pátek 13. května 2016

Domácí medovina

Domácí medovina

Pokud medovina stále kvasí, uzavřeme opět „na volno“ a necháme dalších několik týdnů pracovat a poté stejným způsobem stočíme. Zrání probíhá v temnu a chladnu Autor: Archiv ireceptar. Pokud byste se náhodou obávali, zda se domácí medovina vydaří a abyste si ji připravili najisto, můžete si ji namíchat z polovičního množství surovin už teď. Mimochodem, pokud patříte k těm, kteří rádi darují něco z vlastní dílny, tak možná právě medovina je to pravé, čím potěšíte své blízké!


Domácí medovina

Obě směsi slijeme, necháme vychladnout a přidáme rozdrobené kvasnice, pražený cukr, kardamom. Přikryjeme plátýnkem a necháme v chladné místnosti s teplotou 8. Recept na domácí medovinu. Nyní vám představíme základní recept na výtečný a posilující medový nápoj, na který budete potřebovat me vodu, kvasinky a živnou sůl.


Co budeme k výrobě medoviny potřebovat? Abyste docílili správného výsledku, musíte mít při ruce ty nejkvalitnější ingredience. Medovina se pak vaří tak dlouho, dokud se tvoří pěna.


Dalším druhem jsou ovocné medoviny, v nichž je část medu nahrazena ovocnou šťávou – lépe kvasí a snadno se čeří. Při výrobě medoviny dbáme na zachování tradičních postupů, avšak využíváme k tomu i moderní technologie, abychom docílili produktů té n. Domácí medovina recepty, které budete milovat. Nemělo by to trvat déle než hodinu. Vychladlý roztok vlijeme do čistého, vysířeného soudku nebo demižonu.


To jsem přepočítal na rozumnou domácí dávku a začal kutit. Je s rozdílem, že medovinu jsem nevařil, ale jen zahříval do teploty 40C aby se minerál a vitamíny nezničil. Je fakt, že vařením se vysráží blíkoviny a nečistoty, které pak není třeba filtrovat. Kvasí se měsíce a pak se medovina přelije do do čistého demižonu, kde se tak 4měsíce dokvašuje.


Vyberte si recept na domácí medovina a připravte si chutný a výjimečný domácí medovina pokrm, lahůdku nebo nápoj. Pro váš skvělý chuťový zážitek jsme zde vybrali pouze ty nejlepší domácí medovina ! Načerpejte inspiraci pro přípravu, postup a zpracování v naší databázi s desetitisíci. Ako vplýva medovina na zdravie? Ak použijeme kvalitný med potom sú aj účinky medoviny silnejšie.


Alkohol v medovine zase podporuje prekrvenie a látkovú výmenu organizmu. Tiež sa hovorí, že medovina znižuje hladinu cholesterolu. Vďaka medovine by sme mali cítiť vitálni a tešiť sa. Plný demižon opět opatříme kvasnou zátkou. Pokud je medovina sladká, ponecháme ji při pokojové teplotě (– °C) dokvasit (zátka probublává, na hladině se tvoří bublinky).


Domácí medovina

V případě, že je medovina dokvašena, přemístíme ji do místnosti s teplotou – °C (např. do sklepa). Chlazená medovina je výborným aperitivem, ohřívaná medovina zase příjemně rozehřeje. Zabýváme se výrobou a prodejem medoviny do různě velkých obalů, prodej medoviny je i volně stáčený dle požadavků zákazníků.


Prodej medoviny je velkoobchodní i maloobchodní. Zároveň pro vás hledáme mezi podobnými recepty. Výborná domácí medovina připravená studenou cestou z našeho vybraného medu. Pokličkový chleba s olivami a škvarky - Pod pokličkou v troubě upečený chleba ochucený olivami a škvarky, ke konci pečení dopečený odklopený, pěkně dozlatova.


Hrníčkový recept bez vážení! Jeho domovinou je východní Prusko, kde se údajně používal k lovu medvědů, odtud také jeho další název – medvědí past. Tématické fráze: domácí medovina recept ze slivovice medova slivovice slivovice s medem a citronem medová slivovice výroba medová slivovice recept slivovice se zazvorem jak se dělá slivovice med a slivovice med do slivovice domácí slivovice kalvados s medem med se slivovicí valašský penicilin slivovice a med grog ze slivovice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky