pátek 6. prosince 2019

Titanový ešus

Nerezový ešus je těžší a pomaleji se v něm vaří. Výhodou titanového ešusu bývá hmotnost (ještě nepatrně nižší než u hliníku), trvanlivost a také zdravotní neutrálnost. Hliník má lepší tepelnou vodivost, je levnější, má tlustší stěny, slitina je houževnatější. Hliníkový ešus mi kdysi z části při návratu z tábora přejel autobus, tatínek vzal kladívko, vyklepal a ešus funguej doteď.


Titanový ešus má špatnou.

Hodili jsme na hromadu všechny naše lihové vařiče a navzájem je porovnali. Jak který obstál se dozvíte v našem testu! Odkazy na vařiče: Tomshoo titanový vaři.


Je vhodný pro jednu osobu. Sada obsahuje: – 1× l hrnec – 1× poklice s funkcí. Ešus - Realita (Garage clip) Ešus oficial. Unsubscribe from Ešus oficial?

Kompletní sortiment pro vaření v přírodě. Klasický, trojdílný, mořený, hliníkový ešus - dvě nádoby a jedna poklice nebo pánev, sklopné držadla. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Sada na vaření GSI Pinnacle Dualist určená pro dva jedlíky s nejvyšší úpravou Pinnacle ocněna několika outdoorovými cenami.


Do sady lze umístit také plynovou kartuši 220g a plynový vařič. Hrnec je možné dát do trouby do 2°C. Pro indukční variantu klikněte zde. Zabalil jsem si ten ešus , nebo jsem ho zapomněl doma? Vzhledem k extra nízké váze tohoto hrnko-ešusu si nebudete jistí, jestli jej máte skutečně v batohu… 1gramů vážící titanový hrnek patří mezi to nejlehčí a zároveň nejuniverzálnější nádobí na trhu.


Svým rozměrem se pohybuje na pomezí ešusu a hrnku. Extra houževnatý a lehký titanový spork lze jednoduše zavěsit na batoh díky klipsu na držadle. Hmotnost sporku je pouze g. Pro vojenské účely kdysi dávno vznikly nádoby, ve kterých se dalo vařit, ale mohlo se z nich stejně tak dobře i jíst. Těmto nádobám se říkalo ešusy. Ešus je prakticky trojdílná sada nádobí, která byla zpočátku vyráběna z hliníku.


V tom by trochu problém.

Jak jistě víme, je hliník škodlivý pro lidský organismus. Rošt svojimi nožičkami obopne nádobu s priemerom centimetrov. Uspôsobený je však tak, aby na sebe uniesol i ešus.


S drobnými hrnčekmi, malými nádobami a oválnymi pítkami nik nepočíta. Pol kila záťaže dáva variču príjemnú stabilitu, kilogram je úplne primeraný a ani dva kilogramy nie sú priveľkým sústom. Nabízíme kempingové a outdoorové nádobí pro cestování, turistiku, VHT, horolezectví.


Jsou od firem Primus, MSR, Pinguin, GSI. Máme obratové slevy až , poštovné ZDARMA. Ešus má sklopná držadla, je tvarově stálý a praktický pro všechny typy vařičů i pro vařen.


Po sečtení těchto kritérii jsem začal hledat titanový hrnec s objemem litr, bez povrchové úpravy, větší průměr, menší výška. Jak už jste mohli vidět na řadě fotek z cest, zvolil jsem Evernew Ti Ultra Light Pot 9L a skutečně si ho nemohu vynachválit. Určitě ne proto, že to je nejlepší hrnec na světě, ale zcela. Před časem jsem hrneček koupil, používám ho často a nemám důvod měnit. Je krásně skladný, lehký a za rozumný peníz.


Zvažoval jsme titanový , ale byl by to nesmysl. Díky sklápěcím ouškům se vejde do konvičky. Nápis po čase zmizí, ale to je detail, který na funkci nemá vliv.


Sám sem koupil ještě jeden jako dárek.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky