středa 6. července 2016

Bojler energetická třída a

Bojler Mora Komfort 1litrů SIKOTMKFKOM150L. Kombinovaný bojler o reálném objemu 14litrů. Rozměr (ŠxVxH) 50x135x5cm. S digitálním ovládáním.


Ne vždy musí papírově lepší energetická třída vyjít výhodněji.

Kromě energetické třídy zákazníkům doporučujeme sledovat zejména roční. Ten je jedním z mála, který se řadí do energeticky úsporné třídy B. Chytrý bojler , který myslí za vás, protože zná vaše zvyklosti. BOJLERY A TEPELNÁ ČERPADLA OD 26. Klarstein Beersafe L, chladnička s objemem l, energetická třída B, skleněné dveře, nerezová ocel.


Obecně platí, že je lepší zvolit bojler s vyšším objemem, než je požadované minimum. Rezerva by ovšem neměla být příliš veliká, jelikož jinak může dojít ke zbytečnému plýtvání energie ohřevem mnoha litrů vody.

Zároveň platí, že čím více vody, tím déle trvá ohřev. Pokud kupujete bojler , je dobré si pořádně vybrat. Hlavně si musíte vybrat správnou velikost bojleru, protože když vyberete menší, budete trpět nedostatkem teplé vody. Také je dobré si rozmyslet, jestli k bojleru budete chtít připojit i jiný tepelný zdroj, například solární panel. Elektrický bojler o objemu litrů.


S možností svislé nebo vodorovné instalace. Klarstein Frosty, mini chladnička, energetická třída A, dveře se zrcadlovým sklem, litrů, černý Malá lednička v zrcadlové černé barvě. Mini chladnička Klarstein Frosty pomůže při skladování občerstvení, nápojů, léků nebo kosmetiky při nízkých teplotách – v pokoji pro hosty, na koleji nebo v l. Nezáleží na tom, zda chcete uskladnit šťávu, mléko, sýr, klobásu nebo zeleninu: S chladničkou Spitzbergen Aca se není třeba ptát, kde se co nachází, protože nabízí přehlednou organizaci.


Dvě patra zajišťují přehledné uspořádání. Přemýšlím, jak zvolit ohřev teplé vody. V bytě budu mít 2-tarifní sazbu (zřejmě D45d), vytápění nějakým elektrokotlem, který bude ohřívat vodu do radiátorů. K tomu bych dal bojler na 1- 180L (2-lidi). A teď: 1) Má cenu kupovat bojler se samostatným ohřevem nebo ho napájet z elektrokotle?


Celkově hodnotíme bojler Ariston Velis EVO kladně. Hlavní výhodou tohoto bojleru je jeho energetická úspornost.

Toto zařízení jistě ocení také uživatelé, kteří preferují rychlý ohřev menšího množství vody. Další výhodou je snadnější instalace, a to díky možnosti horizontálního či vertikálního umístění. Prodejné pouze v sestavě, energetická třída TV A. Energetická třída TV C. Typ izolace umožňuje pomalejší ztrátu tepla z nádrže. S manželkou budeme na příští rok stavět nový RD na kterém vychází energetická náročnost třída B. RD má užitnou plochu 114m2.


Na pozemku již máme natažený plyn, proto jsme se pro něj rozhodli. Mora EOMKU SKSM je elektrický bojler s menším objemem litrů. Není tedy vhodný pro rodiny s vyšší spotřebou teplé vody, ale na druhou stranu rychlost ohřevu se násobně zvyšuje, plus nízká hmotnost modelu (kg) usnadňuje jeho snadnější instalaci.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky