pátek 29. července 2016

Kateřina tučková fabrika

FABRIKA : Příběh textilních baronů z moravského Manchesteru. V dobách největší slávy se Brnu říkávalo moravský Manchester. Látky ze zdejších textilek zaplavovaly doslova celý svět a bouřlivý průmyslový rozmach v 19. Zanedlouho však založil manufakturu a stal se jedním z nejvýznamnějších textilních baronů.


Ve strhujícím vylíčení rodinné historie se odráží i celá 250. Brna vyhnáni občané německé národnosti v tzv. Gerta Schnirch, matka několikaměsíční dcerky, míří spolu s ostatními ženami, dětmi a starci do neznáma. Kateřina Tučková je spisovatelka, dramatička, publicistka, historička umění a kurátorka výstav.


ALe i tak stojí za to mít ji ve své knihovně, alespoň pro čtenáře z Brna a okolí, protože kniha vychází z historie tohoto města. Brno bylo původně německá textilní velmoc a osudy lidí této velmoci jsou popisovány v této knize. Není to klasická Tučková , ale je to její kvalita.


Kniha ( měkká vazba ) Produkt je vyprodaný. Jsme veřejná univerzální knihovna, kterou může využívat úplně každý. Naším posláním je získávat, zpracovávat, uchovávat a poskytovat informace, literaturu a další kulturní hodnoty.


Kdo napsal knihu Fabrika ? Hodnocení, recenze, zajímavosti a informace o knize. FF MU v Brne, v súčasnosti pracuje ako kurátorka. Za román Vyhnání Gerty Schnirch získala cenu Knižného klubu (cena čitateľov), udeľovanú v rámci ceny. Ta tvoří svým způsobem katalog k. Všechny informace o produktu Kniha Fabrika - Příběh textilních baronů z moravského Manchesteru Tučková Kateřina , porovnání cen z internetových obchodů, hodnocení a recenze Fabrika - Příběh textilních baronů z moravského Manchesteru Tučková Kateřina.


FABRIKA PŘÍBĚH TEXTILNÍCH BARONŮ Z MORAVSKÉHO MANCHESTERU KATEŘINA TUČKOVÁ A KOL. Výstava a publikace jsou výstupem institucionální podpory na dlouhodobý koncepční rozvoj. Jedním z pokusů, jak návštěvníkům výstavy a zájemcům o historii tuto dobu přiblížit, byla i kniha Fabrika.


She is best known as the author of Žítkovské bohyně, a Czech bestseller translated into languages. Tučková was born in Brno and spent her childhood in the South Mo. Vrátila se v ní do Brna a představila jej jako důležité evropské centrum textilního průmyslu.


Titul Fabrika vydalo nakladatelství Host u příležitosti výstavy Brno – moravský Manchester. Je známá tím, že si ke svým knihám, které vycházejí ze skutečných událostí, dělá rozsáhlé rešerše. Nejznámější jsou Vyhnání Gerty Schnirch, Žítkovské bohyně a nejnovější je Fabrika. Popis: 1 Stav knihy - jako nová! Slovensku jedničkou pro svobodné sdílení souborů.


Moravská zemská knihovna. Nahrávejte, sdílejte a stahujte zdarma. Kredit umožní i stahování neomezenou rychlostí. This time, however, she used older material and covered the lives of the so-called godesses from the Žítková area of the White. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.


Autorské čtení Kateřiny Tučkové z knihy Fabrika. Doprovodná publikace k výstavě Brno – moravský Manchester. Tučková si vybrala skvělé téma, ale za mě zpracování dost bída.


Některé linky jsou tam úplně zbytečné a nedotažené, její dějová linka s Janingenou úplně zbytečná. Hvězdy dávám jen za zajímavé info o Bohyních, kdybych měla hodnotit jenom zpracování, nedám ani jednu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky