pátek 6. prosince 2019

Vaření rýže na sushi

Správně připravená rýže je prvním krokem k úspěchu. Měla by být přiměřeně lepivá, ale zároveň načechraná. Rýže má zásadní vliv na konzistenci sushi , což jak už víte je jedním ze základních předpokladů toho správného sushi. Budete potřebovat: sushi rýži, rýžový ocet ochucený cukrem a solí v poměru 6:4:Příprava rýže Nejprve si odměřte objem.


Nezáleží na tom, jestli bude rýže svinutá do válečků a obalená mořskou řasou, či bude jen ležet jako podklad v malé misce a ostatní ingredience narovnáme na ni. Vždy musí být uvařena správně, podle tradičního japonského receptu. Poradíme vám, jak rýži na sushi uvařit. Základ pro pravé Sushi je perfektně připravená rýže. SushiTime nám proto hned v jeho prvním díle prozradí podrobný postup, dle kterého se snadno naučíte rýži připravit i vy.


RÝŽE NA SUSHI ,recept, návod na vaření ,suroviny. Kuřecí prsa v omáčce s mrkví a rýže Basmati. Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou chuť.


Vaření rýže na sushi

Domácí rozvar na sushi rýži. Samozřejmě můžete koupit hotový sushi ocet, ten je ale pro český jazýček poněkud příliš kyselý a samozřejmě také drahý. Není nic jednoduššího, než si podle jednoduchého návodu připravit rozvar na sushi rýži po vlastní ose.


Přesypeme rýži z cedníku do hrnce na vaření rýže a zalijeme stejným množstvím vody. Necháme minut odstavit. Rýži nesolíme a během vaření s ní nijak nemícháme! Nádobu je důležité ponechat uzavřenou po celou dobu vaření , jinak bychom narušili chod varu, což by vedlo k znehodnocení celé rýže ! Recept, podle kterého se vám Rýže na sushi a onigiri zaručeně povede, najdete na Labužník. Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů.


Vaření rýže na sushi

Při přípravě rýže doporučuje investovat i do rýžovaru. V obyčejném hrnci je správná příprava rýže na sushi docela složitá, rýžovar se o většinu věcí postará sám, radí Návrat. Rýži je nutné pečlivě proprat pod tekoucí vodou, k vaření je připravená až poté, co z ní vytéká průzračná voda bez zakalení.


Můj osvědčený recept na sushi s upozorněním na některé omyly při jeho přípravě. Ta drobnější, baculatá, krátká zrníčka rýže se hodí na všechna jídla, která mají kašovitou, krémovitou konzistenci. Tedy italská krémová risotta, mléčné kaše, kaše a základy pro rýžové nákypy, případně suši.


Tahle rýže totiž při vaření a míchání uvolňuje škrob, lepí se a houstne. Rolku nakrájíme namočeným nožem a přendáme na talíř. Teď nigiri sushi : v namočených dlaních vytvoříme malé válečky rýže , potřeme wasabi pastou a navrch dáme plátky syrové ryby, kterou potřeme slabou vrstvou sójové omáčky. Ke každé porci sushi připravíme trochu nakládaného zázvoru a podáváme. Pak vás čeká i vaření sushi rýže.


Opět je třeba rýži nejdříve proprat, následně ji vložit do hrnce s osolenou vodou. Jakmile začne voda vřít, ztlumíme plamen a necháme rýži – minut vařit (pro konkrétní dobu vaření si přečtěte návod k přípravě na konkrétním balení). Rýže se v rýžovaru uvaří přibližně za minut.


Rýžovar k vaření využívá nižší teploty, díky které se v rýži uchová velké množství přínosných látek. Jedna je určena pouze na sushi , jiná k masu či jen na rizoto. Dalším důležitým aspektem pro ochutnání skvělého pokrmu je nákup kvalitní rýže. Samotný postup vaření totiž jde proti všem postupům vaření rýže , které jsem kdy na sushi vyzkoušela, je úplně opačný oproti postupu, který aplikuju na jasmínovou rýži, zkrátka je to divočina.


Postavte rýži na plotnu, přiklopte poklicí a na poloviční výkon (nechávám na el. plotýnce na - 5) a nechte běžet minut. Jedlíkovo vaření - blog na kterém najdete recepty na vaření , pečení. Všechny recepty jsou autorkou blogu vyzkoušené a otestované. Sérii článků o sushi bych dnes chtěla završit a. Sushi si nachází po celém světě stále více příznivců, ba dokonce bezmezných milovníků, co si už život bez sushi neumí vůbec představit.


Proto si u nás přijde na své každý, od úplných začátečníků pronikajících do tajů tohoto japonského pokrmu, až po náročné gurmány, pro které už je běžná sushi rolka. Po hodině do sebe rýže natáhne část vody a zrnka získají bílou barvu. Pokud máte přístroj, který si vaření rýže ohlídá sám, máte skoro vyhráno. Já používám program rýže v Tefal Multicookeru na veškeré druhy rýže , které vařím a nemůžu si na něj stěžovat. Pokud ale budete vařit rýži v hrnci na plotně.


Známé jsou například americké california maki, vegetariánské sushi , sladké sushi nebo dle sezóny sushi s chřestem. Co by ale mělo rozhodně zůstat stále stejné? Rozhodně příprava rýže na sushi , která je samotným srdcem sushi. Sushi rýže se dochucuje speciálním rozvarem. Na kg uvařené rýže je potřeba přibližně.


Na šálek rýže počítá se dvěma šálky vody. Voda se uvede do varu a nasype se do ní dobře vypraná rýže. Jakmile voda začne opět vařit, zmenší se plamen a nádoba se přiklopí, aby se rýže pomalu vařila minut. V Číně se rýže nesolí a dělají ji tam aby se zrníčka slepovaly a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky