čtvrtek 8. června 2017

Sklenice na zavařování masa

Sklenice na zavařování masa. Rozdíl mezi zavařováním ovoce a masa spočívá především ve sklenicích, které se obvykle používají. Maso totiž bývá do sklenic pořádně napěchované, a aby se z nich dobře dostávalo, mělo by být umístěno v nádobách kónického tvaru. To znamená, že horní část sklenice je. Druhý den opakujte to samé vaření – hodina na – 1stupňů.


Po uvaření sklenice vytáhněte a otočte dnem vzhůru na utěrku.

Nechte vychladnout, sklenice popište a uskladněte. Já jsem na zavařování nepoužila pro většinu z vás asi známý klasický zavařovací mega obr hrnec, ale použila jsem zavařovací sadu od Tescomy Della Casa. Zavařování masa do sklenic nechápeme jako prostou konzervaci. Výsledek tedy musí nějak vypadat, používáme tyhle patentní sklenice. Samozřejmě je pečlivě vymyjeme, horkou vodou.


Teď se bude hodit náš vývar - výpek. Kostky masa osolte, můžete opepřit a přidat kmín – vložte do lednice na hodin uležet. Připravte si sklenice na zavařování a důkladně je sterilizujte.

Jakmile je maso naležené, předehřejte si troubu na 1stupňů. Na dno sklenice nasypte jednu lžičku soli nebo můžete maso podsypávat solí. Při předvaření syrového masa v konzervační nádobě postupujeme tak, že do půllitrové sklenice dáme soli půl lžičky, do litrové sklenice celou lžičku.


Jednoduchá, rychlá a chutná večeře nebo snadné řešení pro dovolenou na chalupě – to je zavařované maso. Jeho příprava nemusí být nijak složitá, přestože se recepty na zavařování masa do sklenic různí. Zavařovací plechovky jsou určeny k zavařování masa nebo jiných potravin.


Vyberte si z různých profilů - rovné nebo vlnkovité. Zavírací stroj elektrický k uzavírání plechovek na zavařování. Víčko Twist kopretina. Přesto se někdy naskytnou případy, kdy maso zavařit chceme nebo potřebujeme. Vyzkoušejte osvědčené tipy a návody na zavařené maso do sklenice a pochutnejte si na šťavnaté porci kdekoliv a kdykoliv.


Maso nakrájíme na kostky, důkladně natlačíme do sklenic, zalijeme – lžícemi šťávy od pečení, sklenice uzavřeme a sterilujeme. Taktéž si myslím,že je lepší dávat do sklenice větší kusy masa ,jak plátky,ale to už je jedno. Doporučuji dávat do sklenice více,jak lžíci vody, Klidně zalít vodou do cca poloviny sklenice. Udělá to pěkný a chutný rozsol. Vepřovou kůži taktéž není nutné na dno sklenice dávat.


Ničemu to sice nevadí,ale taky to. Možnost velkoobchodních odběrů za individuální ceny.

Běžně se ihned po zavařování sklenice také obracejí dnem vzhůru, aby ze sklenic utekl vzduch. Také se tím zjišťuje, zda sklenice skutečně těsní. Obdivovala jsem vždy svoji sestru,když před dovolenou zavařovala spoustu jídel,aby na dovolené nemusela vařit. To jsem si vždy říkala,že to bych raději na tu dovolenou nejela.


Pokud použijete kónické zavařovací sklenice , celý obsah jednoduše vyklepnete. Vybírejte jen kvalitní sklo s dobrým těsněním. Nyní se zaměříme na správný postup při zavařování syrového masa.


Mnozí jsou k této metodě přípravy skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by. Dělaly to tak naše babičky a znovu se tato tradice vrací. Díky zavařování máte možnost na dlouhou dobu uskladňovat potraviny.


Stačí, aby neprodyšně uzavřené sklenice přešly po určitou dobu varem. Zavařuje se ovoce do kompotů, steriluje zelenina, červená řepa, kyselé okurky nebo džemy. Gumičky nebo víčka totiž vlivem horkého vzduchu trpí a mohou začít praskat, ponořením do vody vytvoříte vlhké prostředí a přiblížíte se zavařování v zavařovacím hrnci.


Při zavařování v troubě je dobré naplněné a uzavřené sklenice vložit na plech s vodou. Sada víček na zavařovací sklenice Kilner.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky