čtvrtek 8. června 2017

Nejlepší domácí chléb

Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout. Tématické fráze: domácí chleba recept na domácí chleba chleba recept recept na chleba domácí chléb domácí chleba recept kmínový chléb domácí chleba recepty kmínový chleba domácí chléb recept nejlepší recept na domácí chleba nejlepší recept na domácí chléb domácí chléb recept z chlebové mouky jak upect domaci.


Recepty na domácí chléb , ze kterých se vám budou sbíhat sliny Autor: Kitchenette. Bramborový kváskový chléb s ořechy Ať už se zařadíte do skupiny vyznavačů kváskového chleba nebo máte raději semínkový bez mouky, v našem výběru najdete velkou porci inspirace!

Z těsta utvoříme bochánky a dáme na vymazaný plech nebo na pečící papír. Ještě chvíli necháme na plechu nakynout. Každá trouba peče jinak, tak je třeba chléb.


Postupem času, s všeobecnou dostupností potravin, domácí výrobu začalo nahrazovat kupované pečivo v podobě rozpékaných polotovarů. V našem hledáčku tentokrát skončily ty nejlepší domácí pekárny, které se na trhu objevují. Zohlednili jsme objem pekárny, tzn.


Po chvilce plech s chlebem vložíme do trouby a necháme trošku zatáhnout.

Asi po deseti minutách chléb potřeme rozpuštěným máslem a vložíme zpět do trouby. Chléb je hotov, jakmile má typickou hnědou barvu. Domácí chléb z celozrnné mouky podáváme podle chuti jako přílohu k různým pokrmům a příležitostem. Chléb lze samozřejmě upéct v pekárně na chléb , do které „jen“ nasypete chlebovou směs, kterou koupíte, ale není to ono. Mouka ovlivní chuť chleba.


Chuť a konzistenci chleba ovlivní samozřejmě výběr mouky. Většinou se na chléb používají mouky s vysokým obsahem lepku, jako jsou bílá pšeničná nebo celozrnná. Ale výsledek stojí za to. Přečtěte si něco o tom, proč právě tento chléb je nejlepší.


Domácí pekárnu proto využije každý, komu kupované pečivo z jakýchkoliv důvodů nevyhovuje. Například pokud si potrpíte na čerstvý chléb , ale ranní cesta do obchodu vás neláká, nebo třeba pokud máte bezlepkovou dietu a vhodné pečivo se vám špatně shání. Výhodou je i fakt, že domácí chléb často vychází.


Miluji hrnkové recepty. Nepotřebuji váhu a ani žádné odměrky. Stačí mi pouze jeden klasický hrnek o objemu 2ml.

Včera jsem pekla tento vynikající chléb , který je téměř bez práce. Pouze smícháte suroviny, necháte stát ve skleněné zapékací misce a na druhý den (z večera do rána) chléb upečete. Představujete si domácí chleba jako vrchol kulinářské magie a do jeho přípravy se raději nepouštíte?


Zbytečné obavy, výborný, křupavý a nadýchaný pecen chleba upečete hned na první pokus. Bez složitých postupů, namáhavé práce s těstem, speciálních surovin či profesionálního kuchyňského vybavení. Někdo dává před rohlíky a houskami přednost chlebu. Ten se ostatně k tradičním silvestrovským pochoutkám, jako jsou vepřové koleno nebo hovězí jazyk, hodí víc.


Chléb si ale snadno upečete i doma a navíc levněji, než kdybyste ho kupovali v pekárně. Zvládne upéct nejen voňavý domácí chléb nebo rohlíky, ale také umí obratně zpracovat těsta na pizzu, koláče, mazanec nebo čerstvé ovoce na marmeládu. Níže jsme sepsali tři recenze na nejlepší domácí pekárny, které si můžete do své domácnosti pořídit.


Tématické fráze: chléba bez hnětení chleb bez hneteni domácí chléb chleba bez hnětení recept domací chléba recept na chleba bez hnětení chleba bez hnětení video domaci chleb recept domácí chléb za kč pečení chleba bez hnětení chléb bez hnětení pečený v kastrolu nejlepší recept na domácí chléb chléb. Majkl ukazuje, v tomto videu, jak se peče vlastní chléb doma. Je to jednoduché, zdravé a chutné. Postupujte podle pokynů v tomto videu, a budte jisti že uspě. Nejlepší je klasická lýková nebo proutěná, ale pomůže i bavlněnou utěrkou vyložený kulatý cedník.


U obojího je nezbytné důkladné vysypání moukou smíchanou s pořádnou špetkou kukuřičného škrobu. Nezapomeňte na spáry a prohlubně! Teď přijde čas na stočení do ošatky. Těsto vyklopíte na hodně pomoučený. Na fotce je včerejší chléb , který jsem dělala půl na půl z hladké pšeničné a pšeničné celozrnné jemné.


Myslela jsem si, že celozrnná mouka bude potřebovat víc vody, tak jsem jí tam krapet víc přidala a těsto jsem měla poměrně řídké (podobné lívancovému :-D ) ale i tak se chléb povedl.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky