čtvrtek 26. května 2016

Parní strojek

První parní stroj a parní automobil v českých zemích vznikl na počátku 19. Legendary Top Hit Song from 70´s Radio Stations. This feature is not available right now. Please try again later.


Tento strojek není moje původní konstrukce, bohužel už nevím, z kterého webu pochází. Pokud to někdo víte, dejte mi vědět, odkaz sem přidám.

Vlevo je originální fotografie, následující úpravy a výkresy jsou už moje. Unfortunately I forgot from which site it is. If you know this, let me know. Modely parních strojů Wilesco a Mamod.


Od nejmenších funkčních modelů parních strojů na svíčku až po ty největší, schopné pohánět celou sestavu dílenského příslušenství. Pro šikuly máme i stavebnice, z kterých si parní stroj teprve sestavíte. Top Weird WWGerman Prototypes That Actually Flew - Duration: 23:50.


The Iron Armenian aka G. Como hacer GUIA DESLIZANTE para SIERRA DE MESA ️ DESLIZADOR⬅️ Cortes EXACTOS #128512; - Duration: 14:30.

V Dartmouthu, asi km daleko od Saveryho, pracoval na ohňovém stroji jiné konstrukce Thomas Newcomen. Snažil se zkonstruovat stroj na Papinově principu, ale nakonec přišel s úplně novou konstrukcí – parní kotel a parní válec od sebe oddělil a pod pístem získával postříkáním válce studenou vodou vakuum. Menší parní strojek klasické koncepce s modrou základnou a ležatým kotlem.


Princip pohonu je oscilační. Funkční model pálenice v dárkové. Parní stroj Wilesco D6. Dvojčinný parní stroj je takový parní stroj, u něhož pára koná práci na obou stranách pístu. Pomocí šoupátka je tlaková pára střídavě přiváděna před píst i za píst pracovního válce.


Je tak možné, aby píst vyvíjel tah, či tlak na ojnici při pohybu oběma směry. Stroj se tak chová jako jednočinný stroj o. Jmenujme například dvojčinný parní stroj, převod posuvného pohybu pístu na otáčivý, nebo Wattův odstředivý regulátor. Proto se tomuto století také říká století páry. Chcete-li lépe pochopit, jaké fyzikální síly v parním stroji pracují, postavte si podle jednoho z návodů v tomto článku svůj vlastní parní stroj! Zvládnete to s běžnými materiály, které najdete doma.


Přejděte k prvnímu kroku a začněte stavět. Strojek jsem samozřejmě zkoušel v lodi,ale nikdy jsem ho nezabudoval do soutěžní lodě,protože pořád zde byla možnost,že se strojek zastaví v nějaké nevhodné pozici,kdy pára nebude moci z prvního válce proudit do druhého a strojek se prostě nerozběhne. Tomu by mělo pomoci spojení tohoto strojku s druhým,který měl.


Postavte parní stroj ze sady odlitků. Naprosto věrné modely skutečných parních strojů.

Při stavbě se neobejdete bez kovoobráběcích strojů. Precizní německé modely parních strojů poháněné především pevným lihem. Najdete zde stacionární i pohyblivé modely, příslušenství, parní stroje a strojky, parní pohony pro lodě i luxusní stroje pro vystavení doma nebo v kanceláři.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky