pondělí 30. května 2016

Potraviny na odkyselení

Jak na odkyselení Odkyselení je proces, který nás nemusí nijak zásadně omezovat, ale jehož účinky už po pár dnech sami na sobě poznáme. Je však třeba si uvědomit, že ačkoli se začneme cítit lépe, zdaleka nemáme vyhráno a je třeba v procesu stabilizace pokračovat. Naše tělo se bude zásobáren odpadu zbavovat postupně.


Na odkyselení organismu jsou doporučovány četné speciální přípravky a prostředky, svépomocí jej pak můžete dosáhnout fyzickými a dechovými cvičeními, zkvalitněním stravování, změnou životního stylu (konec s kouřením, alkoholem, stresem,…), pozitivním myšlením a dalšími postupy. Pokud tělo trpí překyselením roky nebo desetiletí, často už nestačí jen přejít na zásadité potraviny , jako je syrové ovoce, zelenina a čerstvě vymačkané šťávy.

Niektoré potraviny a požívatiny, napríklad biely cukor a múka, sú „zlodeji“ zásad. Nie sú síce kyselinotvorné, ale nútia telo, aby na spracovanie kyselín a udržanie rovnováhy používalo zásadité látky z vlastných rezerv. Takmer všetky potraviny rastlinného pôvodu, okrem obilnín a niektorých strukovín, sú zásadité.


Babské rady na odkyselení organismu. Kromě dostatku pohybu v přírodě a vyvarování se stresu, popíjejte bylinkové čaje a odvary. Mezi babskými radami na odkyselení žaludku najdete nejen užití bylinek, ale i očistné koupele - solné nebo rašelinové.


Teď už víte, co si počít v případě překyseleného organismu. Pranýř býval umístěn na veřejném místě a byli k němu připoutáni nepoctiví občané.

K webovému pranýři, na kterém se právě nacházíte, jsou připoutány potraviny , u kterých byl porušen některý z požadavků potravinového práva. Konzumaci kyselinotvorných potravin bychom měli omezit ⚡ a naopak více bychom měli jíst zásadité potraviny. Překyselený organismus má velký problém odolávat nemocem, protože se jim daří hlavně v kyselém prostředí.


Více na webu Rehabilitace. Zásadotvorné nebo neutrální potraviny Aby se nám s odkyselováním snadněji začínalo, přinášíme přehled potravin, které by měly tvořit trvalou součást našeho jídelníčku. Je ovšem dobré mít na paměti, že i zásadotvorné jídlo snědené ve spěchu a stresu se může chovat jako kyselinotvorné. Potraviny na odkyselení. Je potřeba si uvědomit, že lidské tělo potřebuje jak kyselinotvorné, tak i zásadotvorné potraviny.


Je třeba ale určit ideální množství obou typů potravin. Obvykle se doporučuje strava v poměru zhruba : samozřejmě ve prospěch těch zásadotvorných potravin. Také hluboké dýchání napomáhá odkyselení , stejně jako důkladné žvýkání a dobré prosliňování (promíchání se slinami) potraviny , které zvyšuje její alkalizaci. Většina kyselin vzniká ze stravy, obzvlášť z přemíry bílkovin.


Strava chudší na bílkoviny, podávaná ve vyšším věku, zřetelně prodlužuje život. Dlouhodobě pomůže jen změna stravy. Jistě si z hodin přírodopisu vzpomeneme na to, že žaludek pro potřeby trávení vytváří kyselinu chlorovodíkovou, mnoho dalších kyselinotvorných látek do těla dostáváme z potravin, patří sem především káva, alkohol, potraviny plné konzervantů a barviv.


Překyselení těla je jednou z nejčastějších příčin naší tělesné i duševní nepohody, přičemž je velice nebezpečné, proto je nutné odkyselení těla.

Konkrétní opatření ke správnému odkyselení a následné detoxikaci organismu. Základem každé léčby je důsledná očista těla od kyselin a následné doplnění. Některé potraviny a poživatiny, například bílý cukr a mouka, jsou “zloději” zásad. Nejsou sice kyselinotvorné, ale nutí tělo, aby na zpracování kyselin a udržení rovnováhy používalo zásadité látky z vlastních rezerv. Téměř všechny potraviny rostlinného původu, kromě obilovin a některých luštěnin, jsou.


Mezi tablety na odkyselení organismu patří zejména chlorela, spirulina a mladý ječmen – tzv. Speciální přípravky na odkyselení organismu se také vyrábějí k tzv. Státní zemědělská a potravinářská inspekce Státní zemědělská a potravinářská inspekce. Leckde na internetu najdete podrobnější seznamy, které potraviny jsou kyselinotvorné, které jsou neutrální a které jsou naopak zásadotvorné.


Pro příklad – citron chutná kysele. Silnější diuretika předepisuje pouze lékař. Dle recenzí se na odvodnění osvědčil produkt H2Out. Recenze ke každému léku je možná na internetových stránkách, popřípadě v příbalovém letáku.


Zkušenosti s těmito léky jsou samozřejmě individuální, jelikož na každého člověka má odlišný vliv. Zde platí, že syrová strava je více zásaditá než vařená jídla. To dokazuje, že i když jsou potraviny kyselé na chuť, nemusí být kyselinotvorné. Užívání neředěné citronové šťávy před jídlem se dokonce doporučuje při snaze o odkyselení organismu.


Zaměřte se na potraviny ! V první řadě je třeba změnit stravovací návyky, respektive celý jídelníček. Typická západní strava je, bohužel, příliš bohatá na živočišné produkty, které vytvářejí kyseliny. Maso, vejce, mléčné výrobky, mouka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky