pátek 25. prosince 2015

Víčka na zavařování masa

Možnost velkoobchodních odběrů za individuální ceny. Vyberte si z různých profilů - rovné nebo vlnkovité. Na takto připravené sklenice přiložíme čistou, suchou gumičku (u masa červenou!!!), která musí být těsná, přiklopíme víčkem, u běžných zavařovaček upevníme sponou, která víčko jen přidržuje a ne příliš upevňuje, aby při sterilaci mohl unikat ze sklenice vzduch.


Stejně ošetříme před uzavřením okraj víčka. Příprava na zavařování.

Jak už jsme si řekli, vše je potřeba absolutně čisté, je tedy zapotřebí sklenice a víčka umýt v horké vodě, do které můžete přidat sodu. Poté je dobře opláchneme pod tekoucí vodou a necháme volně uschnout. Tento způsob zavařování má dvě fáze – nejdříve je potřeba si maso předpřipravit (zničíte bakterie) a druhý den vaříte maso do konce.


Sklenice na zavařování řádně umyjte, opláchněte pod tekoucí horkou vodou a nechte je uschnout na čisté utěrce. Zavařování syrového masa do sklenic. Naplňte sklenice do tří čtvrtin ještě teplým masem a zalijte ho přecezenou šťávou, která vám vznikla při pečení.


Vhodné pro konzervaci zeleniny, ovoce a zavařování masa.

Prosím o radu, vím, že se maso zavařuje s víčky s červeným těsněním, mohu zavařovat masné výrobky ve sklenicích se šroubovacím uzávěrem. Dobrý den, paní Ivanko,mám dotaz ohledně víček twist na šroubovací sklenice při zavařování masa. Použití víčka se šroubovací sklenicí na zavařování Twist o vnějším Ø mm.


Já jsem na zavařování nepoužila pro většinu z vás asi známý klasický zavařovací mega obr hrnec, ale použila jsem zavařovací sadu od Tescomy Della Casa. Plechovka na zavařování masa kg. Při nákupu jsem si všimla, že na etiketě je napsáno, že nejsou vhodná na zavařování masa.


Vy na videu tato víčka používáte, tak nevím, jestli máte nějaká speciální, nebo jestli můžu bez obav použít ta, co jsem. Maso nasolíme (můžeme použít rychlosůl, maso bude růžové), opepříme a necháme rozležet do druhého dne v lednici. Víčka na zavařování masa koupíme nová. Provedení hladký nebo vroubkovaný povrch.


Musejí mít červenou těsnící gumu, taková jsou určena právě pro zavařování masa. I naše (pra)babičky používaly na zavařování masa do sklenic jiné gumové kroužky než na ovoce a zeleninu – měly čtvercový průřez, na rozdíl od obyčejných plochých). Nedělám si iluze, co všechno je v ní namleté, bohužel do ní nevidíte.


Jelikož doma nemáme stroj na zavírání konzerv (což mi teda velmi mrzí a hledám nějaký z druhé ruky) tak zavařování masa do sklenic je pro nás celkem jasná volba. Ale údaje na štítku typu obsahuje masa mnohé napoví …. K zavařování syrového masa jsou mnozí skeptičtí, protože mají obavy z toho, že by maso zůstalo neuvařené.

Pokud ale dodržíte postup zavařování masa do sklenic a doporučené doby vaření, maso se dokonale tepelně zpracuje během samotného zavařování. Omnia víčka na zavařování ovoce, zeleniny a masa OM malé kusů. Na zavařovací sklenici OM l. Určeno na zavařování ovoce, zeleniny a masa při teplotách do 1°C. Neobsahuje žádné škodlivé látky. Můj experiment se zavařováním bůčku a plecka.


Přesně víte, co ve sklenici máte a po jejím otevření ucítíte vůni oblíbeného pečeného nebo dušeného masa , kterou znáte. Zavařujeme vepřové, hovězí, drůbeží maso i zvěřinu. Pro zavařování jakéhokoliv typu masa používejte víčka s červenou gumičkou. Při zavařování do plechovek musí být plechovky vždy ponořeny ve vodě.


Pozor ale na kvalitu masa. Je dobré zavařovat ve dvou fázích – dva dny po sobě tu samou várku. To jsem si vždy říkala,že to bych raději na tu dovolenou nejela.


Obdivovala jsem vždy svoji sestru,když před dovolenou zavařovala spoustu jídel,aby na dovolené nemusela vařit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky