středa 11. května 2016

Perunova sekera

Perunova sekera

Rusku, Bělorusku a na Ukrajině. Ručne vyrábané náramky na mieru. Expedujeme do hodín. Výzkum miniaturních seker má za sebou zhruba stoletý vývoj, který na problematiku přinesl rozmanité názory.


Perunova sekera

Tradičný slovanský pánsky šperk, amulet nosený najmä vyznávačmi starého pohanského náboženstva, ako reakcia na nosenie kríža kresťanmi. S podobným významom ako v Škandinávií čarovné kladiv. Vybavená perfektným vyvážením, 3D povrchom pre bezpečné držanie a pevným poriskom. Pod blogom Jána Benčíka „O troch ukrivdených neviniatkach“ padla aj otázka prečo tento zásah nespomenul. Barbarská brutalita, která odzbrojí každého LH fanatika, kterému rupne žilka v hlavě při pohledu na ni :) Zombíci, tato sekera se těší na přátelský pohovor s Vámi.


Materiál: stříbro 9Velikost cca: 2. Je možné ji nalézt v určitých částech Skandinávie a dnešního Ruska. Ručně kovaný keltský přivěsek. for Newsletter. Tento výrobok je rúčne vykovaný našimi kováčskými majstrami.


Cena za kus dlhý m. Gotická sekera jedno ruční-bradatice. Meč gotický jeden a půlruční. Kniha: Vikingské a slovanské ornamentálne motívy III. Sekera vikingská dvouruční, bojová.


Tento obchod velmi vřele doporučuji, perfektní komunikace ze strany p. Tykvarta a férové jednání. Jsem maximálně spokojen. Mužský amulet je spojený so slovanským bohom Perúnom, bohom hromu a vojny. Detail produktu: Perunova sekera ,. Znázornené symboly Perúna.


Perunova sekera

Vzhľadom na náročnosť a zdĺhavosť výroby treba rátať so spracovaním objednávky okolo týždň. Perúnova sekera je zdobená z oboch strán, pričom z každej strany inak. PERUNOVA SEKERA , slovanská bradatice, bronz.


Slovanský přívěšek, který je oboustranný. Perun je předkřesťanský bůh hromu a bles. Poštovné a balné na Slovensku: 1. Prevodom na účet (platba vopred): 70€ 2. Amulet - perúnova sekera , kutá zo starého homogénneho kusa železa, veľmi mäkkého, s nízkym obsahom uhlíka.


Tvar sekery sa podarilo vykuť za studena, drobné detaily doladilo brúsenie. Slučka na brade, očko - bolo zavinuté za tepla, aby predišlo prípadnému prasknutiu z namáhaného kovu prácou za studena. Arkona Pagan Shop - Bc. Rezba je zhotovená do lieskového dreva a morená. Krásne a kvalitné spracovanie.


Vyrezávané sú motývy vzťahujúce sa k Perúnovy. Dalo by se říct, že se jedná o jakousi obdobu Thórova kladiva. Perun měl stejně jako Thór ve své pravomoci hromy a blesky – od toho se odvíjí i fakt, že tohoto boha uctívali hlavně válečníci, kteří chtěli být stejně ničiví jakou bouře, kterou dokázal Perun seslat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky