úterý 17. května 2016

Švestková povidla

Omyté, vypeckované švestky smícháme s cukrem a octem a necháme do druhého dne odležet. Druhého dne dáme švestky vařit asi na 5-hodiny. Uvařená povidla dáme do misky a můžeme ihned používat k mazání na pečivo, k plnění palačinek, buchet a koláčů.


Není potřeba je zavařovat, stačí ještě horká povidla naplnit do připravených čistých sklenic, uzavřít víčky, otočit a nechat vychladnout. Když připravujete tak tradiční věc, jako jsou švestková povidla , nemá cenu vymýšlet inovace.

Nejlepší jsou recepty, podle kterých švestky na kachlových kamnech vařily naše babičky – jednoduše a poctivě. Tématické fráze: svestkova povidla recept na švestková povidla v troubě nejlepší švestková povidla švestková povidla recept recept na domaci švestková povidla domaci svestkova povidla v troube jak se dělají švestková povidla vareni povidel bez michani jak se dělají povidla domácí švestková povidla domácí povidla v. Tématické fráze: švestková povidla švestková povidla pečená v troubě švestková povidla v troubě pečená povidla povidla povidla pečená v troubě svestkova povidla recept recept na švestková povidla švestková povidla z trouby vyroba svestkovych povidel recept na povidla švestkové povidla recept na švestková povidla v. Připravit švestková povidla doma není složité, takže máme-li dostatek švestek, nic nám nebrání udělat si švestková povidla jako čistý, „eček“ prostý produkt. Postupovat lze podle našeho návodu. A nakonec přidáváme recept na švestková povidla v troubě.


KEHLwd Troubu mám od firmy MORA v rámci spolupráce.

Nevíte co vařit k večeři? Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky. Hromádka přezrálých švestek, které nutně potřebujete zpracovat? Je to opravdu o tom, že se musí zkrátit doba toho prvního prudkého varu, vzít v úvahu také zralost švestek a ta další doba vaření, jakož i hustota povidel je už, jak. Za mého dětství se povidla vařila z jedné várky (asi kg) i týden.


Když se večer zatopilo do kamen, povidla se vařila 1-hodiny a zase nechala vychladnout. Babička říkala, že na švestková povidla se nespěchá. Na přípravu švestkových povidel budeme potřebovat. Zkušíme, jestli povidla mají správnou konzistenci (kápneme je na studený talířek - kapka by měla po chvíli ztuhnout), případně přidáme lžičku až dvě kyseliny citronové. Naplníme do do sklenic (toto množství je na sklenice 370ml) a otočíme dnem vzhůru.


Doporučují vyšší pekáček, klasický plech je na toto. Můžete je dát na smažené bramborové placky, přidat k pečenému kachnímu prsu, naplnit povidly rakouské knedlíky, které se podávají s mákem a šodó… Možností je neskutečně mnoho, ale základem jsou poctivá povidla. Vyzkoušejte je podle následujícího receptu. Pravá švestková povidla vyrábíme tradičním způsobem, pouze ze švestek z české sklizně s přídavkem cukru.


Dále se hmota přepasíruje, aby se odstranily pecky.

Následně se lehce dosladí. Naše babičky by si pečení buchet, koláčů nebo zdobení vdolků bez povidel ani nedovedly představit. Povidla jsou neodmyslitelnou součástí české kuchyně.


Sladká švestková či hrušková povidla jsou skvělou ingrediencí na pečení koláčů a honzových buchet. Vyhlášené jsou také knedlíky s povidly. Použitím tradiční technologie výroby a kvalitních surovin se švestková povidla Hamé řadí k nejoblíbenějším na.


Poté je pomocí stolního nebo tyčového mixéru rozmixujte. Je na vás, jak hladké konzistence chcete dosáhnout, já jsem je mixovala celkem urputně, protože mám ráda, když jsou povidla jemná. Další slevy džemů na Kupi.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky