pondělí 7. prosince 2015

Petra veselá káva

Káva je jedním z nejoblíbenějších nápojů. Dále se v knize dozvíte, jak kávu správně připravit. Jak na hezkou rosettu v šálku?


Chce to pořádně rozkývat konvičku, neutíkat s proudem, trpělivě trénovat jeden obrazec za druhým a výsledky se zajisté dostaví. Sepsala spoustu nových poznatků a zohledňuje své nové zkušenosti i velký rozkvět kávové kultury.

Kniha je určena i těm, kteří svou první Knihu o kávě mají – obsahuje zcela nové fotografie i mnoho nových informací. Těžko byste do ženy, která se zasloužila o to, aby se v Čechách pila kvalitní káva , řekli, že ji z počátku vůbec nepila. Pro mnohé z nás je káva jednou z nejdůležitějších věcí na světě. Nedokážeme si bez ní představit ráno, odpoledne a někdy ani večer. Reprezentovala ČR na Mistrovství světa baristů v Curychu a na Šampionátu v latté art v Antverpách.


Existují různé druhy a odrůdy kávy a každá z nich má svou specifickou chuť, to, jak káva chutná, ovlivňuje také pražení, mletí, uchovávání. Můžete ji i degustovat podobně jako víno. Má svou kavárnu a vědomosti o kávě předává dál na školeních.

Bavila ji biologie, chemie, chtěla buď na veterinu, na přírodovědu, anebo na FAMU, protože ráda fotila, ve hře byla ještě VŠ UMPRUM. V Anglii jsem chvíli dělala au-pair a pak jsem seděla doma, až jednou přišla máma s tím, co dál, že musím začít. Ale jen bych rád doplnil, že pokud jste zvyklá objednávat si latte, pak. Petra Veselá kávě rozumí.


Mistryní České republiky v její přípravě. Kniha sestává z informací o pražení, zpracování a přípravě kávy. Jedná část knihy je zaměřena na přípravu nápojů. Kniha o kávě je vhodná spíše pro laiky a kávové nadšence, nicméně i profesionál v ní najde zajímavé informace.


Petřina láska ke kávě, která z knihy na čtenáře působí, dotváří. Ochutnávka kávy a autogramiáda knihy proběhne ve středu 8. Kávě se věnuje přes sedm let. Ve svém školicím středisku předává své zkušenosti těm, kdo se o kávu zajímají nebo s ní pracují. She has written a lot of new knowledge and takes into account her new experiences and the great flourishing of coffee culture. The book is also for those who have their first Book of Coffee - it contains totally new photos and lots of new information.


Proto se rozhodla napsat knihu, aby se o správné přípravě kávy a jejích možnostech dozvěděla i širší veřejnost. Při dalších pokusech už jsem byla trpělivější a výsledek byl skvělý, dodává. Podle barvy pěny se pozná, jak byla káva připravena.

Měla by být hladká, bez velkých bublinek a po rozhrnutí lžičkou by se měla vracet zpátky. Co pro vás káva znamená a pamatujete na svoji první kávu připravenou pro zákazníka? Káva mi změnila celý život, a to jsem ji hodně dlouhou dobu vůbec nepila. Je pro mě prací, ale i koníčkem a není dne, abych o. Káva se podobá třešni, Češi bohužel často pijí břečky, říká odbornice 24.


Miluju kávu, i když presso mi nechu. Více než tři měsíce starou kávu nedoporučuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky