pondělí 7. prosince 2015

Nůž commandos

Vojenský nůž s pouzdrem. Klasická legendární dvoubřitá dýka s příčnou záštitou a ocelovou soustruženou rukojetí se žlábky o délce 11. Assumed place of delivery: United States of America. Send them behind enemy lines on a series of hazardous missions, and bring them back alive. Clever strategy has never been so furiously action-packed.


Although it was raised to conduct small-scale raids and harass garrisons along the coast of German occupied France, it was mainly employed as a highly trained infantry assault unit.

Role of the Royal Marines. They are an elite fighting force, optimised for worldwide rapid response and are able to deal with a wide spectrum of threats and security challenges. Well-trained and highly mobile, they were to carry on the war against the Axis after the evacuation from Dunkirk.


The first commando operations were small, but later they grew in complexity and size. As the Second World War went on, commandos fought as. We have been involved in every major conflict since World War II.


Vojáci si jej berou podle vlastního uvážení. Hojně je k vidění právě v Afghánistánu, kde v současnosti působí nejvíce britských speciálních sil. První model, který si v rámci pásma představíme, je tichý zabiják anglických commandos – slavná F-S dýka.

Commando Royal Engineers Timeline. Název F-S je odvozen od příjmení jejích tvůrců (nebo, jak bychom dnes řekli - designérů), pánů W. Bojový nůž s nově tvarovanou hladkou čepelí o délce 16cm a horní přední pilkou do jeho třetiny. Nůž bojový COMMANDOS SAS.


Text na čepeli ROYAL MARINE COMMANDOS. Oboustranná masivní záštita. Anatomická rukojeť dlouhá 15cm ze zelené Micarty, ohraničena bíločerným fíbrem, ukončana ocelovou mírně přesahující hlavicí.


Pokud je mi známo, spojenecké speciální jednotky dávaly přednost chladným zbraním s delší pevnou oboustranně broušenou čepelí - viz např. Na hřbetu čepele je pilový výbrus a kovová střenka leží bezpečně v ruce díky protiskluzovým vroubkům a záštitě. Konec střenky je odšroubovatelný, do dutiny střenky je vložený kompas a další předměty pro přežití. Celková délka je cm.


After the evacuation of Dunkirk, Churchill and his war cabinet have some respite to decide what is the best way to retaliate against the Third Reich. Tento nůž samozřejmě dostaly i jiné jednotky v jiných zemích. Vzhledem ke svému tvaru se této dýce říkalo i „stiletto, čili jakási úzká dýka, zbraň s tvořená k bodání.


Firma dělala rukojeti nože v jiných variantách jen velmi málo. Sheffield Commandos alternativy - Heureka. Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Prodávám nevyužitý útočný nůž – dýku typu Commandos dagger.


Záštitu a patku také mosaznou, na konci s údernou špicí.

Pevný nůž na přežití Commando Aitor (survival knife) s čepelí z oceli 440AC patří mezi opravdu kvalitní nože. Předmětem aukce je ručně kovaná, uhlíková damašková dýka Commandos o cca 3vrstvách( torzní damašek s krásnou kroužkovou kresbou). Tvrdost 59HRC, konkávní výbrus.


K dýce ručně šité pouzdro z hověziny. Rukojeť je ocelová, rádlovaná, černě chromovaná. Sledujte prosím i mé ostatní aukce.


Vybírejte si Nože podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky