pátek 20. listopadu 2015

Káva z french pressu

Proč je káva z french pressu tak dobrá? Louhování v horké – ale nikdy ne vařící (!) vodě – neničí cenné oleje ani drobné aromatické částečky. Voda má čas proniknout do buněčné struktury mleté kávy a vytáhnout z ní to nejlepší bez nadměrné hořkosti. Dává tak vyniknout plným chutím a krémové struktuře kávy.


Jak připravit kávu z french pressu , DokonalaKava. Přátelé, množí se dotazy s ohledem na rozhodnutí vlády, takže: Kurzy v ČR – do odvolání zrušeno.

Doplňte french press požadovaným množstvím vody a zamíchejte. Umístěte víčko french pressu s vytaženým pístem, aby teplo neunikalo ven. Zatím píst nestlačujte dolů.


Po 3-minutách začněte pomalu stlačovat píst dolů. Píst stlačujte rovně, aby se sítko neoddálilo od stěny french pressu a káva neunikla nahoru. Jak french press funguje a proč je z něj káva tak dobrá? Toto zařízení je postaveno na jednoduchém principu louhování a následné filtrace rozemleté kávy. I přes poměrně primitivní funkcionalitu je káva z french pressu opravdu lahodná a říká se, že některé druhy káv opravdu rozvinou své chutě právě a pouze ve french pressu.


Po jejich uplynutí stlačte kávovou krustu sítkem a celý obsah french pressu přelijte do dostatečně velké nádoby.

Přijde vám to skoro stejné jako „turek“? Jelikož se na french press káva mele velmi nahrubo, za časově omezenou dobu extrakce se do nápoje vylouhuje z kávy pouze to dobré. Počkáme niekoľko sekúnd a vodu vylejeme. Káva by mala byť stredne, až hrubšie mletá.


Ak je mletá príliš hrubo. Poté však kávu díky sítku přefiltrujete. Káva tak bude čistější a chutnější. Stačí dodržovat několik základních pravidel pro přípravu, které jsou společné pro všechny frenchpressy, nehledě na cenu, značku či velikost.


Návod na přípravu kávy ve french pressu. Postup přípravy kávy ve french pressu je jednoduchý a rychlý. Je to podobná rychlovka, jako například káva z chemexu.


Pokud hledáte poněkud zdlouhavější proces přípravy kávy, tak doporučujeme mrknout na vacuum pot. Pro přípravu kávy ve french pressu je ideální používat kávu. French Pressy Frieling Ultimo jsou vyrobeny z nerezové oceli. Je proto důležité je nejdříve propláchnout vroucí vodou a zahřát tak na provozní teplotu.


Značková káva Čerstvé espreso směsi Jednodruhovky Aromatizovaná káva Káva bez kofeinu Mletá káva Nejprodávanější. Na přípravu vynikající kávy v domácích podmínkách nepotřebujete přístroje za desítky tisíc. Bohatě vám postačí malý, ale šikovný french press.

Káva z french pressu je výborná, rychle a snadno připravená a ještě k tomu se french press snadno udržuje. Káva z něj je o něco silnější než z french pressu , ale stále si zachovává jemnost vyrovnanost chuti. Příprava kávy ve french pressu patří mezi ty jednodušší.


Potřebujete k ní french press, tedy skleněnou nádobu s pístem, který slouží k filtraci kávy. Výběr kávy samozřejmě závisí. To potom zaručí rychlou a efektivní extrakci toho nejlepšího co vám káva může nabídnout. Nasypte kávu, čaj nebo bylinky do nádobky.


Vyber si nerezový nebo skleněný frenchpress na domácí přípravu. Kvalitní frecnhpressy a výběrová káva přímo z pražírny! Za použití čerstvě upražené výběrové kávy tak docílíte mnohem lepšího výsledku, než na který jste zvyklí z většiny kaváren. Jak káva z aeropressu chutná.


French press předpravuje nejlehčí způsob přípravy kávy. Chuť kávy bychom mohli přirovnat ke kávě z french pressu – má plnější tělo a silnější chuť. Navíc díky rychlé extrakci kávy (– minuty) se do výsledného šálku nedostane tolik kofeinu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky