pondělí 14. září 2015

Nejlepší myčka na nádobí

Na tom, že ruční mytí nádobí do jedenadvacátého století nepatří, se asi shodneme všichni. Na koleji si totiž mnoho lidí uvědomí, že myčka na nádobí je nejlepším přítelem člověka. Není ale myčka jako myčka. Některé Vám totiž práci spíš přidají, protože spotřebují zbytečně hektolitry vody a po pár. Nejlepší poměr cena a výkon s přehledem vyhrála myčka na nádobí Bosch SMS46GI05E.


Ačkoli nepatří její kapacita pro sad nádobí mezi největší, má spoustu skvělých vlastností.

Nejprve uveďme nízkou spotřebu vody litrů a nízkou hlučnost kolem dB. Na trhu je k dostání také stolní myčka nádobí. Myčka nádobí Bosch vám tedy postupem času ušetří spoustu.


Tu nejvíce užijete třeba na chalupě, nebo u jedince, který žije „single“. Pokud byste čekali, že stolní myčky nádobí budou levnější než klasické, pak se mýlíte. Jejich výhodou tedy může být alespoň úspora místa. Stolní myčka nádobí má omezenou kapacitu.


Samozřejmě vše závisí na zvoleném programu.

Na základě toho si každá myčka nádobí svůj chod přizpůsobí. U některých můžete použít funkci před mytí, která pomocí studené vody zbaví nádobí největších nečistot. Myčka na ohřev vody využívá vlastní integrované topné těleso.


Dávno je pryč doba, kdy byla myčka na nádobí výsadou restauračních zařízení. V současné době jsou tito pomocníci dostupné takřka každému, kdo se odhodlá a nádobí myčce svěří. Stěží bychom hledali osoby, které se po pořízení myčky na nádobí vrátily zpět k mytí nádobí v ruce.


Na následujících řádcích se podíváme na nejlepší myčky na trhu a uvedeme si jejich pro a proti. Bosch SMV46KX01E je myčka nádobí , do které se vejde až sad nádobí. Myčka disponuje tichým a hlavně výkonným motorem, který má nízkou spotřebu energie a to kWh za jeden mycí cyklus. Udává, jak dobře myčka zvládne vysušit nádobí.


A-G, pro pohodlné použití doporučujeme volit modely s třídou účinnosti sušení A-C. Třída se určuje podle zbývající vlhkosti na nádobí. Zcela suché nádobí na sobě nemá žádné zbývající kapky vody, pokud na nádobí nějaké kapky zbývají.


Otázka tedy není, zda si myčku nádobí pořizovat nebo nepořizovat, ale jaké parametry by měla mít. Tyto parametry jsou závislé na vašich potřebách a požadavcích. Zjistili jsme, že mezi nejoblíbenějšími a nejvyhledávanějšími myčkami nádobí dominují značky Bosch, Beko, Indesit, Candy a Siemens.


Když se rozhodnete, že si myčku pořídíte, musíte si být jisti, co od ní budete chtít, co by měla umět a kolik na to můžete vyčlenit finančních prostředků.

Z programů je skvělý speciální program na sklo nebo na malé množství nádobí. Mezi značkami jsou hojně vyhledávané myčky Bosch, Beko, Indesit, Candy a také Siemens. Alternativou je také stolní myčka nádobí , ta ale mívá nižší objem. Velikostí stolní myčky dosahují zhruba do poloviny klasických širokých myček a pojmou nejčastěji – sad nádobí.


Tedy jedny z nejcennější komodit moderního světa. Abychom ale pouze neplkali, je dokázáno, že mytím nádobí v myčce ušetříte – vody oproti mytí pod tekoucí vodou. Zda je pro vás důležitý čas i peníze, myčka by neměla ve vaší domácnosti. Na výběr máte ze programů (intenzivní, normální, ECO, sklenice, 90-minutový, rychlý), se kterými vyčistíte od lehce znečištěných sklenic přes talíře a šálky až po velmi znečištěné nádobí na vaření. Recenze: I když je Siemens technicky identický s modely Zeolith od Neff a Bosch, přeci jen je výkon mytí ještě o něco lepší a spotřeba energie a vody nižší.


Polovinou úspěchu zářivého a čistého nádobí je, aby vaše myčka na nádobí byla v dokonalém stavu. Proto nezapomínejte na pravidelnou údržbu. Poradíme vám pár tipů a triků jak na to.


Příprava nádobí a myčky. Než začnete, alespoň trochu se snažte dostat pryč.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky