název napovídá, horkovzdušné fritovací hrnce jsou založeny na proudění horkého vzduchu, který připraví potraviny dokřupava s použitím minimálního množství oleje. Zatímco klasické olejové fritovací hrnce musí být naplněny velkým množstvím oleje , u těch horkovzdušných stačí jen naprosté minimum. Podíl řepkového oleje zajišťuje tepelnou stabilitu, tekutá frakce palmového oleje zajišťuje ochranu před přepálením ve vysokých teplotách při teplotních výkyvech a přidáním slunečnicového oleje získáváme příjemnou vůni a máslovou chuť. Bod zakouření je nad 230°C a bod zahoření je nad 300°C.


Výhodou je vysoký tvar, který ušetří spotřebu oleje. Můžete v něm ale i klasicky vařit nebo připravovat pot. Ten Cillit je ve spreji a šlo to bezva. Podle mě je k dostání v každé drogerii.


Myslím si, že je jedno, jestli máš oplachovat zbytky odmašťovače nebo čističe na trouby - obojí chce důkladně. Lidé si je oblíbili a stále častěji se stávají nedílnou součástí moderní hospodyňky. Pritéza dokáže smažit potraviny bez zbytečného zápachu, přepalování oleje.


Pracuje velmi efektivně a hranolky z fritézy jsou mnohem chutnější, než. Automatizované fritézy. Průmyslové podniky vyrábějící smažené potraviny, jako jsou bramborové lupínky nebo předsmažené francouzské brambory používají automatizované systémy smažení, které se skládají převážně z pánve s trubkovými výměníky tepla pro ohřev fritovací oleje , filtru, oběhového čerpadla, nádrže pro čerstvý olej a automatizačního systému.


Testo 2- Tester fritovací olejeCooking Oil TesterTester fritovacího oleje testo 2v kufru s referenčním olejem, zkráceným návodem k použití, návod k obsluze a tréninková karta, kalibrační protokol a baterie. Díky tomu je možné mluvit o úspoře která činí až procent použitého oleje. Díky kratší době přípravy jsou jídla také více křupavá a jsou spojeny s menším obsahem mastnoty.


Celkově je možné připravit kilogram potravin, je to tedy spíše.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky