úterý 15. prosince 2015

Formičky na pracny

Formičky na pracny

Na našich www stránkách prodáváme české- formičky , které jsou skutečně vyrobeny v česku (CZ). Milujete pečení a rádi byste si usnadnili přípravu? Pak vyzkoušejte silikonové formičky na cukroví TESCOMA, a to nyní za příznivé ceny!


Formičky na pracny

Až na ty zpropadené formičky , kterých je vždycky málo, jeden z relativně rychlých a jednoduchých druhů cukroví. Pojdťe se podívat na video, jak dělám pracny já! VÍTEJTE NA STRÁNKÁCH FIRMY ALMI PRAHA, prodejny železářství v Praze - Horních Počernicích. V naší prodejně nabízíme široký sortiment zboží od klasického železářství přes domácí potřeby, barvy laky, nářadí, kamna, štafle, žebříky, pletivo a mnoho dalšího. Nabízíme formy na pečení, vhodné pro běžnou domácnost i pro profesionální využití.


Silikonová forma na vánoční cukroví - pracny Silikonová forma na pečení vánočního cukroví ve tvaru praciček. Například jsou to formičky na tlačené těsto z teflonu. Nabízíme vám velký výběr VYKRAJOVÁTEK A VŠE NA ZDOBENÍ - vykrajovátka všech druhů a velikostí - na zdobení Královskou glazuru, která se neláme a nedrolí - sáčky na zdobení perníčků - na slepování sladkého pečiva je vhodná Linecká náplň. Každý dílek vtiskněte do formičky na pracnu a palcem rovnoměrně zatlačte dolů i směrem k okrajům.


Těsto by mělo mít ve středu malou prohlubeň. Naplněné formičky přemístěte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Velké pracny jsou hotové asi za až minut, malé pracničky zaberou méně. Těsto vtlačujeme do formiček na pracny a pečeme ve vyhřáté troubě asi minut. Vyklopíme, necháme trochu vystydnout a obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.


Pracny necháme uležet nejlépe tři týdny. Prodám formičky a vykrajovátka na vánoční pečení a různé věci na vánoce (barevné koule jsou svíčky), i jednotlivě. Kovová formička ve tvaru pracny je určena pro naplňování těstem nebo čokoládou.


Tento tvar je klasický a používá se hlavně pro vánoční a svatební cukroví. Ať zvolíte jakýkoli postup, vždy je na konci řádně vymyjte a osušte. Formičky na vosí úly prodány. Vody je zbavte otřením suchou utěrkou, ale můžete je i rozložit na plech do trouby nebo dát na topení.


Dokonale vyschlé formičky vytřete ještě ubrouskem zlehka namočeným do sádla – pak jsou ideálně nachystané k pečení. Vánoční formičky a vykrajovátka na pečení proto snad v žádné domácnosti nesmí chybět. Všichni milujeme vánoční cukroví z formiček, ať už jde o pracny , košíčky i rohlíčky s krémem, bábovičky nebo vánoční ořechy.


Formičky na pracny

Pro vánoční pečení jsou nepostradatelným pomocníkem formičky na cukroví, nebo také forma na krásně tvarovanou vánočku. Forma na pečení beránka, zase vykouzlí sladkého beránka na velikonoční stůl. Nakonec jsem dala víc jen té mouky a dobrý.


Vůbec jsem nemusela vymazávat formičky , krásně šli pracny vyndat. Akorát jsem první půlku pekla na 9min. Zjistila jsem že min. My pečeme pracny rok co rok, formičky klasicky myjeme, nevysypáváme ničím, jen je vymažeme rozpuštěným máslem.


Upečené pracny necháme trochu vychladnout, stačí pár minut, a pak je prostě vyklepeme, jde to samo Pravda, někdy chce formička nadhodit a nechat spadnout ( na stůl), ale většina jde sama. Silikonové formy na vánoční cukroví nahrazují v posledních letech klasické vyklápěcí a vykrajovací formičky. Práce je s nimi mnohem jednodušší a silikon má navíc spoustu kladných vlastností, které vám práci ještě více usnadní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky